Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Burada isveççe dersleri alan var mıdır acaba? Fiyatlarını öğrenmek istiyorum da. Nasıldır tavsiye eder misiniz? Zaten başka çaresi yok, burası veriyor bir tek sanırım. Konsolosluklar hakkında pek fikrim yok.
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Turkiye'de Isvecce dersi veren bir kurum yok ne yazik ki. Ben Isvec'e gitmeden once Isvecce ogrenmek icin cok arandim, mail falan attim bu Swedish Institute'a, Turkiye'de yok ne yazik ki dediler. Ogrenmek istiyorsan olay su: Isvecce grammeri asiri kolay, telafuzu ise bir o kadar zor bir dil. O yuzden kitap vs. gibi seyler alacaksan kesinlikle cok iyi kasetleri cdleri olanlari tercih et. 6 ay ders aldim ben Isvec'te ve baya baya ogreniyorsun 6 ayda bile yani, tabi bi yandan orada yasamanin da etkisi oldu sonucta da, illa kafaya taktiysan 1 yil Isvec'e gidip kurs olayi yapabilirsin mesela. Da su var, Isvecce'den daha yararli bir dil ogrenebilirsin, Iskandinavya'da Ingilizceyi su gibi konusamayan insan yok cunku. Isvecce ile hitap edecegin insan sayisi 8.5 milyon Isvec, 5.5 milyon Finlandiya (resmi dil Finlandiya'da), 4.5 milyon Norvec (Norvecceyle Isvecce inanilmaz benziyor ama tabi cok iyi Isvecce bilmeden anlaman pek kolay degil) = 18.5 milyon falan. [ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 20:19 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ]
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 @Penthesilea grameri hakikaten basit, yalnızca noun konusunda sıkıntım var. her ismin çoğulunu ezberleme olayları (ki sadece isveççede yok) ve diğer definite/plural definite olayları, sondan ekleme kısımları falan kastırıcı. onun dışında telafuzda pek sıkıntım yok, şu günlerde sadece okuyorum. ben sadece zevk için öğreniyorum dilleri. ilgim var. geçen sene fince çalıştım, şu an çoğu okuduğumu anlayabiliyorum, ama konuşmada sıfırım. çünkü o kadar geliştirmedim kendimi. norveççe-danca-isveççe üçgeninde isveççeyi seçtim. dancanın telafuzları berbat, upuzun bir cümleyi hemencecik okuyorlar, garip. norveççede ise bokmal olayları falan var. kasmayalım dedik, isveççeye girdik. bakalım.
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Ha tabi canim naptigini biliyosan kolay gelsin o zaman :) Cok tatli bi dil sarki soyler gibi konusuyolar zaten, konusanlarin guzelliginden de olabilir bu bilemiyorum sdf Almanca biliyor ondan o noun ezberleme isini cok kolayca yapardin : ) Sey olayi var iste mesela, 2 tane artikel var, biri en biri ett. Da iste hicbi mantig yok bu isin ezberliyosun, da 85% i en oldugundan bilmediginde en diye sallarsin : P Bi de su olay cok enteresan gelmisti bana, the yi basa degil sona eklemek, mesela en gård = a garden ett hus = a house gården = the garden huset = the house Guzel dil ya, bi 6 ay daha kalabilsem adam gibi seviyeye gelirdi heralde, cidden 1 yil orada yasayarak kursa gitmek yeter de artar yani, pronunciation ogrenmeye bakiyo sonucta cunku is.
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 vem vet inte du ilke. herşey güzel de, anti parantez olarak : finlandiyada isveççe resmi dil demende kaldım, fince ne güne duruyor? isveççe 2. dil olarak ilkokuldan itibaren öğretiliyor da, ilgisi olmayan öğrenmiyor yani. o kadar da gerekli bir dil değil, dayatılan birşey sadece. finlandiyali 5 kişiden 1 i isveççe konuşabiliyordur gibi birşey durum.
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 bir de abartıyolar, hem çoğul hem de the eklenmesi falan. o işi karıştırıyor işte. en flicka - flickan - flickor - flickorna en pojke - pojken - pojkar - pojkarna vs.vs Peki şu anki konumun nasıl? Karşındaki insanla diyaloğa girebiliyor musun rahatça, yoksa sadece yazılı metinleri mi okuyorsun?
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Sly, 2 resmi dil var Finlandiya'da, Isvecce ve Fince. Yani milli marslari bile 2 dilde. Mesela yasam alanlarinda, hangi dili isteyen nufus fazlaysa o dilin levhalari uste yaziliyo, ama her levha 2 dilde yani. Okulda zorunlu olarak goruyorlar diye biliyorum ben abi, bizim Almanca, Fransizca gibi degil diye olmasi lazim. Yani resmi dil ondan eminim. Alcadras, konusma konusunda ben sadece konusabiliyorum abi bazi gundelik seyleri, cevaplari anlamiyorum acikcasi tek kelime olmadikca : ) Telafuz inanilmaz zor ya, yani bi de vurgular cok onemli, vurgusuz okuyunca falan da anlamiyorlar zaten, o is biraz sakat yani. Okudugumu anlayabilmeye baslamistim yavas yavas, cunku zaten Almanca temelim vardi ondan kelimeleri tahmin etmek zor degil. Neyin cogul neyin degil olmadigini fln kolay anliyosun zaten bi yerden sora. Zaman eki desen, 4 tane zaman var dilde saka gibi, Simdiki Zaman yok : ) Okumak kolay yani, konusmak da cok iyi ogrenmeden imkansiza yakin.
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 rapdabidaa rabidabidulla hupgarigirigam ribidabidumdum pistandulla ribidibidulla huprabidulla şarkısı fince miydi? güzel o dil.
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Yok zorunlu gösteriyolar zaten de, kimse öğrenmiyo istekli olmadıkça diyorum. Bi bakıma emperyalizm yani.
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 evet doruk, fince o. loutima söylüyor. überdir. sly, bir de åland diye bir ada var, finlandiyaya bağlı ama isveçliler yaşıyor. [ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 20:59 tarihinde, Alcadras tarafından güncellenmiştir ]
Öne çıkan mesajlar