Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soya Soslu Ballı Sebzeli Fıstıklı Falan Makarna


Ardeth

Öne çıkan mesajlar

Malzemeler (1 kişilik)

- Soya Sosu (1 su bardağından irice)
- Bal (1/5 su bardağından azca)
- Kabak (1/2 adet)
- Havuç (1 adet)
- Mantar (1 avuç)
- Biber (2 adet)
- Soğan (çeyrek adet)
- Makarna
- Hindistan cevizi (iki kaşık)

Kabak, havuç ve biber uzun ince şeritler halinde kesin. Düdüklü ya da uzun bir tencereye kaynamak üzere su koyun. Bu tencerenin tepesine bir süzgeç yerleştirin ve süzgecin içine sebzeleri koyun. Bu sebzelerin üzerine soya sosu dökün (bir bardağın yarısı kadar olabilir). Soya sosu suya karışsın üzülmeyin. Daha sonra süzgecin tepesini bir tencere kapağı ile kapatın. Su kaynayınca makarnayı koyun ve sebzeleri süzgeçte haşlamaya devam edin. Makarna olunca makarnayı ayrı bir süzgece alın ve sebzeleri düdüklünün dibine azcık zeytinyağı ile koyun ve üzerine 1/2 bardak soya sosu ekleyip bi 15 dakka bişirin. Bişen sebzelerin üzerine makarnayı bocalayıp bi 5 dakka daha bişirin. Bişirmenin son dakikalarında 1/5 bardak balı ve iki kaşık hindistan cevizini ekleyin. 1 dakka falan daha pişirip servis edin. Bal fikrini vanilleden çaldım itiraf ediyorum :p

Aslında bir de buna ekşi bişeyler koymak lazım ama ne koysam bilemedim şimdi tadını bozarım diye emin olamadım. Bir dahakine de öyle bişeyler deneyeceğim :p Ayrıca tarifi geliştirecek herhangi öneriye açığım

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 22:28 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 22:43 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadasim, tarifimi hunharca calip tutorial acmissin!
yok yok.
direkt calmamissin, degistirip hacilamissin!

cin yemegi'nin ardeth versionu olmus iste azcik.
makarnayla güzel olmaz bence, makarnayla olursa da cin makarnasi gibi olmali, incecik sehriye kivaminda.
hm sonra tavukla/ördek etiyle yapmali, pilavini da yanina ayri ikram etmeli. basmati pilavi tercih edilir. hindistan cevizi ya da zevke kalmis bilimum cin yemegi soslari.
fistik sosu gibi.
önemli olan güzel bir sekilde kombine edebilmek =*
bi gün yapiyim bari bunun tutorialini.(canim cekti)

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 23:05 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@ardeth: görmemisim, pardon =*
ama hindistan cevizi ve fistik fikrini de benden caldin ehue

taam taam saka bi yana thai-food süperdir. bal da yemegi tatlandirmak ve cin yemegi atmosferi vermek acisindan birebirdir.
hm ama bence mantarsiz olmaz cin yemegi, özellikle o kocamanlarindan. ismini hatirlayamiyorum simdi.
[spo]
bu ve türevleri gibi ama.[/spo]

kivamini tutturmak önemlidir bi de.

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 00:30 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...