Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkçe Karakter Problemi

DoruK

Öne çıkan mesajlar

bu sorun gitti başka bir sorun var. index.php yi utf-8 ile yazıyorum ve gayet normal çalışıyor.

ancak sayfanın bir bölümünü ek.php ye kaydedip index.php de o bölümü include ettiğimde türkçe karakter problemiyle karşılaştım. daha önce bu sorun yoktu yeni çıktı. çözümü nedir? ek.php ye bütün kodlama taglarını denedim sonuç değişmedi.

[ Mesaj 14 Eylül 2007, Cuma - 19:36 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Sistem kendi icinde TR karakterlere sahip olmadigi icin (host) sen string'i nasi gecirirsen gecir okuyamadigi karakterlere farkli sekiller atiyor. Cozumu icin string'leri kullanmadan once (genelde ilk yazildigi zaman)

function makeTR($string){
$trChar=array("Ş", "ş", "Ğ", "ğ", "Ç", "ç", "İ", "ı", "Ö", "ö", "Ü", "ü");
$encodedChar=array("Ş", "ş", "Ğ", "ğ", "Ç", "ç", "İ", "ı", "Ö", "ö", "Ü", "ü");
return str_replace($trChar, $encodedChar, $string);
}

bu fonksiyondan gecir.

[ Mesaj 14 Eylül 2007, Cuma - 19:42 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

sayfanın bir bölümünü kesip include ettiğimde problem çıkıyor fakat index.php yi sadece include koduyla çalıştırıp anasayfayı tamamıyla ek dosyaya attığım zaman sorun çıkmadı neyse böyle yaparım artık kendi başıma kafa patlatmış oldum bu başlıkta :D

edit: riglous mesajını görmedim bir deneyeyim saol

[ Mesaj 14 Eylül 2007, Cuma - 19:43 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...