Bleda Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Arkadaslar 150 gb bir internal HDD em var. bunu 149 GB olarak gösterior bilgisayarımda ancak sag tıklayınca gene 160.32523.2362346 gibi gösterior. Ancak asıl sorunum bu degil. Örnegin bos alanım 120 gb iken bir cd sokuorum bos alan aniden 116 ya dusuor. Restart atıorum 112 olmus. 10 dakika geçior bir daha bakıorum bu seferde 113 gb bo slanaın var dior. Boyle bi sorun ne duydum ne gördüm bilen varsa çözüünü çok makbule geçicek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 ilk bahsettiğin olay 1mb = 1024kb çevirmelerinden kaynaklanıyor.. senin 160 gb dediğini bayta çevirmek için 1000 ile değil 1024 ile çarpıyorsun, ondan sayı büyüyor. bu normal. diğeri de, normalde harddiskte ne kadar boş alan kaldığını ölçmek zaman alır. her gösterimde bunu yapmak yerine işletim sistemleri yaklaşık bir değer gösterirler. vista bunu bu kadar mı optimize edememiş yoksa bir bildiği mi var bilemiyorum. acizane yorumlarım böyle benim, eğer herhangi bir virüs aktivitesinden şüphelenmiyorsan pek dert edilecek birşey olduğunu sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Tmm virüs olmadıgına eminimde. tmm her seyi anladımda sorun su her seferidne 4-6 gb oynasa tamam. ancak hdd de toplamda 18 gb veri var, hdd ye tıklayıp özellekler olarak baktıgımda bunu 32-40 gb arası gösterior bu kadar çok sapma olması normal mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar