dory Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2007 tenceremizi aliyoruz. icine ceyrek caybardagi kadar sivi yag(zeytin yagi tercihimiz ama olan var olmayan var) koyuyoruz.(mesela biz fakiriz, koyamiyoruz) yag hafif isininca icine şehriye(istege bagli bol, istege bagli değil) koyuyoruz. sehriyeler pembeleşince 5 su bardagi soguk su koyuyoruz. sonracigima, bu su kaynayana kadar biz kenarda şu işlemleri gercekleştiriyoruz: 5 kaşik yoğurdun(kaymaksiz kismindan) içine 1 adet yumurtanin sarisini koyuyoruz. iyice guzelce cirpiyoruz. sonracigima, suyumuz kaynadiktan sonra, DİKKAT BU KİSİM ONEMLİ! tenceredeki sudan yavas yavas alip bu yogurt-yumurta karişiminin icine dokuyoruz,5-6 kasik kadar kaynayan suyu yogurdumuza doktukten sonra, yogurt-yumurta karisimini tenceremize dokuyoruz. ps: tencereden 5-6 kasik sicak suyu yogurda dokmemizin sebebi, yogurdu sicakliga aliştirmak. aksi halde pötpöt olur, yenmez corba. purç olur. devam edelim sonracigima bu karisimi guzelce doktugumuz corbamizi guzelce karistirip altini kisiyoruz ve 1 tavada 1 yemek kasigi tereyag ve yarım yemek kasigi unu kavuruyoruz. ara sira corbamizi karistirmayı ihmal etmiyoruz. corbamiz kaynarken, icine bu kavurdugumuz karisimi ekliyoruz. istege bagli biraz da nane ekleyip karisimi pişmeye bırakiyoruz. azicik daha kaynadiktan sonra yenmeye hazir hale geliyor. afiyet olsun. NOT: bu tutoriali yazmamin sebebi, gecenin bu saatinde canimin cekmesi olup, suyumun kesik olmasi sebebi ile pişiremememden oturu burdan i.melih gokceke yarin pisirirken bol bol fotograf cekip ekleyecegim. edit: imla [ Mesaj 05 Ağustos 2007, Pazar - 01:23 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ]
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 dostum.. resim bekliyordum ben ama bunun içinden i... b me lhi eeee şey i. merih götlek.. ee lam geve geve ne typo yaptım be.. geve değil gece olacak o da.. gece gece yani.. neyse.. dostum.. resim bekliyordum ben ama bunun içinden i. melih gökçek çıktı! oh be.. bi çırpıad yazı verdim
vaniLLe Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 dostum, fish are friendz, not food demesini biliyorsun. yogurtta yemek degil, arkadas. seni kiniyorum. ve sana laflar hazirladim fekat hepsini yedim laqins hazmedilecek cinsten degillerdi. aynisinin balikli versionunu da bekliyoruz. paylasim icin sagol, seni seviyorum bebeyims.
dory Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 said: yogurtta yemek degil, arkadas. ben bundan sonrasina bişe demek istemedim zaten. abv.
Arma Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Senelerdir hep duyarım yumurta sarısı yumurta akı olayını hep merak ederim. Nasıl ayırıyoz bunları birbirinden?
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 said: ps: tencereden 5-6 kasik sicak suyu yogurda dokmemizin sebebi, yogurdu sicakliga aliştirmak. aksi halde pötpöt olur, yenmez corba. purç olur. Yoğurttan ziyade yumurta sarısını sıcağa alıştırmak için böyle yapıldığını sanıyorum. Yoğurdun sıcaktan gocunacağını sanmam ama yumurta hemen pişip kesilebilir.
dory Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 yogurtta keser, pot pot olur:)
malik Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 bu unu niye koydunu da açıklarsan sevinicem. yani harbi unu koyduktan sonra vanille'in dediği gibi balığı da koy,balıklı yoğurt çorbası olsun,zaten kızarmıi tavuk ördekliyi yapıyoruz :D
tellos Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Hımm şimdi bu çorba harbi güzel ve eski bi çorbadır eskiden ramazanlarda pişerdi bizde hey gidi hey, bide bunun pirinç ve bolca nane konulup yapılan versiyonu var ona yayla çorbası derlerdi sanırım bide, erişte ve naneli olan vardı buna pek benzer oda ayran çorbasıdır -guru mod- hehe,dory hanımın tarifini verdiği lezzetli çorbanın içimi çok rahat olup, üstüne nane ve kırmızı biber konulup bir çorba ziyafeti çekilebilir.
malik Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 adamın erzurumlu olduğu nerden belli =P
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Yarın ilk işim tatilden dönen annemlere bu enfes çorbayı hazırlamak olacka, teşekkürler :p
dory Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 sirasiyla fotograflar:[ Mesaj 07 Ağustos 2007, Salı - 00:52 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ]
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Hiç bilmediğimden soruyorum, içine nane dışında dere otu filan da atılabilir mi?
dory Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 damak zevki, atilabilir bence ps: ben de ustasi değilim^^
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 yok. hani bunun yarması, hani nohutu. yemem ben onu. ayrıca annem un katıyormuydu, yumurta koyuyormuydu lan :S
malik Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 un olayı efsane zaten,niye konduğunu gerçekten çözemeyiz.
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Yoğurt çorbasından NEFRET ediyorum. İsmi sakat bi kere, yoğurttan çorba mı olur. Çok istiyosan git ayran yap. Allalla.
dory Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 tamam sana koymuyorum o zaman
Daesu Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 ++favorim, evde besleyen birey olmadıgında yapıyorum direk buna bişey koyuyorsun pembeleşiyor adı şafak çorbası oluyor oda güzel, ne koyuyorlar bilmiyorum , belki cok azcık minicik salça olabilir. renk şeyine göre yorumladım heh, annem yaptıgından sormadım niyeyse
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 ahahahahaha :D NEXT!!! o pembeleştiren şey toz biber olabilir...
Daesu Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 domates dedi annem ehe, salçada olur dedi domatesin içi rendelencek tabi
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 hmmm benim tarifim farklı bak mesela şimdi, ve sanırım daha kolay :) şöyle olüyür: * bi tencere bildiğimiz suyun içine bir dolu avuç pirinci yıkayıp atıyoz. * tuz ekleyip haşlamaya başlıyoz. * o haşlanırken bi köşede yukarıda da bahsi geçen yoğurt+yumurta miksimizi yapıyoz (ben ayırmıyorum beyazını da, ama iyice çırpmak lazım) * sonra pirinçler pişip şiştiğinde, yukarıda anlatıldığı gibi önce kepçe kepçe pirinçli suyu yoğurt+yumurtaya ekliyoruz (şööle bikaç kepçe eklemek lazım en az), sonra o karışımı yavaş yavaş, yedire yedire haşlanmakta olan pirinçlere ekliyoz. * bu noktada ateşi baya kısıyoz, canımız hangi yağdan çekerse ondan ekliyoruz karışıma (bööle bi çorba kaşığı yereyağ da olur, yarım çay bardağı zeytinyağı da olur). * son olarak üstüne şöööle bi nane gezdiriyoruz, elimizi korkak alıştırmadan. istersek kırmızı biber de olar. * 5 dakika daha fıkırdıyo o. sonra oluyo işte. çok kolay. her hasta olduğumda canım çeker benim bu çorbayı, süfer bir çorba modelidir; evdek malzemeyle yapılır, pirinçli olduğu için doyurucudur. yoort ve pirinç olduğu için midevidir filan... yaşasındır. [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 12:11 tarihinde, Emaleth tarafından güncellenmiştir ]
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 madem tarifiniz var efendim, gidin başka topik açın dükkanın önünü kapatmayın.
Öne çıkan mesajlar