Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray Uni. Bilgisayar Mühendisliği ?

Fly

Öne çıkan mesajlar

geçen ay mezun oldum ben de, fikirlerimi gerekçeleriyle ortaya yazıyorum ileride yine buraya gelmeyi düşünen olursa diye.

fransızca hazırlık 1 yıl. hazırlıktan gelip sırf fransızca yüzünden zorlanan pek görmedim. charles de gaulle veya pierre loti gibi yerlerden gelen, fransızdan iyi fransızca konuşabilen adamlar haha çok rahat yea diye gez(e)miyor.

artıları az zaten hızlıca geçeyim
+ denizi var evet
+ sınıflar küçük, 2. sınıftan itibaren bir dönemde 20 taş çatlasa 30 kişi oluyorsunuz genelde ; okulda hakikaten bir şey öğrenebileceğin tek tük hocalarla birebir diyaloğa girmen kolay oluyor ve sende sorun yoksa veya döneminle aranda sıkıntı çıkmazsa sosyal açıdan kafan daha rahat, herkes herkesi tanıyor.

eksileri saymakla bitmez de en önemli iki soruna değineyim :

ortalama kasmak zor, kağıt üzerinde çöpten farkımız yok

gsü ile boğaziçi vb itibarlı yerlerdeki 'ortalama' iki öğrenciyi kağıt üzerinde karşılaştırdığınızda durum bu

kime sorsanız benim okul seninkinden zor diyecek bunun farkındayım, idrar yarışına girmek gibi de bir niyetim yok ama diğer okulların öğrencilerine (ve kendilerini nerede gördüklerine), ders materyallerine ve sınavlara bakarak ortalama üstü bir öğrencinin gsü' ye girerse çok daha zorlanacağını çok rahat söyleyebilirim. okuluma her türlü çamuru bizzat ve zevkle atarım ama özellikle ilk iki senesi yüzünden kesinlikle daha zor olduğu konusunda netim.

detaya girmeyeyim, ilk iki senenin matematikleri insanı farklı bir boyuta sokuyor. soruları ezberleyip aa alan ama logaritmanın integralini doğaçlama almaktan aciz adam da var, hoca sorunun gidişatını 'beğenmedi' diye 4 senedir f alan da. 5 hoca vardır sadece biri adam gibi anlatır falan feşmekan.

3. sene kendini geliştirdiysen (çoğumuz yapmıyordu bunu ve ağlıyordu doğal olarak) dersler seni aman aman zorlamıyor. bir iki tane var sinir bozucu.
son sene master vs de kovalıyorsan fenalık geliyor yeniden

somut bir örnek verecek olursam da ikinci veya üçüncüsü olmam lazım dönemimizin, 3.22 ortalamam var ve okulda bunu duyan öküz hayvan +'%+&^'! gibi tepkiler veriyor iken...

...itü' de 3 ün altına inen depresyona giriyor.

erasmus/yurtdışında master hayallerini kenara koy

şunu peşinen söyleyeyim, galatasarayın mühendislik dışı bölümleri gayet sağlam erasmus imkanlarına sahip. onları ayrı tutuyorum

bilgisayarın 5. dönemi var bir tek, onda da az insan gitsin uğraşmayalım mantığıyla olsa gerek, abuk bir ortalama barajı konuyor. iktisatçıların yarısı erasmusa gidiyor diye biliyorum mesela, bizde gitmek isteyen kafadan eleniyor genelde, 2 veya 3 kişi gidebiliyor bilgisayardan

gidilen yerler fransa içinde 'iyi ya fena değil' denecek yerler. fransa dışında yok zaten, endüstriciler italyaya gitmişti sanki bir o var

ve en acıklısı sözde frankofon üniversiteyiz ama koç, boğaziçi gibi yerlerden fransaya gitmek istersen kat kat daha iyi yerlere erişmen mümkün.

okuldan nefret etmemin en büyük sebebi de master konusu,
okulda ünvanlı hoca yok başta sana referans mektubu yazacak, o derece vahim. dönemin azimli öğrencilerinden olduğum için 3 kişiye güç bela rica edebildim. duyumlarıma göre başka okullarda dersimden şunu al yazarız np şeklinde yaklaşıyorlar.
ortalamalar zaten yerlerde süründüğü için amerika kanadaya gideyim burslarla desen şansın gerçekten az (ha giden hiç mi yok dersen var tabi)

avrupa için ne yalan söyleyeyim, hollanda vs düşünmediğim için başvurmadım. başvursam belki bu kadar kötü yaklaşmazdım olaya. fransada bilgisayar bilimcisi / bilgisayar odaklı 'mühendis' ayrımı var ve ikincisinin diploması farklı, buradaki 4. senenin aynısını bir daha okuman gerekiyor falan, abuk sabuk bir millet zaten.

fransızca eğitim görmüş olman sayesinde alakadar olabileceğin burslara gelirsek, çoğu endüstricilere veya bilgisayardan sıkılıp başka bişey okuyayım diyene hitap ediyor. geriye kalan, bilgisayar bilimi için başvurabileceğin burslar sayılı.

onlar içinde de mesela 6 aydır kanada için başvurmaya hazırlandığım bursu ilanına 10 gün kala bu sene staj bursu yaptık diyip değiştirdiler,
başka bir bursu koordine eden kişi sadece başkanı olduğu bölümün öğrencilerine verdi
delf (fransız toeflı) alamayıp burs alan oldu

vb fantastik şeyler döndü.

tldr :
gsüde 1.5 birim iş yapıyorsan 0.5 birim itibarın olacak, birazcık daha iyi yerlerde ne kadar çabalarsan o kadar gözde oluyorsun
buraya gelerek hayatında zaten daha büyük bir hata yapamayacağının bilincinde olarak daha huzurlu olman mümkün, olaya bu açıdan da yaklaşabilirsin.

yine de gelmeyi düşünen varsa daha spesifik sorularınızı da yanıtlayabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hakkaten üzüldüm biraz yazdıklarına Fly, bilmiyorum benim için o kadar kötü gitmedi GSÜ'de hayat. Evet ortalamaları çok düşüktür GSÜ'nün. İmkanları da iyi değildir. Hele burs sorumluları rezalettir. Ama mesela matematik hocaları gayet öğretirler matematik diye düşünüyorum ben.
Tabi onlar da senelerdir yumuşadılar iyiden iyiye. Bütün mühendislik ağlıyor çünkü. Seneler geçtikçe daha kolaylaşıyor diye duydum ben hep matematik dersleri. Hocalar mı değişti bilmiyorum, o yüzden de çok savunamayacağım matematikçileri. Gourmelen mesela çok çok iyi anlatır bence verdiği matematik derslerini, keza Peroueme de fena değildir de, onu anlamak için biraz matematik eğilimli olmak lazım galiba. Berthet kötü diyen de duydum iyi diyen de, hiçbir dersime gelmediği için bilemeyeceğim. Jabin'se ortanın ortası işte.
Yalnız birşey söylemem gerek. Ortalama konusu Amerika dışında o kadar önemli değil. Benim ortalamam 2.88/4'tü, bölüm 4.süydüm. Eiffel bursu kazandım + Erasmus Mundus bursu kazandım, Eiffel bursunu reddettim. Ki Erasmus Mundus bursu direk matematik konusunda, fundamental mathematics yani applied falan da değil. Yani alan değiştirdiği bir masterda burs verdiler 2.88'lik adama. Kısacası Avrupa'da ortalamaya düşündüğün kadar önem verilmiyor yani. Daha çok referans mektubu işler. Ki benim bir mektubum Muhammed Uludağ'dan, diğeri Gourmelen'dendi. O yüzden 3.22'lik ortalamana üzüleceğine Avrupa'da masterlara da başvur derim. Hatta iyi master'lara başvur derim, bence bayağı şansın var.
Kendimi beğenmişlik gibi görünebilir yalnız gerçekten çok samimiyim şu mesajımda. Hakikaten zor değil GSÜ. Korkuyorum bunu söylemeye, çünkü GSÜ'de çok aggro çekiyordu. Avrupa'da master dediğin şey (ana bilimlerde), işte o gerçek cehennem. Ben samimi söylüyorum üniversite hayatımda çok az çalıştım ve hep oldu birşeyler. Bordeaux'da bir sene master yaptım ve ikinci sene olarak Padova, İtalya'da masterıma devam ediyorum şimdi. 2 senedir köpek gibi çalışıyorum ve olmuyor, hakikaten bazı şeyler olmuyor. Neyse ki kimse yapamıyor burada, öyle bir teselli var. Çok arkadaşım var Türkiye'de döktürüp, Avrupa'da dökülen.
Son olarak senin Fransa'da M1 okuman gerekmiyor diye biliyorum, GSÜ zaten 4 sene olduğu için. Hatta eminim bundan. Direk M2'lere de başvurabilirsin. M1 okumak sadece isteğine kalmış. Kanun falan değiştiyse son 2 senede bilemeyeceğim tabi, yalnız 2 sene önce okuman gerekmiyordu.
Cidden öyle ortalamam kötü diye başvurmamazlık etme sakın. Gayet de yüksek bir şansın var hatta, iyi referanslarla.
Sosyal ağlarda paylaş

gourmelen sayesinde matematiğe yeniden sempati duydum zaten, ona lafım yok :d

evet okul sürekli ders programını değiştiriyor, mesela seneye matematiği üçe böleceklermiş. o yüzden ders içeriği hakkına detaylı yorum yapmadım

eiffele fransaya öldürseler gitmem ve hiçbir okulunu bilmiyorum diye başvurmamıştım, orası benim salaklığım da (paris 6'da m2 'ye başlayacağım zaten tükürdüğümü yalarcasına), diğerlerinde benim şanssızlığım diyeyim o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

kabaca yarısına yakını fransız hocalar tarafından verildiği için tamamen fransızca bilgisayar derslerinin. dersin fransızca olması aynı konudaki ingilizce kaynakları rahatlıkla idrak edebilmene engel değil pek

kalanında ders fransızca kaynak ingilizce sınav üç dilden dilediğin şeklinde bile gidebiliyor, çok katı bir prensip yok.

şimdilik değmedi gibi gözüküyor, zaman gösterecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir laf var işte bizim çok kullandığımız: "Fransa güzel memleket de, çok fransız var ya." diye. Paris 6 zor üniversitedir ya; ana bilimse özellikle, (değilse de geçerli tabi) allah kolaylık versin :).
Valla benim durumum farklı biraz ÖSS'deki lise puanı saçmalığı yüzünden (zaten ÖSS saçma, lise puanı da saçma :)), düzgün liseye gittik diye Boğaziçi mata giremedim. Sora masterda matematik okuyorum işte. Oh iyi ki okumuşum diyecek bişey yok. Ama yani kötü anmam heralde bayaa bişey öğrendim çünkü gsüde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...