Bleda Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Cemaatı gördük, kamerayı görmeye başlayınca aglayıp insanlarında kendileri gibi zeki(!!!) oldugunu sanıp kandırmaya çalışan o otonom ve bilinçli cematinizi görrdük horace ne diim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 boswerin fethoyu ne varsa ajdarda var adam nane nane diyo tum dunyaya nane sevgisini asılıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 neyi gördün bleda? cemaati görmemişsin belli ki, ama neyi gördün onu bilmiyorum. cemaat tarikat değildir. kendini soyutlamaz. hayatın içinde, ticareti ile, mesleği ile ilgilenen insanlardan oluşur. eğitim oranı en yüksek dini oluşumdur. bu bir gerçek. hangisini tercih ediyorsun? cahil müslümanı mı, bilgili kültürlü müslümanı mı? ha, din düşmanı olacaksa bir insan, elbet cahil müslümanı tercih eder de, o ayrı. ağlamak, bir çoğumuza yabancı gelebilir. ama ağlayamamak bence daha kötü bir şeydir. asker veya doktor gibi, kendini, insanların iyiliği için yok edecek bir mesleğe girmedikten sonra, her insan ağlayabilmelidir. diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 ama insanlar fethoyu peygamber gibi goruyo buda bizim hosumuza gitmiyo elestri konusu oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 peygamber gibi görülecek olsa, iki lafından biri hz. muhammed olmazdı. peygamber gibi gören varsa, ona yazıktır. ilgilenilmesi gerekir. ama çok sevip takdir etmeye engel olacak bir şey göremiyorum. bir müslüman olarak, varlığından sevinç duyuyorum. bunu gizleyemem. gizlemem de gerekmemeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 horace sözlerin cok tatlı ama yimez artık buradaki gencler ehue hic cevap vermiyorum url lerle devam edeyim. nur cemaati nin ülkemizdeki kollarının yaptıklarını görün. http://www.youtube.com/watch?v=oNi3Z3qZ7Z4 hissettirmeden,damarlardan girmek. "rejim düşmanıyım" "Atatürk düşmanıyım,demokrasi ve laiklik düşmanıyım" "hizbullah ne ki,daha beter yapacağız" "salladı mı nasıl hoşuma gidiyor" bugünlerde yok edilen,evlerin zeminlerinden çıkan toplu insan cesetlerinin yaratıcısı terörist örgüt hizbullah,görevlerini nur cemaat inden almaktadır. tüm fetoseverler bugün olası birer teröristtir. [ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 12:13 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theavicena Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 tartısırsın birisiyle hafifçe kafasına vurursun kavga çıkar. şakalaşırsın birisinin kafasına hafif vurursun ona hoş gelebilir. konuşmanın öncesini görmeden bişey diyemem. belki çok farklı şeyden bahsediyor olamazmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 @horacegoesskiing bilgilenen insanın en tehlikelisi özgürleşememiş olanıdır, böylece kelimeleri ve bilgilerini manipüle ederek küçük zaferler kazanır. sizin de kelepçeleriniz bence yetiştiginiz ortam horacegoesskiing. amerikanın türkiyedeki tarikatlara verdigi destek fettulah gülenden öncesine dayanır. kimseyi kendileri yetiştirmezler, sadece gelecek vaadene destek verirler (ki gelecek vaad etmekten kastım cemaate sahip olması değil, kendi yanına çekilebilir bir siyasi ekonomik mizaca sahip olmasıdır). günümüzde parayla insanlar üzerinde istediginiz manipulasyonu yapabilir, gerçeklerle oynayabilirsiniz. amerika ve fettullah gülenin ortak paydası sermayeye eğilen boyundur, neden eğilir, yeni dünya düzeni için, 1000 devlet için, 200000 devlet için, güç için sadede gelirsek, pay koparmak için. fettullah gülen şahsı ise zaten artık insanlardan hoca muamelesi gördügü için şekilden şekile girmekten korkmayan bir adamdır, gider papayla görüşür (heh tabii "yahu dinlerin kardeşligi işe negzel" diyecek kadar saflarınız da vardır yok mudur) cia destekli okullar açar, yine cia ajanlarından öğretmen yapar. okulların iyi olanı bagımsız olanıdır, tarafsız olabilir böylece. ama fettullah okullarında böyle bir kaygı yok insanların kendi istekleriyle tatlı dille beyinleri yıkanıyor. fettullah gülen herşeyden çok kendisine tapmakta, kendisini islamın 100 senede bir gelen düzenleyicisi olarak görmektedir. biliyoruz ki yeteri kadar egonuz varsa yolunuzdan sapmadıgınız konusunda kendinizi bile ikna edebilirsiniz. istenen şey güçtür, istenen şey iktidardır, ve benzeri. ben yazana kadar mesajlar yazılmış, eklemek isterim ki eger bir cemaat varsa, kendini halkın kalanından soyutluyordur. kimse çıkıp cemaatciligin lobiciligin dünyayı getirdigi halleri görmezden gelemez. [ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 12:19 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 istenen şey güçtür iktidardır. bu elbette doğru. kim istemiyor bunu? bunu istemenin sebebi ezilmemektir. tatlı konuşuyorsun ama yemeyiz, diyecek kadar gogoçlanmış olmaktır. bugün, namaz kılıyorum dediğin zaman, dışlanacak durumda olmaktır. böyle bir ortam olmasa, müslüman olduğunu söyleyerek, dininin gereğini rahatça ifa edebilecek olsa kim neden çekinsin. okullar cia destekli falan değil. "nereden geldiği belli olmayan" paralar, benim gibi adamlardan geliyor. ben veriyorum. cia destekli ise bile, ne alıyor bu cia karşılığında onu görmek isterim. dediğim gibi, beklentileri var, yok değil. ama zarar vermeyeceğini ümit ediyorum kendi adıma. domuz bağı falan gibi saçma sapan şeylerle birleştirilmiş o videonun cemaatle bir alakası yoktur. cemaatin kendi tedbir yapısı olsa da, yani belirli bir yere gelene kadar sessiz olma çabası olsa da, benim böyle bir çabam yok. yapılanın yanlış bir şey olmadığını biliyorum. ve hala insanlara inancım var. videoyu izleyin. izleyin. neden belirli bir konuma gelmek gerektiğini de orada kendisi söylüyor zaten. müslümanların başı ezilmesin diye. ortada müslüman düşmanı çok. müslümanlara karşı nefret eken çok. niye nefret ettiğini bilmeden, tanımadan nefret eden çok. karşı çıkacak insan yok denecek kadar az. insanların, "namaz kılıyor" "eşi başörtülü" diye fişlendiği bir ortamda, bir gün bu ayrımcılık ve nefretten kurtulma ümidiyle tedbirli davranmasında anlaşılmayacak bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 said: bugün, namaz kılıyorum dediğin zaman, dışlanacak durumda olmaktır. Mi acaba? Yoksa yakında namaz kılmıyor diye mi dışlanacak insanlar? Ya da cemaat mensuplarınız yurtdışında kendileri gibi namaz kılmayan insanlarla neden muhattap olmayıp onları dışlıyorlar? Sizin Türklük ve İslam felsefiniz dışlamaya mı dayanıyor? Günü geldiğinde az kaldı, Ne zaman bilmiyorum ama. Ele geçireceksiniz bütün kurumları. Fetullah Gülen'in o zaman ne yapacağını kestiremiyorum işte. Polis gitti. Milli İstihbarat Daire başkanlığı gitti. Diğer kamu kurumları gitti. Askeriye'yi de ele geçirdiğinizde olay biter. Ha tabi ben şimdi kurgu yapıyorum de mi? Fetullah Hoca aslında çok iyi niyetli, çok süper bir insan. [ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 12:34 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 hah, işte bu işi sivil toplum örgütleri yapar, cemaatlere para yedirmek hakkınızdaki görüşlerin pekişmesinden başka bir halta da yaramaz. evet amerikadan ciddi yardımlar alınıyor, bu artık kendilerinin bile görüldügü üzere üstü kapalı kabul ettikleri şeyler. ama güç insanı patavatsız da yapar (özal heralde önemli bir örneğidir). cemaatler kişiler tarafından yönetilir, ve yönetim kendi içinde kendisine hesap verir. hele fettullah gülen gibi tek bir başta toplandıysa bu iş kesinlikle kontrolunden çıkmıştır artık. çünkü iş senin seviyene indiğinde sevgi kardeşlik olsa da onların yanına çıktıgında suyun rengi değişiyor. bir örgüt (devlet bile olsa) büyüdükçe şeffaflaşması zor olur, işin içine daha çok insan girer, daha çok güç girer. fettullah gülenin senin bu saf duygularını emmekten başka bir şey yaptıgı yok, sen baktıgın yerden göremesen de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 benim tavrıma bakarak durumu az çok görebilirsiniz, ki ben dandik bi örneğim. bana yapılan hakaretlere saldırılara rağmen aldığım duruşta dışlayıcılık görmüyorum. herkesin tüküreceğini bilmeme rağmen, doğru bildiğimi söylemekten çekinmiyorum. belki bir şey anlatabilirim ümidiyle, burada sizinle konuşuyorum. bu mu dışlamak? kimi dışlamışım. bana bizzat hakaret edenin yanı sıra, inançlarıma hakaret eden insanlara bile, yardım gerektiği zaman etmemiş miyim? zor zahmet bir şey soranlara cevap mı vermemişim? elinizi vicdanınıza koyun bi bakın ortama lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 ben inandım horace'e. cok sevgi dolu. sakalında elimi gezdirebilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 gidiyoruz şimdi kanadaya, evet süper nazik insanlar kanadalılar süpermiş diyoruz. ama bu kanada hükümetinin fok avına destek verdigi, uzak dogudan sermaye çaldıgı gerçeğini değiştirmiyor. güzel güvenmek ama gözü kapalı güvenmek ihanete davetiyedir, ve inanmak istemezsin söz konusu oldugunda. kötü olan saygılı davranmanız yardımsever olmanız değil, fettullah gülenin takipçisi olmanız. size yalan soylendi, nurcular iyi değildir. [ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 12:41 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 isine gelmeyen minik yerleri gecistirmissin domuz bağıyla iskence edilip öldürülen öğrenciler,profesörler,cemaatle tartışmalı kişilerin yok olması gibi. ama önemli diil maksat anlayış. damardan giriyorduk di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 @Horace: Abicim burası pis laik azınlıkla dolu genel olarak bakıldığında. ;) Ben senin cemaatinin duruşundan,diğer insanlara bakışından bahsediyorum. Gayet te dışlıyorsunuz,bal gibi de dışlıyorsunuz. Senin şu anda yaşadığının aynısını ben cemaatten arkadaşlarımın içine girdiğimde yaşıyorum.Bir ortam oluyor, anlıyorlar kendilerinden olmadığımı fikrimi söylediğimde de bildiklerini okuyorlar.Sonra selamın merhaban oluyor. Dışlanıyorsun ortamdan. Kendileri gibi olmayanı,kendileri gibi yaşamayanı kabul etmiyorlar,kabullenemiyorlar. Bu yüzden sen cemaatini seversin, gördüğün gibi görürsün Fetullah Gülen'i,akıtırsın paralarını, biz de burda boşuna tartışırız. Ben de yurtdışına giderim, Kuzey Amerika'da bir yerde okumaya çalışırım, senin o islamı ve Türkleri çok seven şakirt yoldaşların tarafından dışlanırım,gider dibimde duran 100 Türk yerine yabancılarla arkadaşlık kurarım. Siz de zamanı geldiğinde Fetullah Hocamızın bahsettiği gibi damardan girersiniz fakat nerden çıkarsınız onu bilemem. [ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 12:42 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 gözü kapalı değilim. daha doğrusu dogmam islam ve kur'an ile sınırlıdır. hz. ömer "ben haktan adaletten saptığımda ne yaparsınız" diye sorduğunda, seni kılıcımızla doğrulturuz, diyen sahabeyi kendime örnek almayı tercih ederim. her insanda, ait olma, lider altında rahat etme güdüsü vardır. hepimizde var. buna karşı koyabilmek gerekir. ki bunu aramızda sıklıkla konuşuruz. hatta, ilgili olanlar için okuması biraz zahmet isteyen bir c/p yapayım: "HZ. ÖMER’İN destansı halifeliği esnasında gerçekleşen olayların belki de en büyüğüdür minbere çıkıp da yüreğini kasıp kavuran o büyük endişeyi iman kardeşlerine açtığı olay... “Eğrilirsem, beni nasıl doğrultursunuz?” Bunu sormuştur halife Ömer. Peygamber aleyhissalâtu vesselam’ın, ‘hak ile bâtılı ayırma’ kabiliyetiyle vasfedip ‘Fâruk’ ünvanıyla şereflendirdiği bir güzide isim olarak bunu sormuştur üstelik. Aldığı cevap, “Eğrilirsen, seni kılıçlarımızla doğrulturuz” şeklindedir. Bu kısa ve sert cevap, iki önemli mesajı beraberce içermektedir: 1. Bugüne kadar senin icraatına ve ictihadına karşı muhalefet sergilememiş isek, bu sen yanlış yapıyor olduğun halde bizim de yanlışa meyyal oluşumuz dolayısıyla susmayı tercih edişimizden değildir. Doğru yolda yürüdüğün kanaatindeyiz ki, karşında değiliz. 2. Yarın hayatî bir noktada ümmeti yanlış bir yola sevketmeye kalkıştığını ve bunda da ısrar ettiğini görecek olsak, hakkın hatırını senin hatırına tercih ederiz. Rivayetler, aldığı bu cevap üzerine Hz. Ömer’in çok sevindiğini ve halife olarak böyle bir mü’minler topluluğu içinde yaşıyor olduğu için Allah’a şükrettiğini bildirir. Hz. Ömer, sevinip şükretmiştir; çünkü bu söz hem ümmetin o güne kadarki icraat ve ictihadında bir yanlış görmediğinin teyididir, hem de o günden sonra bir yanlış durumunda koca bir ümmetin de sorumluluğunu almış vaziyette yanlış yolda yürümesine müsaade edilmeyeceğinin... Hz. Ömer’in bu tavrı çokça zikredilir de, tatbikatına pek de rastlanmaz mü’minler topluluğunun yaşayışında. Bilakis, mutad uygulama, ‘mürşid’ makamında gördüğümüz kişiler tarafından yapılan yanlış bile olsa bir hikmeti olduğunu düşünmek, “Hikmeti nedir?” diye sual edeni ise “Hikmetinden sual olunmaz” diye susturmak şeklindedir. O yüzden, bir eleştiri ahlâkı yerleşmemiştir bugünün ehl-i dininin dünyasına. Onun yerine, ‘eleştiri’yi ahlâksızlık olarak görme gibi bir tutum tercih edilmektedir. Hatta, ‘ihanet’ olarak... İman kardeşine sırtındaki akrebi veya koynundaki yılanı haber vermek ‘uhuvvet’e ters; sırtındaki akrebi veya koynundaki yılanı görmezden gelmek mahzâ uhuvvettir! Ortada bir yanlış mı var? Elimiz ve dilimiz, yanlışı düzeltmek için değil; yanlışa dikkat çekeni ‘hizaya getirmek’ için çalışır hemen. Susmayı tercih edip rahat edecek yerde, yanlışa işaret edip izalesi için çırpınan bir mü’min görünce, Hz. Ömer misali şükür sözleri dökülmez dilimizden... Ömer ‘kılıçla’ düzeltilmeye dahi razıyken, bizim ‘sözle’ doğrultulmaya dahi tahammülümüz yoktur. Bilakis, ‘Sus!’ der ellerimiz, “Şimdi geliyorum ha!” mesajı verir ayaklarımız, ‘ihlas’ı hatırlatır dillerimiz. Bir yanlışı, bir eksiği, bir kusuru âdâbınca ifade etmek, Bediüzzaman’ın “Haklı tenkid hakikatı rendeçler” beyanına, “Mehenge vurunuz. Sözlerim bakır çıktıysa...” diye başlayan ricasına rağmen, ‘tenkitçilik hastalığı’ damgasını yer hemen. Ardından, ‘ihlas’ hatırlatılır. Sizin getirdiğiniz uyarı ‘tenkitçilik hastalığı’dır da, sizin uyarınıza ‘tenkitçilik hastalığı’ yaftasını vurmak tenkitçilik değil, hastalık hiç değil, bilakis sıhhat alâmetidir! Siz bir yanlışa dikkat çektiğinizde “İhlas Risalesi’ni kendi nefsi için okumak” ölçüsünden söz edilir de, bu uyarıyı yapanın daha bu uyarıyı yaparken “İhlas Risalesi’ni nefsi için değil, bir mü’min kardeşi olarak size karşı” okuyor olduğu çelişkisi asla görülmez. İhlas Risalesi, elbette, öncelikle ve esasen kendimiz için, kendi nefsimizi sigaya çekerek okunmalıdır; bu açık... Ama İhlas Risalesi’ni yazarak Bediüzzaman ‘kendi nefsi’ni değil ‘kardeşlerinin nefsi’ni de muhatap aldığına, “Şöyle yapın, bundan sakının” diye nasihatlarda bulunduğuna göre; kendi nefsini unutmamak kaydıyla İhlas Risalesi’nin ölçüleri pekâlâ iman kardeşlerimiz de değerlendirme alanında tutularak okunabilmelidir. Nitekim, yukarıda da dikkat çektiğim üzere, ortada çelişik bir durum vardır zaten. Bir mü’minin bir yanlışın izalesi gayretiyle getirdiği bir eleştiri İhlas Risalesi düsturları hatırlatılarak ‘ihlassızlık’ kapsamında değerlendirirken gerçekleşen, elbette ki bir mü’mini ‘ihlassızlıkla’ suçlama ‘ihlası’ değildir! Hayır, haklı tenkid ‘ihlas düsturları’na aykırı değildir. (“Sizlerin kalb ve ruh ve aklınızı ittiham etmem. Risale-i Nur’un verdiği tesire binaen itimad ediyorum. Fakat, nefs ve hevâ ve his ve vehim bazen aldatıyorlar. Onun için, bazen şiddetli ikaz olunuyorsunuz. Bu şiddet, nefs ve heva ve his ve vehme bakıyor; ihtiyatlı davranınız.”) Haklı tenkid ‘ihlas düsturları’na ters olmadığı için, bir noktada kritik bir yanlış görüp ona dikkat çeken de, o yanlış görülenin aslında ‘yanlış’ olmadığı veya ‘kritik’ nitelikte olmadığı cevabıyla mukabele eden de ‘ihlassızlık’ ediyor değildir. Benim için bir eleştiri/özeleştiri ikliminde ‘ihlas’ kriteri, haklı olduğu hallerde dahi zayıfı ‘ihlas düsturları’nı hatırlatarak eleştirenin, haksız olduğu bir halde kuvvetliye de ‘ihlas düsturları’nı hatırlatma yürekliliği gösterip göstermediğidir. Bir gerilim anında küçüklere İhlas Risalesi’ni hatırlatanların, büyüklere de İhlas Risalesi’ni hatırlatıp hatırlatmadığıdır. Haksız olduğu halde güçlüye birşey diyememek, mağdur olduğu halde zayıfa ‘ihlas’ düsturlarını hatırlatmak... Hayır, ihlas bu değildir. Bu, ihlas değildir. ‘Uhuvvet’i tesis etmenin yolu da buradan geçmememektedir. Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: ‘Kardeşine, zalim de olsa mazlum da olsa, yardım et.’ ‘Mazlumsa yardım ederim de, zalime nasıl yardım ederim?’ diye sorulmuştu. ‘Onu zulümden alıkoyarsan, bu da ona yardımdır’ buyurdu.” (Bkz. Buhârî, Mezalim 4, İkrah 7; Tirmizî, Fiten 68)." eğer okuduysanız özeleştiri yapmaktan geri durmadığımızı da görebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 görüyorsun değil mi kimsenin fikirlerini kontrol edemiyorsun, herkesin bir tane var. cemaatteki insanların bile fikirlerini kontrol edemezsin, atatürkçülük karşıtı olan var şeriat yanlısı olan var, yani işler "birazcık" farklı senin bildiginden veya görmek istediginden. kendine güvensizligini çamurdan da olsa bir cemaatle gidermeye çalışmak kusura bakma ama biraz körlüge davetiyedir. "sizin" bu gözü kapalı yaşasın cemaat tavrınız "senin" o iste istemedigin sevmedigin islam karşıtı hareketleri doguruyor. cünkü cemaatteki herhangi bir şey sana mal edilir bak goruyosun hepimiz senin islamcı laf anlamaz biri oldugunu düşünüyoruz. [ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 12:52 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 apache hiç bir yeri geçiştirmedim. araya serpiştirilen, domuz bağları sallıyor falan gibi şeyler tamamen başka ve kesinlikle hazzetmediğim insanların sözleri. mesela sallıyor ne güzel sallıyor diyen, inanç sömürüsü yapan, zenginliğine zenginlik katmış cübbeli ahmet'in sözüdür. bu adam türkiye'de gayet rahat... şuna inan ki, fethullah gülen veya üst makamlardan birileri birini öldürmek istese rahatlıkla öldürebilirdi. ama kendini yok ederdi. biz savaş insanları değiliz. kendimize ihanet edemeyiz. prawler, yazık o arkadaşlara o zaman. ama cemaati o örneklerle değerlendirmemek gerek. dışlayan insan herkeste var. dediğim gibi bunlar insanca şeyler. ama karşı koymamız gereken şeyler. ben başkaları dışlamasın ama biz dışlıyoz ahahah. gibi bişi söylemiyorum. beraber yaşayalım diyorum. her zaman dedim. hep de demeyi arzu ediyorum. zaman zaman çok dolsam da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 horace acayip merak ettim abi sen aramıza nerden dustun =) ama olay su aslında muhabbet bakımından bi yere kadar cok sahane muhabbet ediyosun ama isin icine maneviyat girdimi orda bi kopukluk oluyo [ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 12:53 tarihinde, BullDoG tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 eskiden fetocular boel acik acik cikamazdi ortaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 cemaat kurup insanlardan ayrışarak "beraber yaşamak istiyorum barış istiyorum" demek, kutuplaşmalara yol açtıgını bile bile, yahu kullanmak istemiyorum o kelimeyi barışçıl bir ortam istiyorum işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 @Horace: Beraber yaşayamıyorsunuz diyorum abicim? Bunu dışarıda 1 değil,2 değil, birsürü adam söyledi sizin cemaatten olmayan. Ama olmuyor işte. Olmayacak da, Sen de biliyorsun bunu. İdeoloji farklı,yaşam tarzı tamamen farklı. Oturup 2 kelam edemiyoruz. Ya da sizden olmayan adamı desteklemiyorsunuz zor duruma düştüğünde. Ama ikisi de Türk onların. Bunun aşılması gerek. [ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 12:57 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 ahaha supermis ya nerdeyse aglıycaktım auhaushasd :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 bi de abicim tarikatta kilo kilo ego varmış dağıtmışlar resmen anlatıyorum anlatıyorum mantıklı sebepler alabilsem yeterdi yani. tarikata karşı beyle ilahi bir sevgiyle baglanılmış komik sürü psikolojisinin nerden vurmasını bilirsen eğitimli eğitimsiz ayırd etmediğini gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar