Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilim yapay hayat peşinde

Joker

Öne çıkan mesajlar

Eger oyle 500 yil yasamak falan bulunsa Zaten fazla nufusu yuzunden problem yasiyan dunyamiz ne yapardi kim bilir.Dusunsenize Bi kadin 500 yil icinde kac cocuk dogurabilir ve bu cocuklarida hic olmeden cocuk dogurur falan filan.bence cok yasamak bulunmasi yerine Her ciftin maksimum 2 cocugunun olmasini saglayan bir ilac gibi bisey yapilmali ki nufus daha fazla artmasin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilim Yapay Hayat peşinde deyince benim aklıma artık simülasyonlar ismen cellular automata geliyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Conway%27s_Game_of_Life

Hücresel sistemlerin bilgisayarda simulasyonu gibi bir olay. Bir de tabi işe bu yönden bakmak lazım :p Tabi bu örnekte verdiğim sistem çok basit ama daha komplekslerini yapmak mümkün olur zamanla.
Sosyal ağlarda paylaş

ya olsun einstein da zeki. bir de einsteinin uğraştığı problemler daha zor ama newton da sıfırdan üretmiş tüm klasik mekaniği gibi farkları mecut evet.Eeinstein az çok doğru kurallar, formüller ve deney sonuçları üzerine üretmiş fikirlerini, newton'un ise zamanında tamamen yanlış olan bir aristotales mekaniğini devirip sıfırdan yapması gerekti herşeyi adamcağızın. ben de newtonu daha çok seviyorum ama. gerçi onun da abuklukları vardı da aklıma gelmiyor şimdi (bir ara felsefeci taşını bulup kurşunu altına çevirmeyi kafaya takmış, o da oldukça boş sayılır :p)
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
katılmıyorum, einstein gibi newton gibi insanlar ölmemeli. diğerleri ölebilir

adam bi atom enerjisini buldu (tabiki tek başarısı bu değil)neler oldu neler
ha bide adamın tarafından bak o kadar sene tüm dünya nüfusu senden bişeyler bekliycek sıkılır adam=
ölmesse anlamı olmaz bide ne biliyim einstein olsaydı şöyle yapardı böyle yapardı diyebiliyoruz
astinusuda sevmem hiç
amma uzattım
Sosyal ağlarda paylaş

zydar said:
Bu imkanlar bize verildiyse eğer tanrı tarafından. kullanmanın günah olması saçma olurdu. O zaman vermezdi bu imkanları. hayır ben mi yanlış yorumluyorum yoksa?

İyi bir çalışma bunun dışında. Umarım sonuca 3 ila 10 yıl deil daha kısa sürede ulaşılır

tanrı sana günah yapma imkanını da veriyor. senin yapıp yapmamayı seçmene göre ahirette değerlendiriyor seni işte.

ya da ademle havvaya yaak meyveyi yeme imkanı veriliyor. hiç yemelerini istemese tanrı bunu sağlardı di mi...

o yüzden yanlış düşünüyosun

ama her türlü bu işin içine din karıştırmak yanlış zaten...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...