Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cesitli Windows Püfleri

Xaero

Öne çıkan mesajlar

1-Hesap makinasının bilinmeyen özelliği

Not defterinde yada diğer kopyalayabileceğiniz bir yerdeki matematiksel işlemi hesap makinasında hesaplattırabilirsiniz. Örneğin not defteribi açıp şunları yazın:
1260-(126/3)+(165*11)-(102-230)=
Bu satırı kopyalayın, Hesap makinasında menüden Düzen/Yapıştır ı tıklayın. Sonucu göreceksiniz. Burada dikkat edilecek şey işlem önceliği olanları parantez içine almamız gerektiği.
Bu püfün ne avantajı var? Hata yapma ihtimalimiz azalır. Kontrol kolaylaşır. Hata durumunda yeniden hesaplama için rakamları bir daha yazmamıza gerek kalmaz. Yalnızca hatalı olan değiştirilir.

2-Masaüstüne kolay ulaşım

Masaüstündeki simgelere kolayca ulaşmak için Başlat-Çalıştır da . (nokta) koyup enter'e basın.

3-Windows'dan çabucak çıkmak

Masa üstünde bir kısayol oluşturun bunun Komut Satırı kısmına C:WINDOWSRUNDLL32.EXE user,ExitWindows yazın. Kısayol için bir ad seçin kısmına Kapat yazın. Artık Kapat üzerine çift tıklayarak windowsdan daha çabuk çıkabilirsiniz. Hatta kısayol tuşu kısmına bir tuş grubu 'da atayabilirsiniz.

4-Diskete kopyaladığınız dosyalar sağlam mı?

Diskete kopyaladığınız dosyalarınızın sağlam olup olmadığını kontrol etmek için komut satırına
copy *.* nul:
yazın bu komutla disketinizdeki dosyaları nul: sürücüsüne (olmayan bir sürücü) kopyalamış olursunuz. Yani hiç'e kopyalamak. Zaten bize kopyalandığı yer değil dosyaların düzgün okunup okunmadığıdır. Yalnız bu işlemi diskete kopyalama işleminden hemen sonra yapmayın çünkü disketten kopyalamak yerine ön bellekten kopyalayacaktır.

Benim hoşuma giden bir iki püf... Bir dergide görmüştüm. Notpad'e kaydetmişim karıştırırken buldum bilmeyenlerin işine yarayabilir özellikle hesap makinası benim çok işime yarıo
Sosyal ağlarda paylaş

desktop şeyi xp de documents and settings i açıyo sölim[hline]C kişisi, 14 July 2003 15:01 tarihinde demiş ki:
fintiki funtuku hedehödö pırt cırt kamtiki kıpçak, tikitiki ta... hödöley hödöley, tirinirinom. dunganga dıpçıs çikiçiki ba-ba. filan da falan, bla da blu. dordik dordik mogu mogu...
Sosyal ağlarda paylaş

windows 2000'de de c: 'ye gidio dediğin deskop ikonlarını görme olayı.

Arkadaşında dediği gibi windows+D tuşu güzel bişi :D
windows+M bütün pencereleri minimize eder. Tekrar basınca maximize etmez.

Mesela tab'a basıp butonlar dahil bazı kontroller üstünde geçiş sağlıosunuz. Peki tab sürekli tek yöne gidio bunun geriye gidişi yokmu derseniz CTRL 'yi basılı tutarken tab'a bastığınızda aynı işlemin geriye doğru çalıştığını farkediceksiniz.

Daha bikaç şey vardı aklıma gelirse yazarım.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...