Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Grafik tasarım mı İç mimarlık mı?

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar 2-3 gün içinde seçip kayıt yaptırmam gerekiyor.
İkisi arasında kalmış durumdayım çıkamıyorum :) Bir yardım eli uzatın
Eğer iyi bir işim olabilecekse gönlüm birazcık daha grafikten yana ama... İş imkanlarından tırsıyorum

[ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 18:18 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Grafik Tasarımcı olarak çalışıyorum. Bu sektörde olan biri olarak şunu söyleyebilirim. Mesleğinde çok iyi olmalısın ki girdiğin işlerde ön plana çıkabilesin. Sıradan olursan sektörde kesinlikle tutunamazsın. Çünkü ortalık ben grafikerim diye geçinen ama aslında grafik tasarımın ne olduğunu bile bilmeyen insanlarla dolu ve bu şahıslar piyasayı da düşürüp işini iyi yapan insanlara köstek oluyorlar. Yani anlayacağın farkını farkettirmen lazım yoksa eriyip gidersin. Ya da iç mimarlığı seçip erime riskini azaltırsın karar senin ;)
Sosyal ağlarda paylaş

İç Mimarlıkta aynı şeyin olması biraz daha zor. Çünkü her bilgisayar başına oturan bir süre sonra tamam ben artık grafiker oldum diyebilecek kadar durumu basitleştirebiliyor. İç Mimarlık biraz daha farklı bi olay. Gerekli eğitimi tam olarak almadan her şahıs ben iç mimarım diye ortalıkta dolaşamaz. Aslında Grafik için de bu geçerli ama malesef dolaşıyolar bunların önüne de geçmenin tek yolu yapılan işlerin kalitesiyle ortaya çıkmak ve gerçek piyasanın ne olduğunu insanlara farkettirmek.
Sosyal ağlarda paylaş

ya işte imaj meselesi,

benımde var ic mimar arkadaşlarım uraşıp didiniyolar insanlara laf anlatmak için, sonra iş veren allahın kokonasından "şuralarada altın yaldız atarız, muhteşem bir beş cayı icme köşesi olur" gibi sacma şeyler duyunca tav oluyor anlamadığım bi şekilde...

LAN ORASI KUAFOR KUAFOR NE 5 CAYINDAN BAHSEDIYOSUN

neyse öle işte aynı aquilanın dediği gibi durum
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben sizlere yine grafikten bi örnek veriyim. Adam çıkıyo ortalığa,gel abi 10 YTL logo gel abi 50 YTL web tasarım.. Lan Madem bu iş bu kadar basit yapılıyodu biz boşu boşuna mı o kadar çabaladık didindik eğitim aldık. İnsanları resmen kandırıyolar. Kurumsal kimlik yapıyorum diye çıkıyo ortalığa yaptığı şeyin kurumsal kimlikle uzaktan yakından alakası yok 50 YTL kurumsal kimlik. Ya bi kere kurumsal kimlik dediğin şey 1000 dolardan başlar. Eğer esaslı bir iş yapılacaksa.. Ben baya bi nefretimi kusuyorum buraya çünkü can acıtıyo bu adamlar.. Sözüm işini iyi yapanlardan öte... Alaylı ya da eğitimli farketmez. Benim belirtmiş olduğum kitle belli.
Sensible da bunları dikkate alsın işte. İşimiz çooook zor...
Sosyal ağlarda paylaş

Maltepe üniversitesinin dün iç mimarlık mülakatına girdim,bugün ise grafik mülakatına girdim(çizim sınavlarını geçtim zaten).
Bugünkü hocalar çok çok beğendiler beni,burs vereceklerini söylediler ve grafik okumam gerektiğini söylediler.
Galiba grafiker olucam,sonum hayrola :)
Sosyal ağlarda paylaş

istatistiki bi bilgim yok ama iş sahasına bakarsan grafik daha yaygın bi dal gibi gelir. iç mimarlığın kapsamadığı biçok şeyi de kapsar. her pazarda geçerli olan bi dal. küçüklü büyüklü her türden işletmede grafiker olarak yer alabilirsin. yaratıcılık, vedrimlilik olayına girmicem; onlar olmazsa tutunamicağını kendin de tahmin ediyosundur.

tabi senin sarfediceğin efora bağlı her ikisinde de iş bulma imkanın. ama ben sana grafikerliği seçmeni öneriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...