Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bekçi köpeği.


CaNNi

Öne çıkan mesajlar

Alman Coban Kopegi ( aka German Shephard), bunu derken deneyim ile soyleyeyim belki daha yardimci olur. Benim iki tane Alman Cobanim var , tek gorevleri bekcilik, Polenezkoy'de bahceli bir evimiz var, sabah aksam nobetteler.

Akilli, atak, egitimi oldukca kolay. Koruma ic gudusu ve alan sahiplenme gudusu hat safhada, kordine de calisiyor keratalar.

Bir tanesi ileri itaat egitimli (ip cambazi kereta), digeri basic training aldi. Kendi vaktim oldukca egittim.

Yalniz soyle bir durum var, bir tanesini iceride buyuttum ben, yani bahcede yasamadi aile ile yasadi, digerini bahcede buyuttuk. Evde buyuyen acik ara daha sosyal, ve daha zeki oldu haliyle. Digeri bu konuda biraz geri kaldi belki isine yarar bir bilgi olur.

Verdigim komutlari soyleyeyim. Mesela bahcede otururken su komutlari anliyor arkadas.

On kapiyi kontrol et.
Arka bahceye bak.
Kolacan et ( tum bahceyi gezer)

Birinci kata bak
Ikinci kata bak
Ucuncu kata bak

Saka gibi ama anliyor, zipkin gibi gider bakar gelir. Tavsiye ederim siddetle.

Edit: Pardon duzeltme yapayim, Kat komutlarini anlayan iceride buyuttugum, ve de safkan degil, Belgium Shephard + German Shephard kirmasi ( baba Belgium Shephard).

Ve de ikiside Istanbul yas kisi bahcede kendi kulubelerindeler, kulubelerin sadece ustu kapali, kafes tel tarzi buyuk kulubeler. Bu buyuk kulubeler icine kucuk standart kopek kulubeleri de var. Privacy istiyorlar cunku, gozukmeden uyumak gibi.

Nobet olayida gece nobeti ve gunduz diye ayiriyoruz. Yani birisi gece nobeti yaptiysa gunduz dilleniyor.

[ Mesaj 29 Temmuz 2007, Pazar - 09:42 tarihinde, Arlooax tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok pahalı kangallar. Gerçekten hakiki, sağlam secereli bir kangal arıyorsan 2.5 aylık sormuştum 1 milyar istemişti adam. Dumurlardayım tabi, internet sitelerinde daha düşük fiyatlı olanlar mevcut ama ne kadar gerçektir kim bilebilir. Sana önerim kangal çiftlikleri var, oralarla irtibata geç. Çok kaliteli hayvanlar, çok seviyorum ben. Sahiplerine bağlılık, eğitimi kolay, ön sezisi özellikle çok güçlü. Kangal sitelerini gez, bir çok forum mevcut. Resimlerine bak hayvanın, yok böyle birşey. Ha, bahçen yeterki kadar geniş değilse kangala bulaşma derim. Yazık hayvana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...