Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Affet Bizi Atam

Slat

Öne çıkan mesajlar

said:
cumhuriyet'in kurulması atatürk ve birkaç kurmayının, milli mücadelenin lider kadrosundan ayrı olarak attıkları bir son dakika çalımıdır. atatürk iyi bir asker, ama kötü bir siyasetçi ve bütün gücü elinde toplama heveslisi olarak görülüyordu rauf bey gibi mücadelenin diğer liderleri tarafından.

"atatürkçü" geçinen her vatandaş...

ne günlere geldik böyle biz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Siz çalışmadan beklerseniz zaten yanılırsınız... Köpek gibi çalışacaksın afedersin. Köpek gibi... Çalışmadan devlet iş versin hatta gitme işe bile öaaşın gelsin emekli ol zam gelsin öl cennete sokalım iyi mi?

Hıyar zihniyet, cumartesi pazar tatilken babam ofisindedir. Köpek gibiymiş. Allahın krosuna bak sen.
Sosyal ağlarda paylaş

ama yüksek kişilik aman... Kro olur mu öküzü biz öküz... Çünkü size söylemeye gerek vardı çalışanların zaten o laftan muaf olduğunu...

Ayrıca benim babam da 7 gün çalışır...

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 22:45 tarihinde, SeaGle tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Kriz döneminden sonra da sizin ülkenizin projesini özel sektörün elinden kurtarabilmek için ne savaşlar vermişlerdir. Normalde hidromekanik uzmanlık alanıyken, bu işler artık kadro ile, rüşvet ile döndüğü için, kendi alanını geçip uçak füzelerinin aerodinamiği ile ilgili proje aldığı da olmuştur. Neler döndüğünü, bu ülkenin bilim adamının ne kadar çalıştını çok biliyosunuz di mi, köpekmiş. Köpeğin bokuna saygı duy sen, kapısından girdin mi üniversitenin onu sorayım ben sana.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hayır gericiliğe ve osmanlı'nın çarpıklığına karşı verilen bir savaş değildi. osmanlı'yı işgalden kurtarmak için verilmiş bir savaştı. savaş bittikten sonra atatürk böyle bir laf etmiştir, ancak bunu yunan ordusunu def edildikten sonra ingilizlerle daha sulhun sağlanmamış olduğuna ithafen söylemiştir.

cumhuriyet'in kurulması atatürk ve birkaç kurmayının, milli mücadelenin lider kadrosundan ayrı olarak attıkları bir son dakika çalımıdır. atatürk iyi bir asker, ama kötü bir siyasetçi ve bütün gücü elinde toplama heveslisi olarak görülüyordu rauf bey gibi mücadelenin diğer liderleri tarafından.

"atatürkçü" geçinen her vatandaş, lisede okuduğu tarihin ötesine geçebilseydi, çok daha nitelikli ve ağırlıklı insanlar olurlar ve ciddiye alınırlardı diye düşünüyorum.

Gayet de öyle bir savaştı, savaşanlar ve destek verenlerin belki hepsi bunu bilmiyorlardı fakat Atatürk Samsun'a çıkar çıkmaz askerlikten istifa etmiştir, hemen sonrasında hakkında idam kararı çıkmıştır bu şartlar altında "Osmanlı adına savaşıyorlardı" gibi bir önerme söz konusu olamaz. Anadolu kongreleri ve genelgelerinde "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözü benimsenip ortak karara varılmıştır yani destek veren delegeler yerel otoriteler kimin adına savaştıklarını biliyorlardı bilmeyenler yurt dışından destek verenlerdir. Sakarya savaşından hemen önce Osmanlı şeyhülislamı "Kemalistlerin katli vaciptir" diye bir fetva verdi ve bu fetvalar Yunan uçaklarıyla batı cephesine yağdırıldı buna rağmen "Osmanlı için savaşıyorlardı" gibi birşey söz konusu olamaz.
Atatürk milli mücadelenin hangi lider kadrosuna çalım atmış? Mücadeleyi başlatan o zaten kimmiş ondan daha üst liderler?
Sosyal ağlarda paylaş

Tarih bilmiyorsun ne demek? Bilmediğimi düşünüyorsan aksi kantılarla gel çünkü ben araştırp edindiğim bilgilerle konuşuyorum senin gibi kıçımın keyfine göre değil. Yazdıklarımın yanlış olduğunu düşünüyorsan doğrusunu söylersin "bilmiyorsun, bu işten anlamıyorsun" gibi laflar sana puan kazandırmaz. Kıç dedim diye çelik ayna diye bağırmazsın umarım.
Bu arada Atatürk'ün yardımcıları olduğunu biliyorum sen zahmet etme ben söyliyeyim, Ali Fuat Paşa, Kazım Karabekir daha sonra da İsmet İnönü katılıyor. Ali Fuat ve Kazım Karabekir saltanatçı ve Atatürk gibi istifa etmiyorlar. Ayrıca Atatürk Samsun'a çıktığında Anadolu'da herhangi bir teşkilatlanması yoktu ilk olarak Kazım Karabekir ile anlaştılar. Sonuç Ali Fuat ve Kazım Karabekir için sürpriz değildi, Osmanlı adına resmi yetkisi olmayan ve vatan haini ilan edilen bir kişiye o ülkenin Komutanları olarak her türlü yardımı yaptılar nereye gittiklerini biliyorlardı yani. Kimse onları zorlamadı.

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 23:00 tarihinde, Molto tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

rauf bey (orbay), kazım karabekir, cafer tayyar, refet bey gibi isimler, milli mücadeledenin atatürk dışındaki isimlerinden bir kısmı. sadece bunları yazmamın sebebi, sonradan atatürk'ün siyasi liderliği konsolide ederek, sırayla saltanatı ve hilafeti kaldırmasına karşı çıkmaları. sonradan farklı tarihlerde atatürk kendilerini devreden çıkarmıştır o veya bu şekilde. (karabekir'i deyim yerindeyse rezil etmişti takrir-i sükun kanununun sonrasındaki dönemde)

atatürk'ün osmanlı ordusundan istifası ve vahdettin'in hizmetinden azledilmesi ise samsun'a çıkar çıkmaz değil, kongre çağrılarını yapmaya başlamasına tekabül etmektedir. istifasının nedeni vahdettin'e çektiği ve "padişah olarak gelip, yabancı düşmana karşı halkına önderlik etmesini" isteyen telgrafa cevap olarak vahdettin'in kendisine derhal istanbul'a dönmesini emretmesidir.

bundan sonra milli mücadelede kendisine katılacak olan askeri kadrolar üzerindeki otoritesini "padişah efendimiz çevresindeki kişiler ve düşmanlarımızın etkisi altındadır, istifa etmek durumunda kaldım" diyerek sürdürüyor. (tabii tarihi kendisi nutuk'ta bile daha o zamandan cumhuriyet ile ilgili planını aklında kurmaya başlamış olduğunu söylediğine göre, bu samimi değildir, yani atatürk padişahçı değildi o noktada. padişah ile arası birlikte çıktıkları avrupa gezisinden sonra yakınlaşmaları süreci sonrası, vahdettin'in kendisini fazla hırslı ve heyecanlı bularak 'işe yaramaz' olduğuna kanaat getirmesi ve mesafe koyması sonucu açılmıştı.)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tarih bilmiyorsun ne demek? Bilmediğimi düşünüyorsan aksi kantılarla gel çünkü ben araştırp edindiğim bilgilerle konuşuyorum senin gibi kıçımın keyfine göre değil. Yazdıklarımın yanlış olduğunu düşünüyorsan doğrusunu söylersin "bilmiyorsun, bu işten anlamıyorsun" gibi laflar sana puan kazandırmaz. Kıç dedim diye çelik ayna diye bağırmazsın umarım.
Bu arada Atatürk'ün yardımcıları olduğunu biliyorum sen zahmet etme ben söyliyeyim, Ali Fuat Paşa, Kazım Karabekir daha sonra da İsmet İnönü katılıyor. Ali Fuat ve Kazım Karabekir saltanatçı ve Atatürk gibi istifa etmiyorlar. Ayrıca Atatürk Samsun'a çıktığında Anadolu'da herhangi bir teşkilatlanması yoktu ilk olarak Kazım Karabekir ile anlaştılar. Sonuç Ali Fuat ve Kazım Karabekir için sürpriz değildi, Osmanlı adına resmi yetkisi olmayan ve vatan haini ilan edilen bir kişiye o ülkenin Komutanları olarak her türlü yardımı yaptılar nereye gittiklerini biliyorlardı yani. Kimse onları zorlamadı.

sakin ol çocuk, mahallende top oynamıyoruz. yukarıda yazdığım mesaj senin için herhalde doyurucu olmuştur. factual bir cevap verebilirsen, pm filan at, haberim olsun. (unutma: sen milli mücadelenin "cumhuriyeti kurma ülküsü ile" başlatıldığını savunuyorsun, ben öyle olmadığını yukarıda anlattım. buna karşıt elinde herhangi birşey varsa, yaz bakalım, bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kimse onları zorladı demedim. istifa etmemiş oldukları ne kanıtlıyor sana göre? atatürk mimliydi o tarihte, çünkü çok önceden, harbiye zamanında tutuklanmıştı vatan isimli örgütü kurduğu için. ayrıca geçmişte ittihat ve terakki üyeliği vardı ve bu kuruluşun üyeleri işgal güçleri tarafından osmanlı'yı da savaşa sokmalarından ötürü kuşku ile takip ediliyordu.. (I. dünya savaşı sonra ermeden enver'in ve tayfasının aptal olduğunu görüp, ilişiğini kesmiştir ama)

atatürk hakkında idam kararı ise, kongrelerden dahi sonra verilmiştir vahdettin tarafından. atatürk o zaman ankara'da idi hatta. samsun'un üzerinden zaman geçmişti.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ün Samsun'a gidişi Vahdettin ve Damat Ferit'in engellemelerine rağmen olmuş birşeydir, istifası da kongre çağrılarına yakın bir zamanda değildir Samsun'da verdi istifasını. Kazım Karabekir de hemen ardından yardımlarını sundu Atatürk'e hatta padişah bir ara ona Atatürk'ü tutuklamasını emretti fakat o karşı geldi.
Atatürk'ün diğer silah arkadaşlarıyla kopuşu onların adının suikast girişimine bulaşmasından sonra oluyor ki çok daha çalkantılı olabilirdi ama olmadı.
Milli mücadele fikrini ortaya atan da bu uğurda gerekli kişileri ve otoriteleri bir araya getiren de Atatürktür.

said:
sakin ol çocuk, mahallende top oynamıyoruz.

mahallede top oynarken "tarihten anlamıyorsun ne demek?" mi diyorsun sen? Gerildin galiba klasik bir rakibini küçük düşürme, ondan üstün gözükme çabası bu, gereksiz benzetmelerle konunun dışına çıkmayazsan sevinirim.

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 23:15 tarihinde, Molto tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kimse onları zorladı demedim. istifa etmemiş oldukları ne kanıtlıyor sana göre? atatürk mimliydi o tarihte, çünkü çok önceden, harbiye zamanında tutuklanmıştı vatan isimli örgütü kurduğu için. ayrıca geçmişte ittihat ve terakki üyeliği vardı ve bu kuruluşun üyeleri işgal güçleri tarafından osmanlı'yı da savaşa sokmalarından ötürü kuşku ile takip ediliyordu.. (I. dünya savaşı sonra ermeden enver'in ve tayfasının aptal olduğunu görüp, ilişiğini kesmiştir ama)

atatürk hakkında idam kararı ise, kongrelerden dahi sonra verilmiştir vahdettin tarafından. atatürk o zaman ankara'da idi hatta. samsun'un üzerinden zaman geçmişti.

İstifa etmemiş olmaları saltanat kavramına karşı çıkacak kadar ileri görüşlü ve yenilikçi olmadıklarını gösteriyor. Saltanat yanlısı oldukları gerçek ama saltanat yanlısı demek "canım da kanım da padişaha" dedikleri anlamına gelmez. Devrin zihniyetleri sadece, daha iyisini bilmiyorlar ama kendi kararlarını da verebiliyorlar ve Kazım Karabekir'in padişahın isteğine açıkça itiraz etmesi buna bir örnek. Dediğim gibi halk için sürpriz olmuş olabilir ama diğer liderler için bir sürpriz değildi, kongrelerde de Amasya genelgesinde de Osmanlı'yı karşılarına aldıklarını biliyorlardı. Son olarak da toplu olarak kafir ilan edildiler zaten ona ramen kaldılar.
"İdam karar kongrelerden daha sonra verilmiştir" çok da büyük bir zaman tanımı değil Samsuna çıktıktan 2 ay sonra mı ne zaten ilk kongre. Atatürk Ankara'ya 1920 de gidiyor senin hatırladığın tarih yanlış.

said:
Vahidettin mi engellemiş Atatürk'ü? Yok artık heh. Vahidettin hakkında her türlü bilgi gezmektedir ortalıkta. En yüzeyseli, en yorumsuzu "vatan haini, kaçtı" dır. Ama işe mantık ve biraz araştırma getirirseniz, daha farklı bilgilere ulaşıcaksınız. Bi deneyin.

Farklı bilgi demek doğru bilgi demek değildir. "Yunan ordusu mehdi ordusudur karşı koymayın" diyen de odur şeyhülislama Kemalistleri kafir ilan etmesini söyleyen de, Atatürk'e idam verdiren de. Yok bandırma vapuru altın yüklüymüş de yok Vahdettin Atatürk'ü mücadele başlatsın diye yollamış bunlar Fetullah destekli uydurmalar.

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 23:23 tarihinde, Molto tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 23:27 tarihinde, Molto tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar da değil, adam yaşlı ve aciz. Bitmiş bir imparatorluk var adamın elinde. Atatürk'ü engellemek gibi bir şey de yapması çok saçmadır. Hatta kendi yazısı vardır, mantıklı olabilecek şekilde. Karşı koyabilme şansı vardı, biraz pasif kaldı veya kendi rahatını düşündü diyebiliriz. Ama dediğim gibi, bitmiş bir imparatorluk, yaşlı bir padişah. Pek bir şey beklememek lazım.

Edit: Ayrıca öyle bir şeyin Fethullah uydurması oluşu ne gibi bir çıkar sağlayacak.

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 23:27 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...