mert.ikara Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Western Digital External disklerin çabuk bozulduğu rivayetleri oldukça çoğalmakta. Alacaksan Seagate'in yeni FreeAgent Go ve Pro Serileri çıktı onları tavsiye ederim. Arkadaşım aldı canavar gibi sorunsuz çalışıyor. Henüz mavi ekran gibi bir problemle karşılaşmadı 24 saat pcsi açık ama zaman ne gösterir bilmiyorum tabi. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 wd olayını halen anlamadım. müşterilerin çoğunda WD ürünleri var, düşüren mi dersin, ethernetten elektrik yiyen mi dersin hepsi çalışıyo bi şekilde. Diğer yandan da abuk subuk dertlerden bahseden çok kişi var. Bana hiç denk gelmedi ya?! Bi de başka bi yandan da seagate var, bi arkadaşta kullandım, bi de bi müşterimizde var, tecrübem fazla değil yani, ama hiç bi yamuğunu görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 http://www.hepsiburada.com/seagate-1tb-32mb-7200rpm-freeagent-extreme-3.5-tasinabilir-disk-st310005fpd2e3-rk/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850858&SKU=BD850858-1TB# bunu almayı düşünüyorum, şimdi anladığım kadarıyla maşallah hızlıca bi alet normal sata kadar olmasa da. eşşek gibi, yani bi kablo modem kadar boyu var. fakat ben bunu bilgisayara neresinden bağlayacam ? normal internal alsam hız çok mu fazla değişir ? bi bildirin be ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 moboda varsa esata cikisi oluyo, ona takicaksin normalde, esata yoksa takamazsin heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 1 tb buldum ben de verbatim. isteyene 280 liraya satıyım izmirden :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 usb2 de varmis, ordan takarsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 anakart şu; * CPU Desteği : AM2 Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 / Athlon 64 / Sempron * Yongaset : NVIDIA nForce 430 MCP * FSB : 2000 / 1600 MT/s * Bellek : Maks. 8GB DDR2 800/667/533 ECC ve non-ECC * Grafik Arabirimi : 1 x PCI Expressx16 * Tümleşik Grafik : - * Sata ve IDE : - 1 x Ultra DMA 133 / 100 / 66 / 33, - 4 x Serial ATA 3.0Gb/s * Raid : RAID 0, 1, 0+1, 5 ve JBOD * Ses : ADI 6-channel High Definition Audio CODEC * Ağ : NVIDIA® nForce® 430 MCP built-in Gigabit MAC * 1394 : - * PCI : 3 x PCI 2.2 * PCI Express : 1 x PCI Express x16 slot * USB 2.0 : Maks. 10 USB2.0/1.1 port * Şekil Faktörü : ATX demek oluyor ki eSATA yok dimi şimdi ? zaten önde arkada tanımadık bi giriş de bulamadımdı. internal aliyim bi de sata kablosu mu aliyim yani ? şu anki hdd ve dvdrw sata 2 ztn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Esata hadisesi oraya yazilmayadabilir. cogu oldugundan emin oldugum chipsetin speclerindede goremedigim oluyor. Kutusu elinin altindaysa Sata on the go tarzinda bi logo olabilir, birde genelde standart olarak arka panelde olmazlar genelde. Ayrica bi pci bracket seklinde takilir icerden baglanti yapilir. (eski anakartlarda usb2.0 larda oldugu gibi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 şundan aldım bugün http://www.exa.com.tr/philips/sabit_diskler/philips_35-327-6498.html zaten 2 tane 400 lük philips vardı memnunum onlardan. adam gibi oynatsın azcık yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 * Sata ve IDE : - 1 x Ultra DMA 133 / 100 / 66 / 33, - 4 x Serial ATA 3.0Gb/s buradaki işte SATA aga , bu sata o sata esata galiba :F Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 yok zaten sata2 harddiskim var şu an, dvd writer ım da var, ama çıkışta esata olabilecek birşey görmüyorum. bir tek önde bi yuva var, o da fw yuvasıymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 KHaRoN said: Esata hadisesi oraya yazilmayadabilir. cogu oldugundan emin oldugum chipsetin speclerindede goremedigim oluyor. Kutusu elinin altindaysa Sata on the go tarzinda bi logo olabilir, birde genelde standart olarak arka panelde olmazlar genelde. Ayrica bi pci bracket seklinde takilir icerden baglanti yapilir. (eski anakartlarda usb2.0 larda oldugu gibi)öyle bir logo yok, peki bu pci kartlar takılıyor mu ? bi de boşta pci slot um var mı die bakiim tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliywig Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 western digital my book2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 fizban said: peki bu pci kartlar takılıyor mu ? bi de boşta pci slot um var mı die bakiim tabi. pci kart degil bu soyledigim sey. sadece pci rafina oturan bi slot. yine iceriye kablolar vasitasiyla baglaniyor. bir nevi disariya sata tasiyan bi uzatma kablosu. anakart kutusunda yoksa muhtemelen yoktur ztn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 KHaRoN said: fizban said: peki bu pci kartlar takılıyor mu ? bi de boşta pci slot um var mı die bakiim tabi. pci kart degil bu soyledigim sey. sadece pci rafina oturan bi slot. yine iceriye kablolar vasitasiyla baglaniyor. bir nevi disariya sata tasiyan bi uzatma kablosu. anakart kutusunda yoksa muhtemelen yoktur ztn. http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=12342 budur yani dimi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Evet aynen bu is gorur. normalde esata destekleyenler icerden esata kablosu tasiyor disariya 2 tane ayni bu sekilde. bu ise olmayanlar icin satayi ceviriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Şimdi ben bu olaylardan anlamam pek ama birşeyi sormam lazım: Diyelim external harddisk aldık,bunun soğutması falan nasıl olucak,aliminyum kap demişsiniz yeter mi? bide soğutma işiyle uğraşmayalım. Bide 1tb gibi bişiy düşünüyorum usb bağlatısı yeter mi? marka/model önerebilir misiniz? tak diye usb'ye takıcam,verileri atıcam istediğimde çıkarıcam.Hem de istediğim kadar makinada takılı kalabilecek ama mavi ekran gibi bişiy yapmıcak.Var mı böyle bir alet? Amma çok şey istemişim ha :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 kharon, son sorum internal la bunun arasında ne kadar hız farkı alırım ben ? bi de düşündüm de, mal mıyım, bunu sıradan bir external gibi plug n play tadında kullanamicam şimdi ben dimi esatası olmayanlarda ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Dogru diyorsun o hadiseden yararlanilamiyorsa manasi yok gibi duruyor ama avantajida yok degil. herseyden once firewire ve usb2 ye gore erisim sureleri daha hizli. ikincisi sata2 diskler scsi disk ozelligi gosteriyorlar bazi bioslarla birlikte. bu sekilde ayni usb drive cikartirken -safely remove- ozelligini kullanarak diski cikartabiliyoruz. bu sekilde istedigin plug and play ozelligine kavusmus oluyor sanirim. edit: dusundum de, disk sata2 degilse belki bu diskler ayni sekilde davranmayabilir. Denemek/sormak lazim. Sadece varsayiyorum. @fortuna sogutmayi dusunmek firmanin isi, enclosure gerekli sogutmayi saglar son kullanicinin dusunmesine gerek yok. istedigin isi tum ext. hd ler yapar, marka model olarak seagate ve western digital lari onerebilirim. ikiside kendi disklerini kendi ureten firmalar. Lacie de ekonomik bi cozumse oda dusunulebilir. 2 senedir kullaniyorum WD diskim nallari dikti fakat lacie calisiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 usb 2.0 FW 800'den yavas ama hayati derecede bir yavaslik yok bence. ben sunu kullaniyorum 2 aya yakindir pek sorun cikatmadi usb 2.0 veri aktarimi. fiyati uygundu baya dolar artmadan kampanya falan da vardi. hatta kampanyanin son gunuymus bugun :D Usb 2.0 dert olmaz bana diyorsan bu hd'yi oneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 ya yeni topak açmayam buraya yazam dedim bende 1tb hdd var az önce teyzemin laptopuna norton ghostla sistem geri yükleme yaparken hdd ye yüklemiş koca sistemi şimdi hdd 468gb gözüküyor ve 4gb sistem kurulu en azından sistem dosyaları var hdd deki dosyaları kurtarabilme imkanım var mı, ya da ne bileyim şimdi partition magic yüklüyorum tekrardan 1tb algılasın diye sistem ne yapsam ne yapsam??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 norton partitio magicle 1tb lık hdd yi pc ye gösterttim yeniden formatladım herşeyim gitti ama:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar