Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fotoğraflarım

unac

Öne çıkan mesajlar

dijital fotoğrafçılık ayrı bi olay... profesyonel fotoculukta oynama yapmamak için adamlar milyon tane lens kullanıyor cart curt kullanıyor.. oynama yapıyolar mı bilmiyorum..
ama dijital fotoğrafçılıkla prof fotoğrafçılık çok farklı şeyler.
dijital fotoculukta olmayan bişe bile yaratbiliyosun zaten :D
Sosyal ağlarda paylaş

urmesque said:
bencede. günümüzde bunu yapanlar çok. şöyle yapıyorlar genelde; ne ışık mı az gelmiş, parlaklık mı az yada tam tersi bi kompozisyon mu düşünüyor? photoshopta ışık ayarlarıyla oynuyorlar biraz. ama kesinlikle ne çektiysen odur mantığı yok.

Var canım, Magnum ajansı tamamen öyle çalışıyor.
Ara Güler özellikle.
En sevdiğiniz fotoğrafçı olmalı Ara Güler.
Bence çok orjinal.
Sosyal ağlarda paylaş

Ferrero said:

demek ki neymiş; dijital fotoğraf makinesiyle pek tabii photoshop müdehaleleriyle de olsa profesyonel fotoğrafçılık yapılabiliyormuş.

E tabii ki yapılıyor? Bir çok tanıdığım ve camianın çok yaşlı olmayanları çoğunlukla dijital çalışıyor artık zaten, bu bilinen bir şey yani.

Hani orta formatın avantajları falan var, ama onunda dijitali çıktı, bazısı hala analog kullanıyor.

Aksini söylemedim ki ben anlamadım olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir saniye özür dilerim de, mal gibi cevap yazıyorum ben hala buraya da.

Profesyonel fotoğrafçılıkta oynama yoktur diyen arkadaşlar zilyar zaten dergi kapağındaki imkansız ışıklandırmaları falan görmüyorlar mı?

Dahası hangi birikim ve deneyimlerine dayanarak böyle değildir böyledir diyorlar onu merak ettim açıkçası?
Sosyal ağlarda paylaş

unac, fotografların kötü. LEVELS' a veya KONTRAST' A veya HER İKİSİNE, veya FILTER lara veya CURVES' a ABANDIĞIN sürece de kötü olmaya devam edecek. daha bunu aşamamışken burada PS kullanmanın ne kadar doğru/yanlış olduğunu tartışmayın gözünüzü seveyim ya. DOĞRU KULLANIRSAN DOĞRU, YANLIŞ KULLANIRSAN BOKTAN.
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:
urmesque said:
bencede. günümüzde bunu yapanlar çok. şöyle yapıyorlar genelde; ne ışık mı az gelmiş, parlaklık mı az yada tam tersi bi kompozisyon mu düşünüyor? photoshopta ışık ayarlarıyla oynuyorlar biraz. ama kesinlikle ne çektiysen odur mantığı yok.

Var canım, Magnum ajansı tamamen öyle çalışıyor.
Ara Güler özellikle.
En sevdiğiniz fotoğrafçı olmalı Ara Güler.
Bence çok orjinal.

abi magnum diyon...

baska bi boyut baska bi hayat, laika makinelerr falan..
ara gülere tokat atıyım.

evet ne cektiysen odur hatta ne cektiğini sanıyorsan onu cemişsindir.
ama kağıda bastığın cektiğin şey değildir, tablarken veririsn ayarı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...