Eternalus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 nükleer bi bozunma sonucu oluşan ilk atomun daughter isotope ve bi ışımaya dönüşmesi gibi bişey olreak anladım ama, yok mudur bunun bi türkçe karşılığı? evlat çekirdek fln diye bişiler buldum ama evlat izotop desem google da karşılığı yok. yani sizden ricam önce bunu kısaca bi açıklamanız, sonrasında türkçe bi karşılığını söylemeniz. teşekkürler efendim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 http://www.chemicool.com/definition/daughter_isotope.html benim anladığım kadarıyla alpha ışıması sonucu yada nükleer bi denklem sonucu ortaya çıkan izotop. ardeth yetiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Daughter izotop: Bir izotopun ışıma sonucu başka yeni bir izotop oluşturması (yani bu yeni oluşan izotopun adı). Bu genelde stabil bir çekirdek oluşana kadar böyle gider, izitop ışır yeni bir izotop oluşturur, o ışır yeni bir izotop oluşturur vs. Ben olsam bir izitopun ışıması sonucu ortaya çıkan yeni izitop falan derdim. [ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 16:19 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Ha adını sormuşun, kardeş izotop Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar