Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

c# da periyodik kontrol nasıl yapılır?

Tcpip

Öne çıkan mesajlar

c# ın .net olmayanı yok =)

dendiği gibi timer ile yapabilirsin. ama işin asıl püf noktası threading. tek bir thread içinde çalışırsan o threaddeki işlem bitmeden bir sonrakine geçmez. yani bir döngü başlatırsan, o döngü bitmeden kod ilerlemez.

fakat iki ya da daha fazla threadde çalışıyorsan, bunların önceliklerine (priority) göre işlemci zamanı ayrılır. yani birinde bir kod çalıştırırken, diğerlerini döngüye sokabilirsin.

benzer bir sorun program açılışında logo göstermek istiyorsan başına gelir. o sırada initialize işlemi ile uğraşıldığı için, senin göstermek istediğin logo yerine beyaz bir boşluk çıkar. fakat ama lakin, initialize'dan önce iki ayrı thread yaratırsan, logoyu birine atıp initialize edip, daha sonra diğerlerini ayrı bir threadde initialize edersen logon mis gibin çıkar.

niye anlattım bunu bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlattığın iyi oldu da geçenlerde -senin de bildiğin üzre- uğraştığım ve beni benden alan birşeyler vardı. Aynı sorunu yaşamıştım falan fistan.

Sormak istediğim;

Yeni bir proje yarattığımızda ve formlar önümüze geldiğinde bu projenin çalışırken tek thread'li mi yoksa çok thread'li bir yapı mı sergilediği ?

Yarattığım iki fonksiyonu ard arda koymama rağmen ikisinin aynı anda çalışmasından ve dolayısıyla istediğim işlemin yapılamamasından muzdariptim bilindiği üzre.
Sosyal ağlarda paylaş

zopik, şimdi bir programda çok şey yapabilirsin. bunlardan bazıları sana sormadan yeni bir thread ekler, timer gibi. çünkü programın herhangi bir bölümü bir yandan zamanı sayıp (1 saniye oldu, 2 saniye oldu) bir yandan da işlem yapamaz.

ama visual studio'dan windows forms açmaya çalıştığında, sana basitinden tek threadli bir uygulama çıkarır.

ki, zaten 10 threadli de çıkarsa (aksi belirtilmedikçe) herhangi bir satırın aynı fonksiyon içinde bir sonrakinden önce çalışması mümkün olamaz. senin başına gelenin bir yerinde bir terslik vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...