Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Upgrade i

Tarist

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar anakartımbudur.

Sitede "3800+ veya üzeri işlemci desteği" yazıyor, şimdi "veya üzeri işlemci desteği" kafamı karıştırdı.
AMD ATHLON X2 gibi bir işlemciye geçmek istiyorum şuan ki 3000+. Anakartım kaldırabileceği en iyi işlemciyi öğrenmek istiyorum zahmet olmazsa.
Ayrıca mart gibi çok sağlam bir ekran kartı almayı düşünüyorum, çıkarsa geforce9 serisinden veya 8800gts (640) gibi. 3 veya 4 gbyte DDR400Mhz li bellek olacak. anakart üstünde. Böyle bir sisteme yaklaşık olarak kaç wattlık bir PSU yeterli olacaktır ? Bir de PSU ların amperlerinden falan bahsediliyor forumlarda, buna dikkat etmeli miyim ?

Şimdiden teşekkürler ^^

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 13:35 tarihinde, Tarist tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet biliyorum zaten onu ancak uyumlu olduğu en yüksek işlemciyi öğrenmek istedim. Anakart DDR400 desteklediği ve de 939 kodlu olduğu için anakart ı değiştirmeye karar verdim zaten şu 2 saat içersinde. Yine de teşekkürler =)

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 15:58 tarihinde, Tarist tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi alacağım yeni;
Anakart:MSI-K9N ULTRA-2f
İşlemci: AMD-ATHLON 64 X2 4800+ AM2
Bellek: KINGSTON HYPERX-2 GB DUAL DDR2 800

Öncelik bu 3 ünde olacak. Daha sonra kuvvetli bir PSU almayı düşünüyorum ve en son olarak da Ekran Kartı alacağım 9 serisi çıktıktan sonra.
Şimdi benim sizden istediğim anakartı, işlemciyi ve ramleri incelemeniz, nasıl bulduğunuzu yazmanız varsa başka önerileriniz. Hani bütçe var da çok zorlamak istemiyorum.
Ayrıca PSU için de öneri bekliyorum ve Amperle ilgili sorumun yanıtını bulamadım başka bir yerde de.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de eski parçalarımı nerde satabilirim ? İstanbul'da oturuyorum yazıcıoğlundaki dükkanlar hala 2. el alım yapıyorlar mı ?

eski ürünler şöyle olucak yenileri geldiğinde:

Anakart: K8N Diamond
İşlemci: AMD Athlon 3000+ 1.8 Ghz oluyor sanırım.
RAM: 2 adet 1 Gbyte DDR 400 Mhz Corsair marka

PSU nun markasını hatırlayamıyorum ama 420 Watt birşey. Eğer bunları da değerlendirebilirseniz sevinim, ne kadar eder falan baabında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...