Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Küçükken ne oynardık???

Arma

Öne çıkan mesajlar

çivi oynardık köyde. en zevklisi oydu.

çelik çomak oynardık. kanlı bir oyundur.

sonra kuyu oynardık, misket oyunu
baş oynardık, o da misket oyunu

kafa karış, hakeza. benim ellerim büyükçe olduu için çok kavga olurdu. benim kendim de büyük olduğum için çabuk sakinleşirdik.

körebe oynardık.

amerikan kale oynardık.

yılan oynardık. çok zevkliydi. en zevkli şehir oyunuydu, ibnelikler haricinde.

ibnelik deyince, su dolu balonları milletin üstüne atmalardan, paspas altına ters gazoz kapağı koymaktan filan bahsediyorum.

aa bak minti oynardık. mintinin artis kağıtları vardı. (minti bir sakızdır) onlarla numaralarına göre pişti oynardık. pis oyundu.

ööle valla güzel günlerdi yani.
Sosyal ağlarda paylaş

dur bak aklıma geliyo.

laklak oynardık. laklak diye bi oyuncak vardı. yasaklandı mı ne oldu sonra. ki aslında oynanıcak bişi de diil ses çıkarıyosun eşşek gibi.

efenim hulahup vardı. çember yani. hiç zevkli diildi.

efenim topaç! topaç çevirirdik be. çok süper olaydı bu topaç. karşılaşma şeklinde de oynanırdı. pek varyantı vardı. şindilerde yugio mu olmuş beybleyt mi olmuş yine gelmiş. süper olaydır topaç.

bakalım aklıma geldikçe yazarım yine.
Sosyal ağlarda paylaş

kronolojik olarak şöle:

-bebekken elime geçirdiğim bilimum renkli eşya.

-biraz büyüyünce karyolanın yanında zıplaya zıplaya yakından birinin geçmesini bekleyip, biri geçtiğinde koala gibi yapışarak
karyoladan çıkma başarısını gösterdiğim bi oyun...

-çerçöp falan oynardım misketle... bikaç oyun daha var artık isimlerini bile hatırlamıyorum.

-misket vs. ile aynı zamanlarda renkli tellerden yaptığımız adamlara boks yaptırırdık, yine renkli tellerle hazırladığımız ring içinde...

-arabalarla oynardım. (bu kronolojiyi bozuyo aslında bildim bileli arabalarla oynuyorum.) (majorette'lere hastaydım)

-sonraaa bilimum sokak kedisi, köpeği vs. ile oynardım. (köpekleri kızdırıp kovalayınca kaçmaca, kedileri mıncırmaca falan)

-ilkokul 2 zamanlarında babamın şirketine gidip bilgisayarda GrandPrix oynardım.

-karne hediyesi olarak Technic Lego almıştım, deli olmuştum, resmen onlarla nefes alır haldeydim, sürekli bişeyler yapıyodum.

-bi sonraki karne hediyem yine aynı oldu, Technic Legolarla oynamaya devam. Artık aşmıştım hehe, kılavuzdakini yapıyodum bi kere, sonra kendi kafama göre geliştirip yapıyodum (mesela araba varsa lamborghini tarzı kapıları olan bişey yapıyodum falan...)

-sonra kendi bilgisayarımı aldım 4. sınıfta falan, Grand prix'e devam :D ve buna lemmings, lotus 3, prince of persia1-2, doom, duke nukem falan eklendi yavaş yavaş...

-bisiklet; çoğu kişi gibi...

-Legoya ve bilgisayara devam...

-hazırlık-ortaokul zamanlarında model arabaları keşfettim, 1:43 modeller toplamaya başladım. bunlarla oynuyodum, halen bilgisayar ve lego devam :P

-sonra daha büyük model arabalar almaya başladım, 1:18 modeller almaya başladım, ilki yine karne hediyesi olan Ferrari F50 oldu.

-Artık oyun oynamaz oldum bilgisayardan başka bi yerde:P model arabaları da koleksiyon olarak almaya devam ettim.

-Arada bi bilgisayar oyunu oynarım öölesine... (para bulursam bi ara Lamborghini alacam model olarak. Lamborghini'm yok halen. :/)

edit: OHAAA amma yazmışım be :/

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 20:38 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

CİNLEEERR!! part-2

malzeme listesi
1adet kolay kanabilecek kaşabalık arkadaş grubu
1adet lazer pointer
1adet yalan arapça benzeri dua
2adet süpper yaratıcı genç

oyun:
şimdi efenim lazer pointer ülkemizde henüz bilinmemekte. ve hatta yaratıcı arkadaşlardan A olanın dayısı Alamanyalarda teknoloci firmasında çalışmaktadır ve A adlı yaratıcı gence hediye olarak bi lazer pointer getirmiştir. B kişisi ile A kişisi evde oynarlarkene bunu kullanmaya karar verirler. Olay şudur.. "Buralara bir cin musallat olmuş. Bir dua okuyup yere parmakla pentagram çiziyorsun ve dua bitice pentagramın ortasına elinle ÇAAAT diye vuruyorsun..Cin geliyor."Bu saçma hikaye sağda solda anlatılır.. Millet üstüne bişiler katıcaktır merak etmeyin hiç. Velhasıl laf yayılır.. ama tabi bu hikayeye kargalar bile inanmazlar..

ama buna inanmayan ve saçmalık olduğunu düşünen gruptan biri "tamam! yapalım o halde" diyip duayı okurken yerde hızlıca bi pentagram çizip ortasına vurunca bir anda yerden kırmızı bir ışık fırlayı verir ve adamın üzerine çıkar!

işte o anda herkes bir taraflara koşmaktadır. Bir anda koşarlerkene karşılarına yine "cin" (so called cin) çıkar ve kaçmaya çalışan çocuklar yerlere yuvarlanır, düşerler ve ağlarlar.. oyun keyfinize göre sürdürülür..

ama bu devirde herkeş bilir bu lazer pointer denen naneyi oynama şansınız düşük.. sadece ne bilim himalayalarda yüksek yerlerde yaşayan yerliler falan yutabilir bu numarayı..

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 20:43 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...