Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu fransızlar çok oldu artık

Lucky

Öne çıkan mesajlar

bence sly ve anti dogru bir tepki vermisler.

Ayrica AMO, bazi 15 yasinda kisiler vardır dedigin gibi gayet olgun bir sekilde konusma ortamlarına girebilir, düzgün bir dille konusarak tartismaya katilabilir, kimsede yasini yüzüne vurmaz.

Ama bazi 15 yasinda olanlarda vardir ki,onlar duygularına kapilip, tartistigi kisilere (ki kendinden yasca büyük ve belirli bilgi birikimleri olan kisiler burdakiler)''siz ne biliyosunuz'' tarzında yazı yazarak, cevabını, aciklamasini vs. yazarken diline özen göstermeyecek bir sekilde ve dikkatsizce yazilar yazarak tartismaya katilirsa bu muameleyi gormeleri bence kacinilmazdir.(ki tartisirken kullanilan dil her yasta onemlidir, 30-40 yasindaki insanları bi anda baska insanların gozunde maymun edebilir.).

[ Mesaj 21 Temmuz 2007, Cumartesi - 01:57 tarihinde, Elan_Morin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası eger dediklerini bilgiyle destekleyebiliyorsa (mantıklı olmak koşulu ile) bir kişinin tavrı (küfür/hakaret boyutuna ulaşmadıkça ancak ezme çabası/Ezme, sindirmeyi buna aktmıorum) ve yaşı karşıt görüşteki biri tarafından eleştiriliyorsa bu sadece karşıt kişinin kendi tavrı/yaşı nolursa olsun acizligini gösterir.

Ps: Evet, 16 yaşındayım, sorununuz varsa "Sue me!!" diyorum.

ps2: Tüm topici okumadım ancak Elan ın yazdıkları gözüme çarptı ve açıkçası hoşuma gitmedi o yüzden paylaşma geregi duydum düşüncelerimi.

[ Mesaj 21 Temmuz 2007, Cumartesi - 02:07 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam arkadaşlar.Özür dilerim biraz gereksiz çıkıştım .. Ancak Ne biliyim doğduğum sevdiğim ülkeme laflar atılması hoş değil.

Ama geçip te bütün fransızlar şöledir ınının diye konuşmanız dellendirdi beni.Alındım direk çünkü.

Ha Siyasetim iyi değildir. Kabul ediyorum bunu. Televizyondan ne kadar dinlediysem , evde babamla ne kadar konuştuysam , ne kadar okuduysam o kadar biliyorum Siyaseti. Asla da bayılarak okumadım.

Olgun davranamadım özür dilerim herkesten.. Bazen çok ta bilmediğim konulara atlıyorum böyle . Patide tartışma falan ayar verme olaylarını pek sevmiyorum evet.

Ancak ve ancak geçip te hakkaten bilmediğiniz konularda laf sokmaya çalışmalarınız hoş değil. Bu benim bazı konuları ne kadar iyi bildiğim , karakterim , hangi ülkelere ne kadar bağlandığım konularından tutun da , Fransadaki insanların turistlere ne gözle baktıkları. (benim de dahil)

Açıklamam gerekirse , Paristeki turistleri çok sevmiyorum evet. Bunun sebebi farklı ırk olmaları değil tabi ki , Diğer şehirlere göre çok pis ve kalabalık bir şehir olması bu sebeple. Elimden geldiğince de gitmiyorum Parise. Ne kadar güzel bir şehir olsa da...

Bu bir çok şehirde oluyor gerçi ancak Paris kadar değil. Bu sebeple Paristeki turistleri sevmiyorum. Bunun ırkçılıkla çok da alakası yok.

Evet Fransızlar Kibirlidir . Bunu kabul etmiş durumdayım. Bu Türklerin ilginç yaşayışları gibi - yani bir türk olarak anlarsınız ki diğer ülkelere çok benzemiyoruz yaşayış tarzlarımızla , kanunlara uyup uymamamızla.. duruma göre ilginç çözümler buluşumuzla , köylümüzle , şehirlimizle - Bu da Fransızların bir özelliği evet.

Avrupa olayına gelirsek , Avrupada bir çok şart daha ileri , daha zengin bir yelpazede yaşayış tarzı ve rahatlığı var. Sadece yaşam değil rahat olan ekonomik olarak ta böyle çoğu ülke. Türkiye biraz geri kalıyor. -Eziyor muyum? hayır.. - Sadece daha zaman var Türkiyenin Avrupaya girmesine..Türkiye (pardon tayyip) gereksiz kasışlarda şu an bunu desteklemiyorum..

Para olayına gelirsek ; bence fazla takılması gereken bir şey değil bence . Para bu sonuçta üstünde bir şeyler yazılı çizili olması doğal. İlla üstümüze alınmamıza pek te gerek yok...

Herneyse yalnış anladığım anlaşıldığım ve gereksiz çocukça çıkışlarım için özür diliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
Viktor geçen yaz interrailde arkadaşlarım yapmıştı. Adamlar pariste ingilizce yol soruyorlar, fransızca bilen yok aralarında. Adam fransızca cevaplamış bunlar anlamamış. İngilizce anlamadık falan dedikçe adam fransızca cevap veriyomuş falan. Sonunda bunlar da işi çözmüşler. Her fransıza önce gidip Türkçe olarak yol soruyolarmış, adam önce bi afallayıp ingilizce cevap veriyomuş

lol süpermiş

bu arada ben su forumda birbirine hitap ederken , veled seni
yok yasın kücük büyü gel
dallama

falan tarzında yazanlara fena kıl kapmaya basladım. baskasıda girip sana aynı muameleyi yapsa iyi mi olcak?

kralcılık oynamayın babanızın forumu degil burası.

illa diktatörlük mü lazım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...