Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Malzemeler (1 kişilik) - Soya Sosu (1 su bardağından irice) - Bal (1/5 su bardağından azca) - Kabak (1/2 adet) - Havuç (1 adet) - Mantar (1 avuç) - Biber (2 adet) - Soğan (çeyrek adet) - Makarna - Hindistan cevizi (iki kaşık) Kabak, havuç ve biber uzun ince şeritler halinde kesin. Düdüklü ya da uzun bir tencereye kaynamak üzere su koyun. Bu tencerenin tepesine bir süzgeç yerleştirin ve süzgecin içine sebzeleri koyun. Bu sebzelerin üzerine soya sosu dökün (bir bardağın yarısı kadar olabilir). Soya sosu suya karışsın üzülmeyin. Daha sonra süzgecin tepesini bir tencere kapağı ile kapatın. Su kaynayınca makarnayı koyun ve sebzeleri süzgeçte haşlamaya devam edin. Makarna olunca makarnayı ayrı bir süzgece alın ve sebzeleri düdüklünün dibine azcık zeytinyağı ile koyun ve üzerine 1/2 bardak soya sosu ekleyip bi 15 dakka bişirin. Bişen sebzelerin üzerine makarnayı bocalayıp bi 5 dakka daha bişirin. Bişirmenin son dakikalarında 1/5 bardak balı ve iki kaşık hindistan cevizini ekleyin. 1 dakka falan daha pişirip servis edin. Bal fikrini vanilleden çaldım itiraf ediyorum :p Aslında bir de buna ekşi bişeyler koymak lazım ama ne koysam bilemedim şimdi tadını bozarım diye emin olamadım. Bir dahakine de öyle bişeyler deneyeceğim :p Ayrıca tarifi geliştirecek herhangi öneriye açığım [ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 22:28 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 22:43 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 biber ve kabak + bal ve hindistan cevizi. hay allam ne hanzo adam ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 valla yedim gayet güzel oluyor :p sen hiç ballı tavuk yemedin galiba çin restoranında orda da kabak oluyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 =( ben cahilim olm. votkalı makarna yedim de kabak ve ballısını yememiştim. bu çinliler de çok oldu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 votkalı hmm onu da denerim bir ara. bir de haşlanmış sebzelerle bal kötü olmuyor taze biberi alıp bala batırırsan garanti veremem ama :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 o kadar kasmasak makarna ya altı üstü asdf. tavuklu pilav yapar onu yerim ona kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 tabi tavuklu pilav bundan daha güzel ona itiraz yok :p ama deneye deneye bulcaz hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 arkadasim, tarifimi hunharca calip tutorial acmissin! yok yok. direkt calmamissin, degistirip hacilamissin! cin yemegi'nin ardeth versionu olmus iste azcik. makarnayla güzel olmaz bence, makarnayla olursa da cin makarnasi gibi olmali, incecik sehriye kivaminda. hm sonra tavukla/ördek etiyle yapmali, pilavini da yanina ayri ikram etmeli. basmati pilavi tercih edilir. hindistan cevizi ya da zevke kalmis bilimum cin yemegi soslari. fistik sosu gibi. önemli olan güzel bir sekilde kombine edebilmek =* bi gün yapiyim bari bunun tutorialini.(canim cekti) [ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 23:05 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 ne var ya söyledik işte :p said: Bal fikrini vanilleden çaldım itiraf ediyorum :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 nudıllık kücük mısırlar var + kuş başı haşlama tavuk içine ark yapmıştı baya güzel oluyor. bal olayına yatmadı benim aklım bir tek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 vegetable lo mein. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 @ardeth: görmemisim, pardon =* ama hindistan cevizi ve fistik fikrini de benden caldin ehue taam taam saka bi yana thai-food süperdir. bal da yemegi tatlandirmak ve cin yemegi atmosferi vermek acisindan birebirdir. hm ama bence mantarsiz olmaz cin yemegi, özellikle o kocamanlarindan. ismini hatirlayamiyorum simdi. [spo] bu ve türevleri gibi ama.[/spo] kivamini tutturmak önemlidir bi de. [ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 00:30 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 evet balı az koyarsanız tadını almıyorsunuz çok koyarsanız da beklendiği üzere çok tatlı oluyor onu deneye deneye bulmak lazım :p ama başta fazla cesur olmamak da fayda var hehe çok bal koydu mu yemek yenmez oluyor çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 tavuk mantari? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 tavuk mantarı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 tavuk ? mantarI ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 ya fede onları yiye yiye ölceksiniz biliyosunuz di mi? Benimkinde ne güzel pazardan alınıp doğranmış bi sürü sebze var tek paket şey soya sosu. O kadar da hipertonik bişeye de korucu lazım mı bilmiyorum :p Bari evdeyken hazır yemeyin oğlum :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar