Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gül'e dokunulmazlık + Üni.lerde türbana serbestlik

Prawler

Öne çıkan mesajlar

türbanlıların öyle bir niyet taşıdığından nasıl bu kadar eminsin?

yani ben de foruma hakim olan düz mantıkla konuşursam, bunu iddia edebilmen için türkiyedeki bütün türbanlılarlı tanıyor olman ve onlara bunu itiraf ettirmen lazım?

edit: kedi meselesini açıkçası ciddiye almamıştım =) çünkü her türban başlığında dönen bir geyik olarak görüyorum

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 14:08 tarihinde, helena tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi ki bütün türbanlılar şeriatçı die bi genelleme yapılmaz fakat çoğunun böle olduğu çok ortada. Çünkü türbanın islamdaki olayı nedir , O zamanlar erkeği kadının göğüsleri götü değil değil saçı başı etkiliodu. Bu yüzden gidip başını örtüolardı kadınlar. E tamam bu yüzden örtsün kız da sonra gidip KAFASINA PERUK takarsa amacını yitirmiş oluo zaten. Ben o yüzden dini inancından dolayı taktığını sanmıyourm.
Sosyal ağlarda paylaş

nüdist dininin gerekleri, halkın değerleri ile örtüşmüyor. toplumsal yasalar da buradan çıkar. başka bir yerden çıkmaz. çıkmaması gerekir.

şindi gelecekten çok ileri, nüdist bi toplum gelse, hepimizin iyiliği için elbise giymeyi yasaklamak istese, biz "geri" olsak da, baskı altında olsak da bunu kabul etmeyiz ve karşı koyarız di mi.

onun gibi asıl.

başörtüsü kendisine batıranlar dışında kimseye batmıyor. yıllarca da batmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fazla yüzeysel filan değil.nasıl dine bağlı ya?ya arkadaşım yeni din çıktı haberimmi yok?kur'an da yazmıyor,kur'an mı değişti bende eskisimi var?şeriat değil ne bu ya bi anlatın.

sen kurandaki ayetlerden örtünmenin zorunlu olmadığını çıkarabilirsin.

ama demek ki örtünenler de zorunlu olduğunu çıkarıyor.

herkesin kendi yorumu, onlar seni örtünmediğin için yargılamıyorsa sen de onları yargılamayacaksın.

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 14:11 tarihinde, helena tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yok geyik değil, benım sölemek istediğim, herhangı bir dine inan kesimlerin kened inanışlarına karşı cıkıldığında kızmaları ama onlar cevrelerine mudahale etmeye başlayınca bunu cok normal ve dinlerinde var olarak görmeleri

aynı şekilde ne hakla üsküdardaki bütün bilboardlardaki kadınlar siyahla boyanmış durumda ne hakla mesela?

anlatabiliyomuyum derdimi.

türban'ın ünilere girmemesi, gerici müslimanların yaptıklarının yanında komik kacıyo demek istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sorun şu ki, uçlar her zaman gereğinden fazla ses yapar ve dikkati çeker, olduklarından fazla görünürler.

ben türban takanların tamamının ya da çoğunluğunun siyasi nedenlerle, kötü niyetle taktıklarına inanmıyorum. türbanı bireysel bir mesele olarak görüyorum.

ve açıkçası kadınlar yerine erkeklerin bu konuda bu kadar kesin fikiler bildirmesi, beni rahatsız ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bide şu varki asıl benı üzün olalardan biridir, türban herşeyi gectim sosyal bi simge, ve kadının kendine olan özgüvenını azaltıyor, toplumda kendisini dah aaşağı saklanması gızlenmesi gereken bişeymiş gibi görmesini sağlıyor bununla beraber, söz hakkı olduğunu unutmasına sebep oluyor, ben eşit haklarla yaşamak istiyen biri olarak bunu istemiyorum mesela.

yazımmı altına bence diye yoksa bu sorunu aştıkmı artık?
Sosyal ağlarda paylaş

ya helena.kur'an da örtünme diye birşey yok.abes yerlerinizi örtün diyor.yok yani türban yok.giyim tarzı değil bu.ya herneyse.daha tartışmicam sinirlerim gerildi başım ağrıyor.bu konu çok uzar.birşey bilmeden biliyormuş havasında konuşmalar sanane ler genelleme yapmayın lar.sen gidipte milyon kişiden bi tane alıp bu türbanlı atatürkçü dersen ben kendimden utanmam.bunu yapan 1-2 kişi değil.çıkıpta 2 yunan atatürk vidyosu çekince yunanlar şerefsiz demiyorum.% 95 lik bi kitle varken o % 5 te beni pek interese etmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

bir döneme kadar ben de seninle aynı fikirleri taşıyordum türbanın kadını kısıtladığı konusunda ama şu da bir gerçek ki ailesine rağmen başını örtmeyi tercih eden insanlar da var, zannetiğimizden daha fazla.

o yüzden ben bu konuyu bireysel bir mesele olarak görüyorum artık, örtünmeyi seçip seçmemeleri kendilerine kalmış.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hükumet zaten YÖKü ortadan kaldırmaya çalışıor. Neden? çünkü YÖK laik bi kurum

Hayır YÖK 80 darbesiyle bu ülkenin üniversitelerinin başına bela olmuş çağ dışı bir kurum da ondan. İlginçtir, eskiden kendisine Atatürkçü, solcu, aydın yakıştırması yapan ne kadar kişi,kurum, topluluk vardıysa bu YÖK'e itiraz ederdi; şimdi bir anda laikliğin kalesi oldu çıktı YÖK. Türban üniversiteye siyaset sokmaktır argümanının arkasına sığınan kaç kişi YÖK başkanı basın toplantısı düzenleyip siyaset yaptığında, 367 anayasada vardır diye hiç kendisine vazife olmayan konularda görüş bildirdiğinde tarafsız cumhurbaşkanını göreve cağırıp gereğinin yapılmasını istedi?

Kafanızdaki düzene hizmet ettiğini düşündüğünüz sürece üniversiteye siyaset de girebilir, asker darbe de yapabilir ve hatta darbe yapması için kışkırtılabilir di mi? Değil. Demokrasiyle yönetilmeye layık görmediğiniz halk %47'yi çakma hakkı elinden alındığında darbenin kralını yapar aklınız daha da bir şaşar.

Siyaseti düzgün yapabilmek için öncelikle hakkaniyeti gözetmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca. fuarlarda modellik yapan kadınlar, et gösterip sallayan kadınlar kadınların özgüveni ile alakalı neler yapıyor acaba.

ha, benim için bi sorun yok. kim ne istiyorsa onu yapsın.

ikinci olarak hemen akla gelebilecek bi soru, kendileri istemiyor ki başkaları istiyor. bu da yüzeysel bi yaklaşım. herkes başkalarının istediğini yapar. ya da herkes kendi istediklerini yapar. we are all special, or no one is special gibi yani.
Sosyal ağlarda paylaş

sokma akıl iki adım gider derdi rahmetli anneannem.

bizim koca sülalede, başörtüsünü kendini mecbur hissettiği için takan tek bir kişi var. ona da ben diyorum zaten takma istersen hiç diye. öyle bir ucube oluyor ki yoksa. sübvanse etmek için her türlü süsü takıyor, azeri makyajı yapıyor falan :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...