Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sistem yavaşlaması??

xlaidehlevar

Öne çıkan mesajlar

daha bügün temiz bir format attım tüm hardiske win xp pro sp2 kurdum tüm driver lar son updateleri ile birlikti kuruldu
bilgisayarda sadece titan quest oyunu var bide nod32 var ki her zaman kullandığım program
sorun şu formattan once gayet güzel çalışan oyun bu sefer 2dk da bir 30 snlik fps düşmeleri ile çalışıyor fps düşmesi dediğim 1-2 fps falan
sonra tekrar normale döüyor ortalama 55fps
sorun nedir sizce?

sistem 2.0 dual core mobile
1gb ddr2
128 geforce go 6600
Sosyal ağlarda paylaş

ısınma sorunu olabilir, hard disk sorunu olabilir, ram sorunu olabilir

kardeşimin bilgisayarı pentium 2.0 mesela onda da sürekli olur oyundayken fln 10 sn lik takılmalar yaşar ama aynı oyunu benim amd 1ghz (:p) ile açtığımda ne kadar yavaş olursa olsun hiç takılma olmuyor. bu yüzden intellerle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüştüm.

arkaplanda çalışan bir program sistemi zorluyor da olabilir fps düşmeleri yaşadığın zaman, genellikle sorun bu oluyor. ne bileyim antivirüs güncellemesi yapıyor olabilir mesela.

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 01:40 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım sorunu buldum ama yine yardımınıza ihtiacım var
benim işlemci mobil işlemci olduğu için işlemci hızı sabit durmuyor
yani su an 768mhz yazıyor ama yetmedigi zaman kendısı 2ghz e çıkarıyor(pil tasarrufu için)
asıl sorun bu geçişte 30 sn falan sistem neredeyse kitlenme noktasına gelmesi
bu özellği kapatmanın yolunun önceden bulmuştum fakat şimdi aramama rağmem bulamadım
yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten
Sosyal ağlarda paylaş

kendi kendime konuşuyor gibi olucam ama :D sorunun çözümünü buldum buraya yazmak istedim eğer biri daha aynı sorun yaşar diye..

çözüm çok basit
Switchspeedxp adlı programı çekip performans ayarlarından max performans sekmesini seçiyoruz
sorununm %100 çözümüştür.ekstra hiçbirşey yapmadım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...