Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Arkadaşın Çizimi Paylaşalım

KARAMURAT

Öne çıkan mesajlar

hmm 10 yılda bu kadar ha...
detayla uğraşıcağına temelle uğraşsaymış biraz daha bu "arkadaş" daha iyi olurmuş kendi açısından. etki başarılı ama temelsiz. tonlama afilli ama vurgusuz ve yanlış. Son çalışma aldatıcı çünkü muhtemel bir rotoskop hatta dahası baskı üzerinde çalışma. herkes bu mastürbatif hatalara girebilir. gerçi önemli olan insanın kendi mutluluğu ama başarı açısından insanın yapamadığı şeyi yapmaya çalışması daha faideli.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Sosyal ağlarda paylaş

Walla adamın temelini İzmir Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde vermişler aslında işin tekniğini anlamam yanlış hatırlamıyorsam grafik tasarım mezunu bu arkadaşım.Adı Öncü bilmem bana çok kusursuz geliyor çizimleri belki bir eğitimim olmadığı için bu konuda.Ama bence yinede hak ettiği yerde değil(şuan İstanbul'da büyük bir web-design firmasında grafik tasarım bölümünde)[hline]End is near;
Bu I aint afraid;
I see sarrow on faces
But I aint show pitty,
Cause Im the Fallen One!
Sosyal ağlarda paylaş

hak ettiği yerde olmayan çok insan var. ben de onların arasındayım. ama temelsiz olma konusu şu. İkibin yılında çizdiği resimde baltaya ve onu tutan ele bi bak.. bak bak... sonra adamın sağ ayağına bak. en son bilekliğe bak.
balta tamamen iki boyutlu. Sağ el iyi tutmuyo ve ışığı yanlış bir biçimde almış detaya giril(e)memiş. Ayak ise tam facia. Basmadığını ve kırık olduğunu düşünmemek mümkün diil. Fakat bileklik ne kadar da zarif.. Bu tutarsızlık işte bahsettiğim şey.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Sosyal ağlarda paylaş

hayır bilakis. ince detaylarda problem yok zaten. temel şeylerde problem var. o can sıkıcı biraz. herşeye de süper olmuş diyip geçmemek lazım. genelde ben ya tutulur yeri olmayan resimlere ya da gerçekten başarılı resimlere iyi olmuş derim. bunun oluru var, gelişim şansı yüksek.

ayrıca ben süper çiziyorum tamam mı.:-p[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...

[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 17 October 2003 18:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bana da guzel geldi o cuce resmi ama horace'in bahsettigi yerlere bakinca sorun oldugu anlasiliyo..tabii bunlari farketmek icin isin tekniginden anlamak gerekiyo ki bu bana biraz uzak..
ve bu arkadasin da profesyonel oldugunu dusunursek horace in yaptigi yorumun gayet mantikli oldugunu dusunuyorum sonucta tutupta bizim burda 10-15 dakkada yaptigimiz photoshoplardan farkli bi olay var ortada.
ancak horace iyi guzel soylemisinde mesela ilk resimdeki problem ne? ornekli aciklarsan bizde ogreniriz arada ..[hline][b][i]-->Four String Magic<--
Words are meaningless
And forgettable
Enjoy the silence
Sosyal ağlarda paylaş

anatomik olarak zayıf çizimler. anatomik zayıflık da, etüdsel numaralarla geri itilmeye çalışılmış. eğitimsiz gözü aldatır fakat bu işten biraz anlayan birinin gözünden kaçmaz. ayrıca sorsanız adam da kabul eder büyük olasılıkla da cidden GSF den daha iyi bişeyler çıkmasını beklerdim. sadece, 1. sene alınan temel sanat dersi bile yeter aslında. ya da belki bu çizimler fakülte öncesidir. ozaman gayet başarılı denebilir...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Sosyal ağlarda paylaş

İlk resim için problem söylemek yanlış olur. Zaten yıpranmış filan bişi onu geç ee.. yüksek miktarda abartı var. Neyi referans alıp kritik yapıcam bilemiyorum.

BU arada Dördüncüsünü esgeçmişim nası olduysa görmemişim o arada. Çok güzel olmuş. Zaten ta ilk resimden belli arkadaşın portre yapmaktan hoşlandığı. İkinci resimde özellikle sağ göz (bize göre sol) gölgeleri ve estetiği ince düşünülerek yapılmış vs. Ben de şahsen portre çizmeyi surat çizmeyi çok severim, hatta ben de abartılı çizmekten hoşlanırım. Ama kıymetli hocalarımdan şafak tavkul bey de demişti ki: bugün için bişe yapmak istiyosan sevdiğin bişi çiz, yarın için bişi yapmak istiyosan sevmediğin bişi çiz.

Burdaki sevme meselesi de tabi işte zor geldiği için kaçınma oluyo.

Dördüncüsü çok hoş.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Sosyal ağlarda paylaş

horace o ..elit adam. beğenmez kolay tabi. öyle dedi.
elitmiş. doğrudur. [hline]
"But he's the sort who can't know
anyone intimately, least of all a
woman. He doesn't know what a woman
is. He wants you for a possession,
something to look at like a painting or an ivory box.

DiMarziolu Strat Squier satılıktır.

[Bu mesaj Numb tarafından 18 October 2003 02:16 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 18 October 2003 13:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben o kemanli resme bayildim gercektende mukkemel olmus.[hline]Infernal_Reborn, 07 October 2003 17:28 tarihinde demiş ki :
bi garip hissediyorum walla kendimi
ne hayvani cazibem warmış yauw

turk frp yazarlarinin birle$tigi dunya
Hic bitmeyen Efsaneler (burasi)
(olurya bir aksilik olmadi burasi)
Grim Fandango Turkish Fan Club
Kilicim ve ben ve kullanim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...