Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ast ve alt (karaciger yattara)

Yeto

Öne çıkan mesajlar

ozellikle biyolojiden ve tıptan anlayan arkadaşlardan yardım istiyorum. ben daha yeni tahlil yaptırdım ve karaciger enzımlerım ast & alt yuksek cıktı. hatta ast olması gerekenın 2 katı fılan cıktı. az once ınternetten arastırdım pek hayrealamet diilmiş. bilgisi olan warsa acaba bilgilendirebilir mi beni bu enzımler ne işe yarar , ölcek miyim , kaç aylık omrum kalmıs vb.
hepatit filan okudum , her ne kadar saglıklı bı ınsan evladı olsam da bıraz yussu yussuf oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

evet cok dogru soylemışsın dasaa
sımdı efendım roccutane'a baslıcaktım doktor gıt tahlıl yaptır dedı. aslında bastan "ben o ılacı ıstemem benım suratım mayın tarlası gıbı dııl kı kardesım" dedım. kadın dınlemedı yok basla basla dedı. e gıttım tahlıl yaptırdım sımdı de karacıger enzımlerı yuksek cıktı.
ast'nın ıdeal degeri 0-40 arası benımkı 78
alt'nin ideal degeri 0-40 arası benımkı 50
işallah sadece fazla alkol tuketımındendır yoksa fenalardayım , en yakın zamanda bı doktora gıdıcem ama onceden bıraz bılgı alsam fena olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ben eşit ağırlıkçı olduğumu söyleyeyim başta ama bildiğim kadarıyla bu enzimlerin fazla salgılanması karaciğer hücrelerinin yıkılmasıyla oluşuyor bunun da siroza kadar yolu var (allah korusun) sebebi ilaç tüketimi, alkol vb karaciğeri yorucu, zorlayıcı faktörler olabiliyor. aman dikkat et derim alkolü falan kes düzelene kadar hele o roaccutane inanılmaz yoruyor karaciğeri sakın kullanma kullandığın başka ilaç varsa onunla ilgili de doktoruna danış ayrıca denk gelirse penisilin (hala var mı bilmiyorum) antibiyotik falan sakın kullanma yine düzelene kadar.. geçmiş olsun.

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 05:52 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

e doktora sorsana ?

aynı tip şeyler bendede vardı + 2cm büyüme (yaglanma degil) ki dünya rekoru dedi doktor. hepatit sandı başta 88 takla attım yusuf yusuf diye bagırarak degilmiş allahtan. 1 senedir içmiyorum alkol , ilk aydan sonra normale döndü bütün degerler.
20 gün hiç ilaç alma alkolde alma tekrar tahlil yaptır.
hepatitse goodbye lenin zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgim yok tıpla mıpla. Ama bu roaccutane zımbırtısını bende kullandım. Doktor uyarıyor zaten o ilacı verirken. Karaciğerine zarar verebilir diye. Bazı bünyelere iyi gelmiyor ilaç. Hemen kesiyorlar tedaviyi. Doktoruna git bir an önce. Öyle aşırı bir tehlike yaratmıyor sanırım.

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 09:17 tarihinde, Arma tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

galiba çözdüm , ast ve alt'nin yanında kreatnin de cok olmasa da yuksek cıkmıs. anladıgım kadarıyle nedeni antremanlar. ınsan ağır antreman yaparsa ast ve alt artabılırmış cunku ast ve alt genelde karacıger hucrelerının parcalanmasıyla salgılansa da vucuttakı dıger hucrelerın parcalanmasıyla da kana verılebılıyomus.
herseye ragmen alkol kotudur , bırakıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Onemli degil o kadar birsey olmasi benim o degerler 550 fln cikmisti..

Gerci ben sonrasinda acil ameliyata girmistim ama :)

karacigerin yorgun oldugunu gosteriyor ama yani suanda cekmeceden baktigim test sonuclarinda doktorun guzel dediklerinde bile 200 yani test yaptirdigin gunun oncesinde agir yemek yediysen bile oyle cikmis olabilir..

Yinede bir doktora goster ama korkacak birsey yok gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

bence git aynı testi başka bir yerde daha yaptır. (bende zamanında roaccutane kullanmıştım, ayda bir kontrol amaçlı yapılan testlerden birisinin sonucuna göre karaciğerim iflas etmişti, başka bi yerde testi yenilettik daha kabul edilebilir sonuçlar çıktı)
bir değişiklik olmazsa tabi ki dr ununda yönlendirmesiyle uzmana başvur, alt ve ast değerleri daha önce geçirdiğin karaciğer hastalıklarına örneğin hepatit ki bunu dr unun roaccutane a başlamadan önce sormuş olması lazım bağlı olarak yüksek olabilir, kanda kolestrol değerlerinin yüksek olması da bu değerleri etkiler, en iyisi uzmana danışıp gerekli tedbirleri almaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...