theavicena Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 tek yol devrim dimi peth. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 ki biz ona laiklik diyoruz hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Kişisel bir tartışmaya dönmesin.Sen benim namazıma karışamassın.Önyargı yapıyorsun, Bu benim yazdığım Ayrıca yoldan geçerken insanların dışarda namaz kılarken görmek benim için gayet dogal, mini etekli ya da düşük bel giyen bir hatunuda sokakta görmek gayet dogal.Ben sadece geçerim, yadırgamam senin gibi.Biraz rahat ol, esnek ol arkadaşım.Ama sana bakılırsa dar görüşlü olan benim.Heh Buda senin yazdığın Kardeşim, ayıracak vaktini, yeri gelince atıp tutmayı çok iyi biliyoruz "namaz dinin direği" diye. Kıtı kıtına yetişip kılacaksa ne anlamı kaldı namazın. Sokak ortasında namaz kılınmaz kardeşim. :) İmla [ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 19:53 tarihinde, Defensive tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 said: Şimdi açılan siyasi topiclere bakıyorum. Hepsinde birşeyler tartışılmış edilmiş. Yok şu siyasetçi bunu yapmış, vatan elden gitmiş, başbakan şunu demiş, yok türban gelecekmiş, şu caizmi,bu caiz mi, Akp topici, ülkenin %47 si şöyle, geri kalanı böyle, şu yazara destek bu yazara köstek vs vs vs .... Bunlar uzarda gider. Kimseyle burda siyasi polemiğe girmek istemiyorum. Siyasi görüşü şu an için hiçbir partiden yana olmayan bir insanım. Ama alındığım bir konu var ki 30 Ağustos Zafer bayramını kutlama topicinde sadece 39 farklı kişi post atmış. Vatan millet duygularınız madem o kadar kabarık gelinde şurda 30 Ağustos topicine birer post atın. Üzüldüm ne yalan söyleyim. Güzel. Gidip diğer topiclerde daha millete nasıl bok atsam diye uğraşın. Saygılar Üstteki linkteki topic im. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Sokakta namaz kılan adamla mini etekli kızı karşılaştırdın. Hangisi sana daha doğal geliyor? Mini etekle dolaşılması mı, namaz kılınması mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 yahu, en basidinden izmir alsancak camii'ni bilenler bilir, alsancak'ta ikamet eden öyle büyük bir kesim yoktur, millet ta nerelerden burada namaz kılmak için geliyor, sırf en merkezi yer diye. kaldırımlar yollar dolup taşıyor. hisarönü camii aynı şekilde. bu gösteriştir, birileri bunlara namazınızı toplu halde başkalarının önünde kılın ve onların canının çekmesini sağlayın diye hadis vermiş olmalı.. [ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 19:56 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 kaç kez ülke dışına çıktım, çok fuara katıldım. mutlaka namaz kılacak yer ayarladılar. hatta ikinci üçüncü gidişimizde, abdest alma yeri olan, temiz seccadesi olan mescit bile ayarladılar. sorun olmadı yani. namaz müslüman yaşantısının bir gerçeği, bir parçasıdır. insanlara sigara odası koyabiliyosalar, namaz odası da koyacaklar. o kadar basit. terbiyesizliğin alemi yok. direk düşmanlık başka bir şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 10 pagan toplanip sokakta ayin yapsa bu kadar anlayisli olur musun horace? Nefret ediyorum artik su cogunlugun dini hak dinidir olayindan. Senin ornegin gayet normal bu arada bence, ve baslikla alakasi yok. Basliga benim yukaridaki lafim, ve sen de baslikta yapilani anormal bulanlara dusman demissin [ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 20:08 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 sg-1 ideolojin, aklının önünü geçmiş.Benim görüşümü, yaşamımı bilmeden sadece ve sadece bana karşı üstün gelmeye çalışıyorsun.Ben ne diyorum.Sen bana kalkmış mini etekle ve namazı karşılaştırdın diyorsun. Ne biliyorsun benim Atatürkçü olmadığımı ? Ama ben başlıklar açıp, insanlara laf yetiştirmek yerine başka şeyler yapıyorum.Bu son mesajımdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 fetullahin/cemaatinin seminerleriyse bunu yapmalari gayet normal horas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 yahu cami yaparlar, yapmasınlar dersiniz, dışarıya taşarlar, taşmasınlar dersiniz değişik bi olay valla. viktor he canım fetullah seminerleri. fazlasına aklın ermez zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Sana Atatürkçü değilsin mi dedim, ya da ben Atatürkçüyüm mü dedim? Kafanıza göre mesaj yazmayın zaten yav, yazacaksanız düzgün olsun. Soruma da cevap vermemişsin, sokak ortasında namaz kılan adam mı sana normal gelir, yoksa sokak ortasında mini etekle dolaşan kız mı? Ne mini etekmiş anasını satayım, iki lafınızdan biri de bu kumaş parçası. "Bak mini etekle geziyorlar ben bişi diyo muyum" da demokrasinin simgesi oldu ya, ne kadar demokrat/ilerici olduğumuzun göstergesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 kızılaya gıderken bazen metroda ezan okunuyor ve metro icerisindeki hoparlorlerin hepsinden ezan canlı olarak veriliyor.yolu tıkayacak sekilde namaz kılınıyor dini imanı güzelligi gectim bu insanlar yolun tıkandıgını anlamayacak kadar allah askımı barındırıyor. ankara nın her yeri camii oldu.eskiden bahcelievlerde bir tane bilindik camii vardı,cok severim yeride cok guzeldir.simdi kisilere özel bir sürü camii doldu.kaldı burası ankara sosyetenin geldigi bir yer olarak bilinir.tunalıda falanda gordum bir suru. bir de dinimizi yasayamıyoryuz olayı var.iki tane kilise acılsa protestolar gelir misyonerlik yapıyorlar diye binlerce rahatsızlık verilir.sözde herkes barıscıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Tunalı da namaz kılmak yasakmıymış ki cami olmasını şikayet ediyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 onu güzelce söylemek varken böyle acaip konuşmanın anlamı yok ki. denilsin şurdan dışarı taşmayın diye. neyden ne için şikayetçi olunduğu bilinsin. bilenerek olmaz bunlar. ayrıca, ben misyonerliğe de karşı değilim. herkes ne istiyosa anlatsın. isterse prepare for the apocalypse tabelaları asıp üstüne dolaşsın. sorun değil. hiç bir şey pandomimcilerden ve palyaçolardan daha rahatsızlık verici olamaz. onlara bile müsamaham var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Farklı dünyaların insanlarıyız sg-1. Sadece sana saygısızlık olmasın diye yazıyorum.İkiside gayet normal.O sadece bir örnekdi ama takıldın kaldın ona.Ne dememi istiyorsun ? Ben mini etek takıntılı bir insanım, gözüm hep yolda giden kızların eteklerine takılıyor.Bastırılmış duygularım var.O yüzden mini etek giyenler bence idam edilmeli. İşte sana fırsat =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 benim kızdıgımda yukarda anlattigim havalimanı şovuydu. bide şimdi apache soyleyince aklima geldi. ankarada AŞTİ ye hoparlorle ezan veriyorlar, bu gercekten DENSİZLİGİN en önde gidenidir , başkada hiç bişi deildir. Bir taneniz su olayi savunamaz, ama gidipte itiraz etmezsiniz işinize gelir. [ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 20:20 tarihinde, GEd tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 yemege gelip namaz kılıcam diye yemegini bölüp lokantada mescit sormak germiyo milleti de bunu haber yapmak geriyo öyle mi? sizin yaptıgınız resmen fanatiklik inanç falan değil. insanları müslüman olmaya, namaz kılmaya zorlayamazsınız. orda burda sov yapmak, dinini acık boyle bir sekilde belli etmek ayıptır. cami olmayan yerlerde, hava alanlarında, otobus molalarının verildigi yerlerde tabi ki mescit olur. ama sen şehrin göbeğindeki restoranda mescit yok diye ukalalık yapamazsın. türkiye'deki cami sayısını kac metrekareye ne kadar cami düştüğünü vs. gibi istatistikleri cıkarttırmayın bana simdi. hepiniz yeteri kadar, hatta ihtiyactan daha fazla cami oldugunu biliyosunuz. e be adam bırak yemegini 5 dakka önceden, cık dısarı yürüyüver camiye. sen her ortamda namaz kılacaksın diye ben restoranımı sana ayarlamak zorunda değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Aslında ne yazarım ama :) Herşey bu Dünya olmadığı gibi herşey imanda degildir.Herşeyi tadında yaşamak lazımdır.Eger böyle bir rahatsızlık varsa kesinlikle şikayet edilmeli. Aşmanız gereken şey, Türkiye'de sadece siz ve yobaz kesimi yok.Siz dincilerinin hakkından gelelim derken gerçekten dini yaşayan insalarıda aynı kefeye koyuyorsunuz.Biraz hoşgörü ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 zorunda değilsin. kimse de zorunda değil. ama isteyen de yapar. bakar ki müşterisi istiyor, kendisinin de işine geliyor, yapar. "içkili yapacaktı, ama pis şeriatçılar mescit yaptı" gibi bi husumet olamaz. hayır hem namaz kılıp hem içki içenler de var yani. dediim gibi, sigara içenlere özel alan oluyorsa, savunulacak tarafı olmayan sigaraya ve içenlerine bu yapılıyorsa, müslümanlara da yapılır. gayet doğal. sakin olun pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Hamilelik sirasinda muslumanlik dusuk ve sakat dogum riskini artirir Falan da yazsinlar mi mescitlere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 @Defensive, ya bırak allasen hocam yav, sokak ortasında namaz kılmak normalmiş. İyice arabistan'a çevirdiniz ülkeyi. Memleketin her yerinde cami var, kendine 2x1 metrekarelik bir yer bulamıyor mu bu adam? "Hrıstiyanlar bi köşeye altar yapıp sokak ortasında dua etse" diye bir örnek verecektim ama kimse bizim gibi bu kadar cami dururken sokak ortasında ibadete kalkışmaz herhalde. Unutmadan ekleyeyim, Ramazan geliyor bak, din sömürüsünde olayın esas nasıl dibine vurulacak gör. [ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 20:31 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 evet oruç filan tutucak millet. birileri de dükkanlarını kapatıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 yapar kimse karısamaz ama yapmamalı. yapmamalı konusunda sizinle hemfikir değilsek hakkınızda gercekten hiç istemedigim dusuncelere kapılıcam. 200 metre ilerde cami varken lokantaya neden mescit yapılsın? cami olmayan yerler için söz etmiyorum. ha diyosun ki lokanta sahibinin işine geliyo mescit var diye müsteri cekiyo. bu cok daha farklı bir tartısma konusu ki daha buyuk bi yanlıs. imla [ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 20:31 tarihinde, toggie tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2007 horace sence peki kapali mekana hoparlörle ezan verilmeside normal bir olay mi? ben yillar sonra ankaraya gittim ve terminalde ezanla karşıladı şehir beni , şok oldum. acaba dedim şöför yanlıslıkla camide mi indirdi beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar