Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

anket:bilkent/yeditepe

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
iç mimarlık çok sınırlı bi alan gibi ya ama interior designla aynı şeymi onu bilemem iç mimarlık degil diolar interior design icin ama öyleyse güzel meslek
Mesaj tarihi:
Yapabilirim diyorsan Mimarlik oku, ic mimarlik icinde bir heves ise master yaparsin ic mimarlik uzerine de.

Fakat sunu soyleyeyim, Mimarlik zor meslektir, okumasida zordur, calisma sartlari da cetrefillidir. Bolca mesai yaparsin, bir de field architect isen vay haline, o arsa benim bu arsa benim olcer bicer, pin pon topuna donersin Adana-Kayseri-Londra-Madrid - Mardin boyle bir hayatin bile olabilir :)

Saka bir yana, guzel meslek.

Ozetlersek, ben olsam Mimarlik okurdum, ustune de sugar bir ic mimarlik master'i cekerdim.

Abartmak istersem onun ustune mimarlik uzerine specific bir dalda haliyle bir doktora ceker, sonra da post phd programlarina bakardim.

:P
Mesaj tarihi:
@ivy

olayı fazla abartmadan bildirdiğimi söylemek isterim.
yadırgadığım da yok aslında.
ama insanların varoşları farklı bir sınıf olarak ayırması pek de doğru gelmiyor kulaklara.
ama belirttiğim yere tükürme olayının nesi doğru ben onu çözmeye çalışıyorum şu anda.

Şehirim Ankara , Ankara counter attack?
Mesaj tarihi:
Valla Kitana dilimde tüy bitti.
Varoşlar farklı bir sınıf değil,toplumun bir gerçeği.
Aşağılık da değiller.
Ama oradaki hayat çok farklı,kültür çok farklı.
Aç kalmak,parasız olmak?
Parasızlıktan gasp yapmak? Ev soymak?
Adam çaresiz ne yapsın?
Canına tak ediyor, gidiyor hırsızlık yapıyor.

Bazen iş bulup çalışmakla da olmuyor.
Gelir seviyesi ve yaşam tarzı açısından toplumun farklı bir kesimi.
Yoksa kimse onlara "vuhaaaa aşağılık insanlar" demiyor.
Keşke imkan olsa da eğitilebilseler,olanaklar sağlansa.
Senelerce orada yaşadım,bazı şeyleri dile getiriyorum sadece.

Ayrıca bu varoşların aynısı Sincandır,Etimesguttur orda da var.
Yani İstanbul'a has bir durum değil bu.

Yere tükürme olayı hakkında son kez konuşuyorum:

Ben o olaya doğru demedim,çok yanlış bir olay.
İstanbul'da binbir kat beterini yapacak adam var.
Bunu bir kriter olarak koyamazsın diyorum.

Neden inat ediyorsun anlamamakta?

[ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 07:05 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
@matama: ben iş piyasasındaki genel kanıyı söyledim. bütün özel okul mezunları işsiz kalamaz gibi bir hipotezde bulunmadım. 7tepe de çift andl yapıp Harvarda masterını yapan daha sonra LSE'ye geçen öğrenci görmüşlüğümde vardır. Ama iş piyasasındaki genel kanı özel vakıf üni.lrden mezun olan arkadaşlardan fazla tatmin olamamalarıdır. Buda saçma birşeydir çünkü Boğaziçi bitirip işde performanı çok düşüp olup Işık bilgisayar mezunu birinin performansının ise çok iyi olduğu bizzat gözlemlenmiştir. Ama genel kanıyı bu gibi örnekler maalesef bozmuyor. Hürriyet'in pazar eki Hürriyet İK'ya göz atarsan ODTÜ-İTÜ-Boğaziçi tercih sebebidir gibi ayrımcı yazılarla karşılaşabilirsin. Aslında bunu evrimsel dönüşüm ve mükemmeliyetçilik felsefesi ile yoğrulmuş iş piyasası için normal karşılayabiliriz. ABD'de MIT-IIT Princeton-Yale tarzı okulların mezunlarının iş bulma oranı diğerlerine göre daha fazladır.
Mesaj tarihi:
istanbul'da kalite ankara'dan dusuktur.. ama istanbul'a alistin mi, tadini aldin mi, baska yerde yasaman cok zor, turkiye icinde.

bir de istanbul'da paran varsa kralsin. yoksa zorluk cekersin.

ankara'da ise bu fark bu kadar buyuk degildir.

durumun musaitse istanbul.
Mesaj tarihi:
ben istanbuldan bahsediyorum ama :)

tabiki heryerde mutlu parası olan.ama istanbul çok güzel bir şehir.istanbul gibi bi şehirde mutlu yaşamayı bütün şehirlere tercih ederim

[ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 19:52 tarihinde, Diablo tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
tamam ben de sevmiyorum istanbul'u ama senin hatan şurda asla bir istanbullu veya izmirli ile kendi memleketleri hakkında tartışmayacaksın ne kadar laf anlatırsan anlat onlara cennet gelecektir :P
Mesaj tarihi:
çok geç kalmışımdır kesin, ama şunu söylemem gerek. ankara ile istanbul tartışmasını bi kenara bırakıyorum; bilkent ile yeditepe yi karşılaştıramazsınız bile. yeditepe bilkent in yanında ticarethane.
Mesaj tarihi:
istanbulda yaşama avantajlarına sahip olmak çok daha iyi bence. istanbul burası. normal bir insanın ankara'ya gidip kafayı yememesi mümkün değil. çünkü ankara küçük istanbul biraz. daha varoş, daha dar, daha pislik. yeditepe'yi de abartmayın istanbul dışı falan demiş birileri.

bilkent okul olarak muhteşem olabilir ama lokasyondan kaybediyor kusura bakmasın kimse. ankara ya. bildiin ankara işte. dört tarafı karayla çevrili. sıkılsan yapabileceğin hiç bir şey yok iki üç dandik alışveriş merkezi dışında.
Mesaj tarihi:
hah helal.

benim mesajlarımı mı takip ediyosun kingpin? ne varmış yazdıklarımda? haksız mıyım? büyük şehir diye gözümüze sokulduğu halde herhangi bir köyden bile farklı olmayan ankara için yazdıklarım az bile. başkent olmasa büyükşehir dahi olamayacak bir yer. kara kuru. kusura bakmayın ama BERBAT
  • Yeni Oluştur...