Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anayasada Atatürk ilke ve inkılaplarına gerek yok

Apache

Öne çıkan mesajlar

said:
hah işte, mesajlarım okusaydın "herşeyin bir sırası var" cümlesini de kullandıgımı gorurdun, ha tabi herkes senin gibi cin fikir degil biz anlamadık asıl amaçlarını.

hangi sıradan bahsediyosun ya? ha belki uzay çağına geçersek belki olabilir dediğin, ileriden kastın buysa.
Sosyal ağlarda paylaş

anayasada birçok değişiklik yapılması lazım bu doğru.

kemalizm filan bunların da değişmesi lazım tabii de bu açıklama saçma olmuş. yani çok kişi karşı çıkar, değişen anayasa referandumdan geçmez vs. ütopik bir demokrasi olsaydık kalkması iyi olurdu ama değiliz tabii.

herşeyin zamanı var. önce askeri törpülemek lazım (%47 den sonra "ama biz yinede girebiliriz banane halk kimi seçmişse seçmiş" açıklaması yapıldı seçimden sonra hürriyette çıktı 3-4 gün önce.. demokrasi miyiz totaliter mi anlayamadım).
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Oy hakkını satmak nedir peki?

Asgari ücretle çalışıp, çocuklarının karnını doyurmaya çalışırken, önümüzdeki kışı nasıl atlatacağını düşünen bir babaya yapılan yardımın (belki rüşvet demek istersiniz, nasıl isterseniz öyle diyin) karşılığında bu insanın yardım gelen partiye oy vermesini küçük görmenin yanında mı nedir? Hiçbir şey bence. Hayatta kalma mücadelesi diyoruz biz buna.

O yaşama mücadelesi veren adama gidip "Memelek elden gidiyor" derseniz muhtemelen "Sıçarım memleketinize, burada biz ölüyoruz" diyecektir.

O yardımı sana bana yaptıklarında oy hakkımızı satarsak şerefsizlik olur, evet. Ama o adam hayatta kalmak için yapıyor bunu. O yüzden sana bana değil de o adama veriyorlar bu rüşveti.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiye benim gozumde bu konuda bir degisikligi kaldirabilecek ogrenim, egitim ve de aydinlanmis ve ilerici, uretici hayat gorusune ve de ilkelere sahip bir potansiyelde degil. Bu konu derken kastim "thread basligi".

Kagit ustunde $irin , mantikli ve ilerlemeci gozuken bir fikir, pratikte kotu sonuclar dogurabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

O adam "Bunlar seçilirse bu yardımın arkası gelir" ümidiyle atıyor o oyu.

Ayrıca Delirium, takdir edersin ki o adam ne uzun vadedeki gelişmelerin kendisine nasıl etki edeceğinin derdinde, ne de bunu yorumlayabilecek ekonomik bir bilgiye sahip.

Her neyse, bana orada dokunan, hepimiz evlerimizde yediğimiz önümüzde, yemediğimiz arkamızda otururken birinin çıkıp yaşama mücadelesi veren insanları küçük görmüş olması.

Yoksa ne AKP'ye oy verdim, ne de bugüne kadar yaptıkları herhangi bir şeyi destekledim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
öyle tatlı dille tek tek geliyorlar ki saftorik halkımız da atlıyor hemen. nurcu tayfadan almışlar ikna yeteneklerini

Kurt bir arkadasim var, beraber i$ yaptigimiz zaman zaman. Bir sohbet esnasinda konu teror'e geldiginde cok guzel ortaya koydu bu kardesim "tatli dil" olayini. Kabaca anlattigi kendi kelimeleri ile olmasada:

"Simdi halk zaten bir umud pesinde, sarilacak dal ariyor. Bir gun koyunde pineklerken bir adam geliyor abi (kendi basina geleni anlatiyor), gayet guzel giyimli, eli yuzu duzgun, mukemmel turkce konusan, bilgili, gorgulu .. ve basliyor sana umudlar asilamaya daha bir refah yasam vadeden. Sen zaten hic bir hayali olmayan, koyde pinekleyen bir tipsin, en buyuk derdin tahil'in davarin, ilgini cekiyor tabi. Benim gibi az bucuk aklin var ise heaa heaa diyip gecistiriyorsun."

Teror kismina atladim ama yontem benzer o acidan, aslinda sen komur , odun dagitmiyorsun, umud dagitiyorsun ( sahte veya gercek, her ne ise ) komur odun maskesinde sarilacak dal arayan insanlara.
Sosyal ağlarda paylaş

yardım alan halkımız da gördüğüm kadarıyla 3 ayda bir lüks cep telefonu değiştirebilecek kadar zengin 1 aydır işyerine vasıfsız adamlar aramamıza rağmen kahvehaneleri ağzına kadar doldurabilecek kadar rahatlar.
anadolu yu karış karış gezmedim ama şu bahsedilen yardımların geldiği ilçelerden birini karış karış gezdim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...