Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yogurt corbasi [4 kisiliktir]


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

tenceremizi aliyoruz.
icine ceyrek caybardagi kadar sivi yag(zeytin yagi tercihimiz ama olan var olmayan var) koyuyoruz.(mesela biz fakiriz, koyamiyoruz)
yag hafif isininca icine şehriye(istege bagli bol, istege bagli değil) koyuyoruz.
sehriyeler pembeleşince 5 su bardagi soguk su koyuyoruz.
sonracigima, bu su kaynayana kadar biz kenarda şu işlemleri gercekleştiriyoruz:
5 kaşik yoğurdun(kaymaksiz kismindan) içine 1 adet yumurtanin sarisini koyuyoruz.
iyice guzelce cirpiyoruz. sonracigima, suyumuz kaynadiktan sonra,

DİKKAT BU KİSİM ONEMLİ!

tenceredeki sudan yavas yavas alip bu yogurt-yumurta karişiminin icine dokuyoruz,5-6 kasik kadar kaynayan suyu yogurdumuza doktukten sonra, yogurt-yumurta karisimini tenceremize dokuyoruz.
ps: tencereden 5-6 kasik sicak suyu yogurda dokmemizin sebebi, yogurdu sicakliga aliştirmak. aksi halde pötpöt olur, yenmez corba. purç olur.

devam edelim

sonracigima bu karisimi guzelce doktugumuz corbamizi guzelce karistirip altini kisiyoruz ve 1 tavada 1 yemek kasigi tereyag ve yarım yemek kasigi unu kavuruyoruz.
ara sira corbamizi karistirmayı ihmal etmiyoruz.
corbamiz kaynarken, icine bu kavurdugumuz karisimi ekliyoruz. istege bagli biraz da nane ekleyip karisimi pişmeye bırakiyoruz.
azicik daha kaynadiktan sonra yenmeye hazir hale geliyor. afiyet olsun.

NOT: bu tutoriali yazmamin sebebi, gecenin bu saatinde canimin cekmesi olup, suyumun kesik olmasi sebebi ile pişiremememden oturu burdan i.melih gokceke
yarin pisirirken bol bol fotograf cekip ekleyecegim.

edit: imla

[ Mesaj 05 Ağustos 2007, Pazar - 01:23 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
dostum.. resim bekliyordum ben ama bunun içinden

i... b me lhi eeee şey i. merih götlek.. ee lam geve geve ne typo yaptım be..

geve değil gece olacak o da.. gece gece yani.. neyse..


dostum.. resim bekliyordum ben ama bunun içinden i. melih gökçek çıktı!

oh be.. bi çırpıad yazı verdim
Mesaj tarihi:
dostum, fish are friendz, not food demesini biliyorsun.
yogurtta yemek degil, arkadas.
seni kiniyorum.
ve sana laflar hazirladim fekat hepsini yedim laqins hazmedilecek cinsten degillerdi.

aynisinin balikli versionunu da bekliyoruz.

paylasim icin sagol, seni seviyorum bebeyims.
Mesaj tarihi:
said:
ps: tencereden 5-6 kasik sicak suyu yogurda dokmemizin sebebi, yogurdu sicakliga aliştirmak. aksi halde pötpöt olur, yenmez corba. purç olur.


Yoğurttan ziyade yumurta sarısını sıcağa alıştırmak için böyle yapıldığını sanıyorum. Yoğurdun sıcaktan gocunacağını sanmam ama yumurta hemen pişip kesilebilir.
Mesaj tarihi:
bu unu niye koydunu da açıklarsan sevinicem.

yani harbi unu koyduktan sonra vanille'in dediği gibi balığı da koy,balıklı yoğurt çorbası olsun,zaten kızarmıi tavuk ördekliyi yapıyoruz :D
Mesaj tarihi:
Hımm şimdi bu çorba harbi güzel ve eski bi çorbadır eskiden ramazanlarda pişerdi bizde hey gidi hey, bide bunun pirinç ve bolca nane konulup yapılan versiyonu var ona yayla çorbası derlerdi sanırım bide, erişte ve naneli olan vardı buna pek benzer oda ayran çorbasıdır -guru mod- hehe,dory hanımın tarifini verdiği lezzetli çorbanın içimi çok rahat olup, üstüne nane ve kırmızı biber konulup bir çorba ziyafeti çekilebilir.
Mesaj tarihi:
++favorim, evde besleyen birey olmadıgında yapıyorum direk

buna bişey koyuyorsun pembeleşiyor adı şafak çorbası oluyor oda güzel, ne koyuyorlar bilmiyorum , belki cok azcık minicik salça olabilir. renk şeyine göre yorumladım heh, annem yaptıgından sormadım niyeyse
Mesaj tarihi:
hmmm benim tarifim farklı bak mesela şimdi, ve sanırım daha kolay :)

şöyle olüyür:

* bi tencere bildiğimiz suyun içine bir dolu avuç pirinci yıkayıp atıyoz.
* tuz ekleyip haşlamaya başlıyoz.
* o haşlanırken bi köşede yukarıda da bahsi geçen yoğurt+yumurta miksimizi yapıyoz (ben ayırmıyorum beyazını da, ama iyice çırpmak lazım)
* sonra pirinçler pişip şiştiğinde, yukarıda anlatıldığı gibi önce kepçe kepçe pirinçli suyu yoğurt+yumurtaya ekliyoruz (şööle bikaç kepçe eklemek lazım en az), sonra o karışımı yavaş yavaş, yedire yedire haşlanmakta olan pirinçlere ekliyoz.
* bu noktada ateşi baya kısıyoz, canımız hangi yağdan çekerse ondan ekliyoruz karışıma (bööle bi çorba kaşığı yereyağ da olur, yarım çay bardağı zeytinyağı da olur).
* son olarak üstüne şöööle bi nane gezdiriyoruz, elimizi korkak alıştırmadan. istersek kırmızı biber de olar.
* 5 dakika daha fıkırdıyo o. sonra oluyo işte. çok kolay.

her hasta olduğumda canım çeker benim bu çorbayı, süfer bir çorba modelidir; evdek malzemeyle yapılır, pirinçli olduğu için doyurucudur. yoort ve pirinç olduğu için midevidir filan... yaşasındır.

[ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 12:11 tarihinde, Emaleth tarafından güncellenmiştir ]
×
×
  • Yeni Oluştur...