Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boot problemi

Daesu

Öne çıkan mesajlar

1.boot = hdd
2 ve 3.bootlar kapalı
floopy kapalı

boot sıralamasındada windowsun oldugu hdd 1.sırada

fakat bilgisayarı baştan başlattıgımda boot failed please insert system disk diyor..
windows cdsi takıyorum. herhangi bir tuşa basmazsanız windows acılıyor biliyorsunuz.
ancak böyle acabiliyorum pcyi sebep ne olabilir ?
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni olmayabilir evet, ama bu problem ne alakadır bilmiyorum bu konfigüraysonda oluyo. IDE hddyi çıkarıp bi çalıştırmayı dene. daha sonra, SATA'nın ayarlarından hangi adreste olduğunu kontorl et. (primary mi secondary mi slav/master mı falan... biliyosundur zate) daha sora IDE Hdd nerede onu kontorl et. Farklı olsalar bile, çakıştırmadan yerini falan bi değiştir.. Düzeliyo kurcalayınca :)

Ama cidden ne alakadır bilmiyorum, son bir iki ayda en az 3 bilgisayar böyle problemle geldi bana. Hepsi de aynı şekilde düzeldi...
Sosyal ağlarda paylaş

hmm tamam, data transfer var şu an o bitsin öyle deniyim.
büyük ihtimal dvd ide primary ide hdd ise ide slave konumunda biosta. yerleşebilecek başka yerleri yok başka zaten dimi :)

bu arada 1 senedir aynı xp cdsini kullanıyordum bu sefer son updateleri içinde olan farklı bir tane denedim , bi faydası olurmu belirtiyim dedim:)
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı problemi ben de yaşıyorum şu an, virüs mü var acaba piyasada. Ama bende bir mavi ekran gösterip 30 saliseliğine kapanıyor.

Nasıl tamir edilir boot acaba. Bir de harddisk göçmüş olabilir. Dün oyun oynuyormuş, çok ağırlaşmış, Win tuşuyla desktopa gelmiş. 20 dakika beklemiş kiltilendiği için bilgisayar, bir şey olmayınca restart atmış.

Linuxte sda1 olarak görebiliyorum ama içine giremiyorum, ntfsyi okuyor diye biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...