Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Dogrusu yeni cikan konsol yarislarindan etkilendim sanirim. Wii'ni kumanda ve bazi fonksiyonlari beni buyulemisti cunku yerinde oturmana gerek yok surekli birseyler yapabiliyorsun. Dogrusu benim gibi birisi icin hicte fena sayilmaz cunku kilo vermeye ihtiyacim var :P Neyse simdi kafam cok fazla karismis durumda. 4 tane konsol hakkinda dusunup duruyorum. Xbox icin cogu kisi inanilmaz guzel yorum yapmis. Amerika'dayim ve Xbox bulabilirim ancak Turkiye'ye geldigimde Xbox ile ilgili oyun bulabilecekmiyim veya Xbox ne kadar yaygin bir durumda Turkiye'de? Sanirim suan icin playstation ipi goguslemis durumda. O yuzden Xbox konusunda biraz bilgiye ihtiyacim var. Sony PSP de listeme ekledim. Dogrusu ufak ve her yere gidilebiliyor. Pratik ozellikleri var fena degil ilgin bir durumda bu konudada goruslere ihtiyacim var ama eger PSP alacaksam bir kac hafta sonra almam daha mantikli olur sanirim. PSP'nin pili guclendirilmis olani cikmis Japonya'da sanirim Amerika pazarinada yakin bir sure icerisinde sunarlar. Gelelim Wii'ye. Dogrusu Nintendo ile fazla deneyimim olmadi ama sadece wii'nin kumandasi ile yapilan seylere hayran kaldim. 2 tanesi ile birlikte arkadasiniz ile oldukca eglenebilirsiniz. Ancak denedigimde grafiklerinin cok cok iyi olmadigini gordum. Sadece wii kumandasi ve yapabildikleri eglenceli gorunuyor birde Wii'de oynanabilecek diger turlu oyunlar bulabilirmiyim? Sony playstation 3 ve Wii'de deneyimi bulunanlar biraz aciklayabilir mi? Geleyim playstation 3'e. Dogrusu almayi dusunuyorum, fiyati biraz tuzlu ama sanirim degebilir. Yaninda 5 tane bluray film vermek falan gibi kampanyalarida var. Saticilarda bulunan acik demolarindan denemistim. Goruntusune ve seslerine baktigim zaman hayran kaldim. 1080p'lik bir televizyonda var evimde sanirim playstation 3 ile birlikte kullanirsam tadindan yenmez bir durum olacak. HDMI kabloda siparis etmeyi planliyorum tabiki :) Sony playstation 3 hakkinda da biraz daha bilgiye ihtiyacim var. Turkiye'de playstation genellikle yayginlasiyor ve tutuyor. Oyunlar ve fiyatlari ne durumda acaba suan icin? Birde bu saydigim konsollar icin orjinal oyunlar nerelerde satiliyor? Sanirim d&r'da var ancak bunun disinda daha ucuza bulabilecegim yerler varmidir? Sahte konsol oyunlari satiyorlarmi veya internetten indirilebiliyor mu bunuda bilmiyorum :P Siz anladiniz benim demeye calistigim seyi, neyse simdilik bu kadar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 ps3 oyunları blu ray oldugundan korsan oyunlarını bulamazsın, her oyunda 150 milyon bayılman gerekiyor. ama alacaksan bile amerikadan alma türkiyede japon versiyonları var yine ntsc ve 600 milyon 20 gblıkları, garanti dükkan garantisi ama belgeli yine sözlü degil. eger garantili ve pal almak istiyorsan (tek faydası ps2 oyunlarını oynayabilmen pal olmasının) 1.200 ü gozden çıkarmalısın. wii ucuz güzel ama tek başına yeterli oldugunu düşünmüyorum, ya über bir bilgisayarın olacak ya da xbox veya ps3 un. ps2deki gibi çip taktırılabiliyor yaklaşık 60 milyona ama orjinal oyunlar da 30-70 lira arasında. xbox360 iyi bir alet ama alacaksan amerikadan alma, ısınma yuzunden işlemciyi falan yakabiliyor, garanti olayına girebilirsin. gerçi son modellerde çözdük diyorlar hakkaten çözmüşler gibi, ama ne olur ne olmaz. buradan alırsan legal olarak alamazsın çünkü microsoft türkiye pazarına girmedi henüz. 800-900 milyon civarına ekstra fan takılmış, korsan oyunları çalıştırabilen xboxlar var, yine dükkan garantisi. bu xboxlar korsan olmalarına ragmen live a da baglanabiliyorsun ama şu sıralar pek çok konsolu banladılar, para ödemiş olsalar da sırf türkiyeden giriyor diye, pek guvenme ona yani. psp ise şık güzel bi alet, oyunlarına para baglamanı onermem bikac yazılımsal modifikasyonla netten oyun cekip iso olarak atabiliyorsun. oneririm epey eglenceli. benim kişisel onerim orjinal oyunlara para verebileceksen ps3 al çünkü grafik oynanış açısından xboxdan daha ileri (mgs4 videolarını izlemeni oneririm), ama paran yoksa xbox oyunları daha sık çıkıyor ve netten cekip dvdye yazabilirsin. ama ps3e sık oyun almayıp oyun aralarında wiiyle vakit geçirmek mantıklı bir olay, iste boyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 600 milyon a ps3 mü var? benim bildigğim en ucuz ps suan 600 dolar yazıcıoglunda sordum bide 1.400 ytl lik var teknosa larda falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 500 dolar japonyada 20gb ps3. 60 lıklar 600 dolar. [ Mesaj 02 Ağustos 2007, Perşembe - 16:52 tarihinde, Enginar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 PS3 ve Wii derim. PS3 alacaksan mutlaka PSP al derim. Amerika'dan 499$'a PS3 60GB alabilirsin. İstersen link vereyim über bir yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 60gb ps3 üretilmiyor artık o 80gb oldu. ayrıca yakında cracklenen firmwareler sayesinde hddye oyunları atarak oynayabileceğimiz de bir gerçek olarak duruyor. ama o güne kadar ps3 gerçekten zengin işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 hmm biraz bilgi sahibi oldum ancak belli bir sure sonra bluray disk yazicilari gelismeyecek mi yada o zaman gelistiginde korsan olan surumleri cikmayacak mi? yani tabiki beklemek lazim, peki amerika'da satilan pal mi? yani buyuk bir sorun yaratirmi televizyon acisindan cunku hd ready sony televizyon ile kullanicam. hdmi ile 1080p lik goruntuyu denemek istiyorum diyebilirim. birde ps3 eski ps2 oyunlarinida calistiriyor diye hatirliyorum internette sanirim asiri derecede ps2 oyunlari dolaniyor ama bilgim yok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 PS3de region muhabbeti önemli degil, ntsc makinede pal ps3 oyunlarıda oynayabilirsin. Yani herhangi bir kısıtlaması yok ancak tek sorun ps2 oyunlarını oynayamaman olur. Ps2 oyunlarınınıda oynayamama nedeni ps2 oyunlarının pal olmasıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 hdd ye ps3 oyunlarini atmak su aşamada cok mümkün görünmüyor zira ps3 deki hdd ler ve ona uyumlu hdd ler fat32 yani 4gb dosya limiti var. şimdilik ps3 harddiski demo, müzik, video ve resim dosyalarini saklamak dişinda cok marifetli diil. laptop hdd lerininde ps3 e uyumlu oldugunuda hesaba katarsak almişken 60 lık ya da 80 lik alayim demenin cok mantığı yok icinde bulundugumuz dönemde :P. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Region olayları Online oynarken önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 peki amerikadaki oyuncular ps2 oyunlari tam olarak nasil oynadilar? yani amerika icin sunulan versiyonlar farkli mi? ps3 sadece tek formatimi destekliyecek ps2 oyunlari icin yani avrupa ve amerika'dakilerin ikisini desteklemiyormu? bluraylerin 60gb'a yakin oldugunu dusunursek icindeki harddisk zaten cok komik bir rakam bencede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 PS3 Amerika'dan aldıgın ps3 de ps2 oyunları tabi oynuyabilirsin. Ancak ps3'e uyumlu ps2 oyunları bulman lazım ordan. Bölge kodlarıda ntsc olması gerekli. Buradaki pal versiyon ps2 oyunlarını amerikadan aldıgın cihaz ile oynayamazsın. edit: typo [ Mesaj 03 Ağustos 2007, Cuma - 12:34 tarihinde, Mayhem tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 ayrıca ps2 de oyunların ntsc ve pal versiyonlarında cok ufak değişiklikler olabiliyo ama öyle aman aman deil. mgs:sons of liberty ntsc de mesela socom un susturucusuyla, easter egg olan heykelciklerden 2 si yokmuş galiba bu tarz şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2007 ps2 oyunlari icin ntsc ve pal olmasi bu kadar onemli mi? yani bu iki tur arasinda ufak teknik farklar disinda belirgin bir fark varmi? yani ben hdmi baglantisi ile bagliyacagim bunlar genede bir sorun teskil edermi? yada turkiye'de her iki turdende olanlari bulabilirmiyim? orjinal saticilarda zor gibi gorunuyor ancak korsan olarak satin yapanlarda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2007 60 gb ps3 amerikada yok oncelikle, hepsini avrupaya getirdiler burada satıyorlar, ama avrupada da 80 gb yok, ve 60 gbyle 80 gbnin fiyatı aynı (+ 80ligin ynaında oyun moyun geliyor). istanbulda akit elektronikten 20 gb fiyatını sordum ve ntsc icin 600 milyon dediler. xbox ise ekstra sogutmalı oyunlu adaptorlu firmwareli cart curt 890 demişti ama 800 e alan insanlar biliyorum, daha ucuza alınıyor. ps2 oyunları region free olmadıgı icin ps3 makinenin pal mı ntsc olduguna bakar, ntsc bulabilecegini sanmıyorum dukkanlardan, forumlarda falan arayabilirsin. çok takıntı yaptıysan 100-150 milyona ps2ler satılıyor orjinal oyun da kasmazsın ps3 icin korsan olayına hic guvenmeyin derim, mesajı bitiririm [ Mesaj 04 Ağustos 2007, Cumartesi - 20:22 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2007 tam konunun hakimi değilim ama ntsc ve pal asıl olarak görüntülemeyle alakalı bi olay. amerika da satılanlar coğu tv arkasında ntsc girişli geldiği için ordaki ps2 ler ve oyunları da ona göre cıkıyor, avrupa tarafında ise pal daha cok kullanıldığı için pal olarak geliyor. cok genel olarak böyle olması lazım ama detayları da var birbirine convert eden kablolar filan, onlar olmadan ntsc bi oyunu pal tv de acınca siyah beyaz oluyo filan. bu kadarını biliyorum anca daha iyi bilen biri anlatır umarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2007 dreamcast çok güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2007 nintendo ds lite olayin sonu diyorum... salla psp'yi nintendo ds lite gordukten sonra sattim psp'mi ndsl aldim.. [ Mesaj 05 Ağustos 2007, Pazar - 00:20 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 acaba giris olarak kast etmeye calistiginiz sey scart veya komponent girisi falan mi? ben hdmi uzerinden baglamayi dusunuyorum sonuc olarak hdmi dunya capinda berlirlenmis standartlarla kullanilmiyor mu? yani pal veya ntsc olmasi bu konuda bir problem dogurabilir mi? yada online servislerinden yararlanmak gibi bir problem dogurabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 pal ve ntsc voltajla ilgili bi olay, goruntulemeye etkisi budur. ds lite oyunlaıyla psp oyunlarını karsılastırmayın pls, karsılastırıyorsanız da once bir mgs portable ops oynayın. sonra mga oynayın, sonra uzerine burnoutla tekken oynayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 boş konuşma burnout nintendo ds'de de var... nintendo ds 64.5 milyon tane konsol sattı psp 24 milyon adet sence hangisinin daha çok oyunu vardır? hiç nintendo ds oyunu oynadın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 doğru , ds'in daha çok oyunu varmış gerçekten. ama aradaki fark psp'nin oyunlarının bir kısmı çocuklara yönelik bir kısmı büyüklere; ama ds'in tüm oyunları çocuk oyunu. bana bir tane adam akıllı şiddet içeren oyun gösterebilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 cok oyun degil nitelikli oyun istiyoruz. ha madem aradan cımbızla oyun aldın, o zaman git bak pspdeki burnoutla dsteki aynı mı. o kadar brain training oynuyosunuz anlayın artık. [ Mesaj 05 Ağustos 2007, Pazar - 18:09 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 hmm peki sony ps3 icin hdmi kablo almayi planliyorum alacagim kablonun girislerinin ikisininde male girismi olmasi lazim yoksa famale to male turu bir giris mi olmasi lazim? birde ntsc ve pal konusunda daha detayli bilgisi olan varmi? yani amerikadan alinan ntsc versiyonlu ps3 avrupadaki pal oyunlarini neden calistiramiyor? yazilimsal olarakmi bir kisitlama mevcut yoksa televizyonlara baglanti sebebi ile mi? ben ikisinide kullanmiyacagim, hdmi uzerinden 1080p lik goruntu olmayi planliyorum. birde online servis bakimindan sorun olusurmu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 yazmıstım actıgın topicte sanırım, voltaj meselesi. amerikada 110, avrupada vs 220 vatlık cıkıslar kullanılıyor. adaptor ureticilerinin kurdugu hain planlar sonucu olabilir. ps3 cıkısına ve tv girisine bakarak karar verebilirsin kablo ucu konusuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar