codename_curse Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 şimdi evde kullanmadığın bir pc fanını alın (yoksa 5 ytl ye kadıköyde vs de satılır). aha fan. 12 volt 0,24 amper yaklaşık 2 watt yani yaklaşık olarak 1 ytl elektrik faturası gelmesi için 100 saat falan gerekiyo (işşalh hesap doğrudur) [spo] [/spo] şimdi bu resimde sağdaki siyah kutu power supplyımızdır. onun yerine 9 volt pilde kullanabilirsiniz. (nooblar için :o sarı şeyde multimetre dir her türlü ölçümü yapar ) [spo] [/spo] edit: direkt akım vericeksiniz hatta fanı güvenceye almak için diyot bağlayabilirsiniz, hatta led takın ışıklı falan olur =) ve son olarakta genel bi bakışı. fanın arkasına buzdolabından buz konabilir ama buzdolabı malesef anti freeze bilmemnesi. bide buz koyarken ama ıslatmayın devreleri =) aşşada kasanın üstündede ledler var, yakında pc den uzaktan kumandalı araba procemle karşınızda olcam anltıcam onuda orda [spo] [/spo] [ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 22:04 tarihinde, codename_curse tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Benim de serinleme yöntemim bu, adaptöre taktım ben 12voltta çalıştırıyorum. Bitane tel zımbanın üstüne bantladım ki açı kazansın vücuduma gelsin diye. Ayrıca o hesap külliyen yalan. Doğru olsaydı 24 x 30 saat açık bilgisayarım 1milyar elektrik faturası getiriyor olacaktı : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 eet yeniden hesapladım 3333 saat çıktı 1 ytl ye:D 1kwh ı 0,1 ytl den aldım 1 ytl ye 10kwh = 36 MJ 36MJ/3J (fanın harcadığı enerji 3jul saniyede) vs vs = 3333 saat =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 nesi tuto bunun ya. "pc fanını takın üflesin" yazsaymışın yetermiş [ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 22:59 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar