Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yıllardır açıklamadığım diyet programım.

kitana

Öne çıkan mesajlar

Benim de 2 haftada 5.5 kilo verdiren sistemim şöyleydi:

-Sabah sağlam bir kahvaltı (mental olarak mal hissetmemek için)

-Öğlen salata + meze + baya bi meyve suyu

-Akşam saat 7.30u geçirmeden sebze ve çorba içerikli bir akşam yemeği

-Gece yatmadan salatalık ve domates vb. şeyler.

*Gün boyunca bol bol ve bol su içtim.
*Hergün 1 saat yürüyüş + 2 saat koşu

Özel olarak yapmadığım ama faydası dokunan şey hergün 7 saat uyumamdır, fazla uyumak kilo yapar(kortisol).

Böyle verdik 5.5 kilo ama hafta sonları mangal, içki vesaire kaçamakları bol oldu.

Edit: Yürüyerek kilo vermek fantezidir.

[ Mesaj 31 Temmuz 2007, Salı - 04:29 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya bırak.
abicim
günde 1 saat yürüyüp 2 saat koştum diyosun,
sonra asıl önemli olan uyku 7 saat falan demişsin altına lol,
bi de en başta şunu yiyorum bunu yiyorum, ok mc ten beslenmediniz sürece zaten norma yiosunuzdur genelde.
böyle diyenlere alternatif olarak günde 2 saat koşun yeter yediğiniz önemli değil saygılar diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sporla kilo verilmez

soyle olur, spor ile bir gunde yaktiginiz kalori sayisi artar (bazal metabolizma), ondan sonra dengeli ve hafif beslenerek: gunde 6 ogun ucer saat arayla, ve normal bir ogunun yarisi kadar), ki surekli vucudunuz yaksin yemekleri yag olarak depolamasin

ve bol miktarda su+sebze yiyerek verilir

ben gunde 1 saat yuzerek, bazi gunler yuzmenin yani sira 2 saat squash (2 saati eger cok kosarak (bkz. kotu) oynuyorsaniz bneim gibi 1000 kaloriye denk geliyor), bazi gunlerde agirlik calisarak yaglarimin cogunu kasa cevirdim, ve yaninda 10 kilo da verdim 3 ay icinde

ha bir de sey cok onemli, agirlik calistiktan sonra protein alacaksiniz ki yirtilan kaslariniz rahat rahat duzelecek kendine gelecek yeni kas olarak

ve yemek yerken karbohidratlari karistirmamaya bakacaksiniz, siz protein (et) yerken yaninda karbohidrat(pilav, ekmek) yerseniz, direk yag olarak depolar vucut cunku ikisini birden rahat yakamaz, ama onun yerine sebze yerseniz etle, hem hazim kolaylasir hem de yag kutlesi olarak deigl enerji olarak doner. tabi karbohidratlari kesmek gerek demek degil bu, sadece ayri yemek demek

ama dedigim gibi, sporla kilo verilmez, kilo verecebilecek bir vucuda sahip olunur, yani surekli spor yapiyorum ama hala hayvan gibi yiyorum kilo veremiyorum demeyin, veremezsiniz, spor kalori fazla yakmaz (40 dk hizli yurumek 300 kalori falan yakar max), kalori yakan vucut verir
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 3 ayda 21 kilo verdim..Yapmanız gereken şey başta spor...Ben gunde 20 25 dk'dan fazla yapmadım...Onun haricinde ekmeği sadece öğle yemeğinde yedim..Abur cubura dokunmadım..Günde 2 öğün yemek yedim.Öğünlerimde yemekten kısma pek yapmadım..Ama kola yerine ayran yada su içtim..(Sabahları kahvaltı edemiyorum nedense ben..)Günde 2 litreden aşağı su içmedim..Onun haricinde bu sıcak yaz günlerinde kızılay vs yerlerinde yürüyün dolaşın arkadaşlarınızla..ister istemez kilo veriyorsunuz..Böyle yapınca 91 kilodan 70 e kadar indim...1 sene sonrasında yani bu zamanlarda ise 74 kiloyum..Onuda Öss'ye ve gece gezmelerine borçluyum..

[ Mesaj 31 Temmuz 2007, Salı - 10:56 tarihinde, Arekreas tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

harcanan kalori > alınan kalori ise kilo verirsin bu kadar basit ama sağlıklı beslenmek lazım. doymuş yağı fazla olan(bknz. kızartmalar) veya fazla işlenmiş ürünlerin(bknz. kola ve benzeri asitli içecekler, salam sucuk filan) yıkımı daha zordur ondan ötürü vücut bunları yakmak yerine depolamayı tercih edip üstüne bi de sahip olduğun kas kütlenden yakabilir spor sırasında zorluyosan eğer. daha bi de glycemic index muhabbeti var ona da girdik mi hiç cıkılmaz :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...