urmesque Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 bencede. günümüzde bunu yapanlar çok. şöyle yapıyorlar genelde; ne ışık mı az gelmiş, parlaklık mı az yada tam tersi bi kompozisyon mu düşünüyor? photoshopta ışık ayarlarıyla oynuyorlar biraz. ama kesinlikle ne çektiysen odur mantığı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Sufi said: Rakursi said: Ayrıca şunu da unutmamak gerekir ki profesyonel fotoğrafçılıkta oynama olmaz. Ne çektiysen odur. tamamen yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 dijital fotoğrafçılık ayrı bi olay... profesyonel fotoculukta oynama yapmamak için adamlar milyon tane lens kullanıyor cart curt kullanıyor.. oynama yapıyolar mı bilmiyorum.. ama dijital fotoğrafçılıkla prof fotoğrafçılık çok farklı şeyler. dijital fotoculukta olmayan bişe bile yaratbiliyosun zaten :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Nuri Bilge Ceylan!ın fotoğraflarında aşırı bir ps uygulamaları görüyorum.. sizce profesyonel bir fotoğrafçı değil mi? bakın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urmesque Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 diyorum ya işte ışık ayarları oluyor genelde. bi de göstermek istediği düşünceye göre de parlaklık yada matlık veriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Nuri Bilge Ceylan'ın fotoğraflarında dijital düzenleme olmayabilir. emin olamadım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urmesque Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 nuri bilge ceylan mesela şu fotoğrafı ele alalım burda ps olabilir sol taraftaki karanlık çok gerçekçi değil ama ps yoksa da filtre var bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 urmesque said: bencede. günümüzde bunu yapanlar çok. şöyle yapıyorlar genelde; ne ışık mı az gelmiş, parlaklık mı az yada tam tersi bi kompozisyon mu düşünüyor? photoshopta ışık ayarlarıyla oynuyorlar biraz. ama kesinlikle ne çektiysen odur mantığı yok. Var canım, Magnum ajansı tamamen öyle çalışıyor. Ara Güler özellikle. En sevdiğiniz fotoğrafçı olmalı Ara Güler. Bence çok orjinal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urmesque Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 hepsi yapıyor demişim gibi bana artislik yapma "var canım" diyerek. bizde biliyoruz öyle fotoğrafçıları kullananların olduğunu. ama kesinlikle fotoğrafta ps kullanlılmaz diye bir şey göz önüne alınmıyor. edit. imla + ekleme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Ferrero said: profesyonel fotoğrafçılık nedir? Fotoğraftan ekmek yemektir. Umarım soruların cevaplanmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 urmesque said: hepsi yapıyor demişim gibi bana artislik yapma "var canım" diyerek. Hayır esasen, "olduğu fotoğrafçılık" kavramı hakkında artislik yapmış bulundum, ama sen anlamamışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urmesque Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 hadi tekrardan oku o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Alexi_Septimus said: Ferrero said: profesyonel fotoğrafçılık nedir? Fotoğraftan ekmek yemektir. Umarım soruların cevaplanmıştır. evet. demek ki neymiş; dijital fotoğraf makinesiyle pek tabii photoshop müdehaleleriyle de olsa profesyonel fotoğrafçılık yapılabiliyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 İşte iki kere güncellemişsin ama asilikten kurtulup he diyememişsin. Ara Güler var, çok orjinal çalışıyor, üstelik PS dahi kullanmıyor. Istanbul 20 sene önceki gibi değil diye fotoğraf çekmeyen adam PS neden kullansın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Ferrero said: demek ki neymiş; dijital fotoğraf makinesiyle pek tabii photoshop müdehaleleriyle de olsa profesyonel fotoğrafçılık yapılabiliyormuş. E tabii ki yapılıyor? Bir çok tanıdığım ve camianın çok yaşlı olmayanları çoğunlukla dijital çalışıyor artık zaten, bu bilinen bir şey yani. Hani orta formatın avantajları falan var, ama onunda dijitali çıktı, bazısı hala analog kullanıyor. Aksini söylemedim ki ben anlamadım olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Bir saniye özür dilerim de, mal gibi cevap yazıyorum ben hala buraya da. Profesyonel fotoğrafçılıkta oynama yoktur diyen arkadaşlar zilyar zaten dergi kapağındaki imkansız ışıklandırmaları falan görmüyorlar mı? Dahası hangi birikim ve deneyimlerine dayanarak böyle değildir böyledir diyorlar onu merak ettim açıkçası? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 ben o soruyu rakursi* ye bu yüzden sormuştum, o aksini iddia ediyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 unac, fotografların kötü. LEVELS' a veya KONTRAST' A veya HER İKİSİNE, veya FILTER lara veya CURVES' a ABANDIĞIN sürece de kötü olmaya devam edecek. daha bunu aşamamışken burada PS kullanmanın ne kadar doğru/yanlış olduğunu tartışmayın gözünüzü seveyim ya. DOĞRU KULLANIRSAN DOĞRU, YANLIŞ KULLANIRSAN BOKTAN. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Bu işin yövmiyesini koklamış insanlar isyanda görüldüğü üzre. YÖVMİYE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urmesque Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 ben ps yapılabilicek nedenleri söylemişim sen burda bik bik yapıyorsun. herkes yapıyor demedik ki. ama yapan fotoğrafçılar var dedik. pardon kurduğum her cümlenin anlamını bundan sonra parantez içinde uzunca açıklar veririm. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 tartışmayın, saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Tamam urmesque özür dilerim, bundan sonra seni yormayacağım böyle anlamsız yorumlarla. Korkarım sert kayaya denk geldim, fotoğraf konusundaki diz boyu birikimin altında benim eli avucu doldurmayacak deneyimlerim ezildi. Ama iyi oldu öğrendiğim, muayyen günlerde üstüne gitmem bundan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Alexi_Septimus said: urmesque said: bencede. günümüzde bunu yapanlar çok. şöyle yapıyorlar genelde; ne ışık mı az gelmiş, parlaklık mı az yada tam tersi bi kompozisyon mu düşünüyor? photoshopta ışık ayarlarıyla oynuyorlar biraz. ama kesinlikle ne çektiysen odur mantığı yok. Var canım, Magnum ajansı tamamen öyle çalışıyor. Ara Güler özellikle. En sevdiğiniz fotoğrafçı olmalı Ara Güler. Bence çok orjinal. abi magnum diyon... baska bi boyut baska bi hayat, laika makinelerr falan.. ara gülere tokat atıyım. evet ne cektiysen odur hatta ne cektiğini sanıyorsan onu cemişsindir. ama kağıda bastığın cektiğin şey değildir, tablarken veririsn ayarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urmesque Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 burdaki polemik benim başka birine yazdığım mesajın tamamen yanlış anlaşılmasından ortaya çıktı ki hala devam ediyor. kendimi tebrik ediyorum, arkadaşı tebrik ediyorum. zeytinyağı da olduk zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 ben anlamadım sen ne dedin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar