kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 yıllık 30.000 ytl verip milletin ağız kokusunu çekmek var birde :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mumu soyle demis: m istanbulda yaşama avantajlarına sahip olmak çok daha iyi bence. istanbul burası. normal bir insanın ankara'ya gidip kafayı yememesi mümkün değil. çünkü ankara küçük istanbul biraz. daha varoş, daha dar, daha pislik. yeditepe'yi de abartmayın istanbul dışı falan demiş birileri. c Ankara varos, pislik ve koy demek. Eger Turkiye'nin buyuksehirleri arasinda bir karsilastirma yaparsan Ankara'nin en duzenli, en temiz ve en modern sehir; Istanbul'un ise aksine en pis, en duzensiz yeri oldugunu gorursun. m bilkent okul olarak muhteşem olabilir ama lokasyondan kaybediyor kusura bakmasın kimse. ankara ya. bildiin ankara işte. dört tarafı karayla çevrili. sıkılsan yapabileceğin hiç bir şey yok iki üç dandik alışveriş merkezi dışında c Bilkent'in okul olarak muhtesem oldugu dogrudur, zaten universiteye ogretim icin gelinir, sadece okul yeter, ayrica lokasyon olarakta degil Ankara'nin, Turkiye'nin en guzel semtlerinden birisindedir. Bir kirli denizi icinde Istanbul'a gidilmez bence neyse konu sapmasin, umarim bilkenti kazanirsin isabella, cunku her yonden yeditepeden daha iyi bir konu ve evet ankarali gururum var ehehe:D [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 15:36 tarihinde, mADmaXimus tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Ankarayla istanbulu kıyaslarken daha dar, daha varoş, daha pislik olanın ankara olması baya bi ileri derecede "ilginç." başka kelime bulamadım O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hunter007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 kendi çevremden ank.a giden birçok kişi ist.a kıyasla daha çok sıkılıyor yapıcak bişey bulamıyor her şehrin diğer bütün şehirlerden daha iyi veya daha kötü yanı bulunabilir, hareketi seven taksimden ortaköyden çıkmayan adam ank.da tabiki sıkılır, sıkılmayan da olur sonuçta okumaya gidiosunuz aile kurmaya değil bilkent ve odtü için ank.a okumaya gidilir onun dışında gitmenin pek bi anlamı yok eğitim açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 istanbul vs ankara olayına dönmüş.. tabii farklı sikletlerde bu iki şehir. karşılaştırma yapmak bile ilginç. istanbul'un karşısına rakip olarak ankara yı koymak komik olur aslında. ankarayı seven sever elbet, ben uzun bir süre ankara'da da yaşadım, şu an istanbul'dayım.. ikisinide karşılaştıracak kadar iyi biliyorum kısaca. istanbul güzeldir. belki mükemmel değildir ancak güzeldir. verebileceklerinin sınıları çok geniştir. ancak yoğun çaba gerektirir. istanbul iki ucu da yoğunlaştırılmış bir şekilde içinde barındırır ve korur. sefalet ve zengilik uç noktalardadır. ankara memur şehridir. istanbul gibi hızlı değildir, acelesi yoktur. halkın kafa yapısıda memur gibidir. ağır bürokrasi kokar tüm şehir. ancak askeriyenin ve devletin fazlaca alana sahip olması sebeiyle şehirin iç kısımları diğer şehirlere nazaran daha bir yeşildir. ayrıca şehirin istanbul gibi bir boğazla bölünmemiş olması sebebiyle ulaşım nispeten daha kolaydır. diğer yandan istanbul canlıdır, daimi hareket eder. sizi beklemez. ankara kasvetlidir.. hangisini severseniz sevin istanbul yarı ağır siklettir, ankara ise ancak hafif orta veya orta siklet olabilir. ikisini kapıştırmak doğru olmaz kısaca. ağır siklet ve düper ağır siklet sıfatlarına nail şehirler ise montreal, auckland, sydney, vienna gibi şehirler olmalıdır zannımca.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 İstanbul boğazı ve imkanları hariç 5 para etmez bir şehirdir. İnsan kalitesi de düşüktür,trafiği de berbattır. Yeşili de çok azdır. Varoşu da çoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 genellemeler..genellemeler türk kızları şöyle böyledir istanbul şöyle böyledir yahu doğma büyüme istanbuldayım.ben niye senin gibi düşünmüyorum varoş dediğin heryerde var.her ülkede her şehirde.ayrıca kimlere varoş dediğini çözemedim.fakir insanlara varoş diyosan ben bişi demem sana :) yeşili az olabilir.trafik belli saatlerde evet cok kötü.ama nufusa göre normal sayılır okadar insan var insna kalitesi neye göre.gayet kaliteli insnaların yaşadıgı bi şehirdesin.yerden yere vurcagınıza birar gurur duyun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Oranlama yap biraz kaliteli insanları. Tabii ki insanlar kaliteli, ama etilerden ibaret değil koskoca şehir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 merak ediyorum istanbulda deniz varda napıyosunuz? sadece bakıyosunuz üstelik bok gibi kokuyor o istanbulu çok seven, istanbulun içine sıçıp kirleten aynı kişiler tarafından. Ankara huzurlu, rahat ve güvenli bi şehir istanbula oranla ve öğrenciler çok rahat yaşayabiliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 burda kimse istanbula bok atmak için çaba sarfetmiyor da yani en azından ben sarf etmiyorum, ama ısrarla ankara'nın üstüne gelinmesini anlayamıyorum, öksüz mü ankara ? onun bunun çocuğu mu arkadaşım yeter yahu mis gibi şehir işte O_o (ne dedim lan ben) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 eahh.. lam deniz kenarında oturup bi çay içmenin keyfini silip atmak.. sabahları kalamış sahilden bostancıya doğru deniz kenarından koşmanın zevkini silip atmak.. denizin ve tuzun kokusunu bok kokusu ile bir tutmak... Martıların ve diğer deniz kuşlarının görüntülerini, seslerini bir çırpıda görmezden gelmek.. sadece rahatlamak ve kafanı dinlemek için bile fenerbahçe parkından veya bebek sahilden denizi izlemeyi yok saymak... kız kulesinden göz alabildiğince manzarayı izlemek ve anın gerçekten tadını çıkartmak.. boğazdan geçerken inanılmaz mavi ile ve (işte bunu daimi olarak atlıyorsunuz..) ankarada 10da biri bile bulunmayan enfes tarihi yapılarla muhteşem bir göz ziyafeti çekmek.. denizi sevmeyen veya deniz kenarında yaşamayan bir adama bunları anlatmak çok zor... denizden uzaklaşınca içi sıkılır deniz tutkunun.. anlatması zor bir şey, inan bana anlaması da zor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 demekki yorumlarından "denize alışmış bir adamın ankarada duramaması" gibi yapılması lazım. 0 dan ankaraya bok atmak biçiminde değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 hehe.. aslında tam öyle de değil. benim yazdıklarım bok atmaktan çok gerçekleri göz önüne sermek (tabi bok atmak dediğin benim yazdıklarıma istinaden denilmiş ise) çünkü ankara ve istanbul karşılaştırmaya uygun şehirler değil. tarihi dokusu, denizi, tamamen farklı ortamı, imkanları ile istanbul çok farklı.. ankara daha bürokratik bir kent görünümünde, yapısı gereği. ankara ile istanbulu mukayese etmek doğru değil yani Ankara'da yapamamak veya ankara ile yapamamak aslında kişinin yapısına bağlı. Kuzenlerim misal, ikiside ankarada babalarının şirketinde ile çalışmak yerine istanbul'da kalmayı tercih ettiler. Şartlar daha da zor olsa onlar için burada çok daha mutlular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 dasaa doğma büyüme bandırmalıyım hem bandırma da hem de erdek te deniz var, öyle bir sıkıntım yok yani deniz kenarında simit yemez isem gebermiyorum kahrımdan :) demek istediğini çok iyi anlıyorum ama ben aramıyorum denizi öyle pek, olsa da olur olmasa da ha deniz kenarında yapılan her aktivite mükemmeldir orası tartışılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 senin mesajlarına yönelik söylemiyorum senin yazından önce epey bir bok otan oldu o arkdaşlara söyledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 @kingpin: ben tapıyorum denize! ben -okul bakımından- çalışkan bir adam sayılmam.. kasmam fazla. sınav haftası gelip çattığında (ki son senemdi geçen sene) "lam bu okulu bitirmem lazım" diye motive olmadım, olamam.. değer vermem bunun gibi şeylere nedense.. ama sadece "iyi not alacağım bi sınav olmadığı sürece deniz kenarına gitmeyeceğim" gibi bir cezalandırma işe yarar bende. ailem istanbulda değil. bi dönem ankara idiler. şimdi kayserideler. annemle telefonla konuşuyorum, kadıköy iskeledeyim.. martı sesleri falan tabii.. kadının içi gidiyor.. geldiklerinde kesin deniz kenarına ineriz.. ailecek.. aslında denize karşı keyif yapmak muhteşem.. küçük bir örnekleme yapalım. "deniz + yemek" şeklinde.. kuzenlerle kışın hisarda kahvaltı.. kar yağarken, deniz kenarında, hisarda bi kafede.. hem sıcak, hem manzara harika! yazın bebekte waffle keyfi! muhteşem bişi işte.. beşiktaş'ta point beer'da ortada elma dilim patates, biraz kalamar.. az biraz bira.. aslında çok içki içmem ben. ama burada içilir be abi.. kanlıca'da akşam! hava kararmış.. gemiler geçiyor yavaş yavaş.. bol pudra şekerli yoğurt! lezzetli mi lezzetli.. bir de mehtap varsa, değmeyin keyifme!! lacivert'te yemek yemek.. ikinci köprünün ayağının orası hemen.. tam anlamıyla muhteşem bi mekan.. hafif bir de rüzgar esicek.. les ottomans'ın arkasında pafuli diye bi yer var misal.. orada denize karşı balık keyfi... 360 istanbulun harika manzarası.. hem tarih, hem deniz.. içiçe valla ben denizi görmeyi çok seviiyorum. denize karşı keyif yapmak değişilemez bir zevk. çocukluğumdan beri böyle. çocukken ailemle bakırköy sahilde vakit geçirirdik, şimdi ben kalamış sahilde vakit geçiriyorum. zaten istanbulun farklılığı da deniz ve tarih ikilisi değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 zevkler ve renkler dasaa, senin deniz izleyerek aldığın zevki bir ankaralı da gece rüzgarsız bir havada kar yağarken dolaşarak alıyordur, ki ankara da yağan kar başkadır öyle istanbuldakine benzemez :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 istanbul'a bok atmak istanbul'da yaşamayan insanlar için gayet kolay zaten gerçekten. öncelikle deniz varda ne oluyor diyen arkadaşlara şu anda istanbulun bir çok yerinden denize girilebildiğini ve önümüzdeki yaz sezonunda da moda sahilin kullanıma açılacağını belirtmek isterim. kapak olarak. 22 senedir istanbula yaşıyorum. gerçekten çok fazla şehir gezdim türkiye'de. bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum ve gittiğim her yerde de en az 1 ay kalıyorum. inceleme yapma, atıp tutma şansım oluyor çünkü şehir(!)ler hakkında bir fikir sahibi olabiliyorum en azından gezdikçe. şöyle söyleyeyim. çok sert ve kesin mesajlar attım daha önce bunun sebebi de gerçekten öyle düşünüyor olmam. ama illa ki açıklama yapmam gerekirse, istanbul'da doğup büyüyüp, bu şehrin imkanlarını kullanabilen bir insansanız, türkiye'nin herhangi bir şehrinde yaşayamazsınız. özellikle hızlı yaşamayı seven, monotonluktan kaçan insan sıfatına sahipseniz istanbul ancak tatmin eder sizi. çünkü hayat 24 saat yaşanır istanbul'da. 24 saatin her saniyesinde bir hareketlilik görebilirsiniz özellikle bazı semtlerde. zaten hayat da bu demektir bana göre. kısacık hayatı hızlıca yaşamak gerekir. çabuk tükeniyor çünkü ömür dediğimiz şey. trafik sorunu var değil mi istanbul'un? ankara'nın yok çünkü trafiği mrafiği. türkiye'de bu hızla 0 araba satışı devam ettiği sürece trafik olmaya devam edecek katlanarak. mümkün değil çünkü engelleyemezsiniz. neyse sonuç olarak söyleyeceğim şey şu ki. ankaralı arkadaşlar kusura bakmasın alınmasın söylediklerime. istanbul metropol arkadaşlar. istanbul canlı ve YAŞAYAN bir şehir. ankara ise dasaa nın dediği gibi yalnızca tüy siklet kalıyor yanında. o yüzden karşılaştırma yapmamız pek manalı değil katılıyorum kendisine. he bi de yeditepeye sürekli bok atılıyor da. yeditepe'nin öğretim kadrosu inanılmaz gelişiyor yıllardır. gayet net iyi bir okul yeditepe bazı bölümlerde. tabi ki bilkent le karşılaştırmıyorum. not : bilkent'in yerine söylediğim laf, direk olarak tüm ankara'yı kapsıyordu. hangi semtte olduğunu falan değil. ankara'nın güzel bi semti yok ki zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 ben zaten ankara'da da yaşadım.. hani orayı da bildiğim için çok rahat mukayese yapabiliyorum. ondan diyorum istanbul'da doğmuş biri ankara'da rahat edemez, barınamaz. alışkanlıklarını karşılayacak bir şey yok ankara'da.. ne imkan olarak ne de coğrafi olarak.. aynı şekilde ankara'lı da istanbul'da kolay kolay rahat etme imkanı bulamayabilir. istanbul gerçek bir cehennem gibi gelebilir. son olarak, mukayese üzerine küçük bi yorum yapalım; (yoksa dediğini anladım ama karşılaştırmaların birebir kapsamasının çok zor olduğunu gösteriyorum sadece burada) istanbul'da deniz her zaman var.. adalar her zaman var.. martılar her zaman var.. şimdi insem kahvaltı keyfi yaparım denize nazır.. ankara'da şimdi kar yağıyor mu? nihayetinde diyeceğim şudur; istanbullunun ankarada rahat etme ihtimali, istanbulun verdiklerinin ankarada karşılanamamasından ötürü düşüktür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 yalnızca imkanlarıyla değil, içinde barındırdığı ankaralı insanlar sayesinde de düşüktür. bi garip hepsi çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 zevkler ve renkler diyorum dasaa hala yazmışsın 1 ton paragraf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 @Mumu: Fatih Güngören Gaziosmanpaşa Bayrampaşa Bağcılar Küçükçekmece-Kanarya Esenler Eyüp Sultanbeyli Zeytinburnu Seni şöyle hafiften bu semtlere alalım... İstanbul sadece Kadıköy'den ibaretmiş gibi konuşuyorsun ya hasta oluyorum ya. İstanbul sanki elit insan topluluğu da ne kadar dandik insan var hepsi Ankara'ya kaçmış. Şaka gibisin =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 mumu kafana kimse silah dayamıyor kuzum gel ankara da yaşa diye o yüzden ağzından salyalar çıkararak yorum yapmayı bırakırsan daha sevimli olursun :) bu arada 22 sene istanbulda yaşayıp sahip olduğun ÖNYARGI ile zaten değil 1 ay 10 sene kalsan sen burada gelip yine istanbul'u savunan mesajlar atarsın bişey değişmez yani, yaptığın bütün genellemelerin hastasıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 bir deniz aşığı olarak çok seviyorum istanbulun denizini ve yeşilini ama gel gör ki istanbul eğlenilecek gezilecek şehir, ankara ise yaşanılacak şehir sürekli istanbula gelmekten mutluluk duyuyorum ben tabi artan sıcaklar yüzünden bundan sonra yazın istanbula ayak basmayı düşünmüyorum mümkünse ama olsun yine de güzel ankaranın sakinliği ve insan kalitesi karşılaştırılamaz istanbulla, ankaranın (pardon ÇANKAYANIN, zira çankaya il olsun!) tek avantajı da bu. çankaya dışında ankarayı sevmiyorum zaten sakin de değil, insanları düzgün de değil. çok şükür tandoğanı bilkenti bahçelisi beşevleri gaziosmanpaşası oranı ve aklıma gelmeyen diğer semtleriyle çankaya bana yeter de artar :P ayrıca çankayadaki insanların kalitesini istanbulun en iyi semtlerinde anca bulursun ki o semtlerde bile gece ankaradakine oranla çok daha huzursuz yürürsün, trafikte daha çok cinayet işlemek istersin ve bir yaya olarak daha çok neredeyim ben yaa dersin [ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 13:41 tarihinde, cemad tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 prawler o saydıgın yerlerden cogu istanbul değil bile nerdeyse. şehirin bir uçları.orada elit bir hayat bekleme sende yani oralarda adam gibi konutlar bile yok.ama bundan bi 10 sene sora oralarıda dolar taşar.senin istediğin gibi güzel olur hadi po dediğin yerlerin hepsi senin dşüncenle varoşlar ama istanbul o saydıgın 3-5 yerden daha büyük bir şehir [ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 15:20 tarihinde, Diablo tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar