Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

modemin inatla port açamaması

Fly

Öne çıkan mesajlar

zilyon tane port açma konusu var ama hiçbiri işe yaramadı.

normalde usb den bağlanan bir modemim vardı, windowsun firewallundan açınca portu başka bir iş yapmama gerek kalmıyordu. şimdi elimde airties rt-211 modem var.

2 gn önce utorrent kurdum, port mort açmadan bağlandı şakır şakır indirdi, baktım sonra port açık mı görünüyor diye evet öyleyimş.

dün dc++ kurdum, yine açıktır diye ellemedim ama baktım arama yapmıyor. port kapalı diye düşündüm, baktım kapalıymış. windowsun firewallundan denedim, portları değiştirdim falan tık yok.

buraya kadar normal gelebilir ama anlamadığım kısım :

modemin sayfasına girdim, önce utorrent nasıl bağlanıyor ona baktım. 2 saat boyunca firewall, nat mat ne varsa baktım utorrentin kullandığı portu kapsayan bir izin yok. hayır onu geçtim steam, wow falan da eklememe gerek kalmadan direk çalışıyor. (gerçi steam fabrika ayarı olarak eklenmiş onu şimdi gördüm)

e hadi port açayım bari dedim virtual server yok bir kere. port forwarding kısmından açtım, 2 saat de bununla uğraştım her türlü taklayı attım tık yok. firewallu kaldırayım dmz etkinleştireyim hede hödö derken 5-6 saatim boşa gitti.

özellikle bu modeme sahip olup yardım edebilecek olanları dört gözle bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...