Hocigt Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Ingiltereden kargo ucreti dahil 210 poundluk bir urun getırtmeyı dusunuyorum. Fakat gumrukte sorun cıkmasından korkuyorum. Benım bıldıgım 150 euro ustu urunler ıcın %10 gumruk vergısı aldıkları. Yanı boylelıkle 50-60 mılyon lıralık bır vergı odemem gerekıyor. Ben buna razıyım, ama yanlıs bılıyorda olabılırım. Aldıgım urunun gumrekte takılmasını ıstemem. O yuzden sızlerın bılgısını almak ıstedım. Varmı gercekten bu gumruk olayını bılen. Urunun gumrukte takılması ya da %17-18 hatta daha fazlasını odemem gerektıgı en korktugum sey. Cunku eger %10 olsa bıle 190 poundluk urun bana 230 pounda mal olucak kı bu bıle fazla aslında ama buna mecburum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stigmata Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 O parayi senden tahsil etme durumlari yuksek bir ihtimal gibi gorunuyor acikcasi. Sanirim odersin o parayi ama daha bilgili arkadaslar vardir eminim ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 ya ablam telefon gondermıstı ıngıletereden adamdlar gumrukte ole bılmeden koyuyolar fıyat soruyolar ne kadar eder fılan dıye ona gore dsalııyolar bısey mesela bakgecen sene t68i ye 30mılyonmu ne almıslardı kullanılmısdı ole kutulu gelmedı yanı[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hocigt Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 %10 sa ben ona razıyım, ama urunun gumruge takılması ya da %10 dan daha fazla vergı odemem gıbı durumlarda ıste ozaman yandım. Kesın bılgı gereklı bana. Ona gore sıparısı verıcem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 ya ama bak sımdı 2 turlu gonderme yontemı war dırek eve gelırse gumruk fılan alakadar etmıyor sanırım senı ama gelıyor sana suraya gıt al dıyorlar o zaman gumruk yerıne gonderıyolar senı orda para alıyorlar[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hocigt Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 nasıl kullanılmıstı ? oyle bırsye olma ıhtımalı %0 ıste. Benım getırttıgım urunu paketınden cıkarma hakları yok. Ya hıc sokma ya da soktuktan sonra urunu elleme. Sadece faturasına bakmıslardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hocigt Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 said: jacabo, 09 October 2003 22:11 tarihinde demiş ki: ya ama bak sımdı 2 turlu gonderme yontemı war dırek eve gelırse gumruk fılan alakadar etmıyor sanırım senı ama gelıyor sana suraya gıt al dıyorlar o zaman gumruk yerıne gonderıyolar senı orda para alıyorlar[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize hmm ozaman ben fırma ıle bır konusayım, belkı dırek eve postalıyorlardır ozaman ugrasmam gumruk vergısıyle fılan. Insallah oyledır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 yok yane kullanılmıs telefondu ehe anlamadın yanı paketsızdı 2.el gelmıstı bılmıyorum mesela ablam bana ucakla gonderdıgı zaman postala ıle bısey mesela cd yada kıtap gonderdımı almıyorlar ama agır seylerı cok pahalı olmasın dıye baska bıseyle yolluyor sanırım o zaman ıste dedıgım gıbı vergı alıyorlar[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forseti Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Adamların elinde neyin ne kadar olduğunu belirten süper bi liste var yane çözenle hazırlanmış ona göre sadece belli bir vergi alıyolar sanırım dur babama sorayım...[hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki: Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hocigt Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Bıldıgım tek bısey var eger dırek adres teslımı degılse urun en az %10 vergı odeyecegım. Cunku 210 pound az bır mıktar degıl. 350-360 dolar cıvarı bısey yapıyor yanılmıyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 eet eve dırek gelırse vergı odemezsın sanırım onu firmaya sor ama bu sefer de kargo bıraz daha pahalasabılır sanırım bılmıyorum ya bohuu aksam aksam dur ablama sorıyım onlayn sa[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hocigt Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Size zahmet arkadaslar bır soruverın, sagolun. 20 pound sadece kargoya verıyorum,acaba dırek eve teslımmı ıste, maıl attım yarın cevap verırler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forseti Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Babam diyo ki almadıklarını bırakmazlar pişamn olur işte şirketin olması fln lazımmış bir malıyurtdışından ithal edemezmişin şirket lazımmış ya da gümrük temsilcisi lazımmış ya da gitsin koysun bavuluna gelsin diyo ancao zaman bi şey demezler bir de yılabşıdan 15 gün önce bir de 15 gün sonra hediye boşluğu varmış gümrükten ordan yararlanıp getirebilir oda beelki diyo ...[hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki: Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hocigt Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 nasıl tam anlayamadım, nedemek sırket lazımmıs ? Sonucta urunu bana sırket gonderıyor. tam anlayamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forseti Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 senin burda şirketin olması lazımmış gümrüğü şirketten alırlarmış ya da gümrük temsilcin olcakmış o da uğraşmaya değmez rüşvetle aynı paraya gelir :)))[hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki: Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hocigt Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 haydaaaa, yanı gumruge takıldıgı zamankı ıslemmı bu yoksa herhangı bır urun ıcın gumruk vergısı odemem ıcın ılla sırketımmı olması gerek ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hocigt Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Aslında cokta kucuk bısey degıl, surf yelkenı getırtıyorum. ama bu ozel cantasında katlanmıs olarak gonderılıyor, bıldıgımız sırt cantalarından bıraz buyuk. ama bu urunde tabı orjınal kutusunda olacak. o kutunun boyutunu bılmıyorum. ben %10 vergıyı goze aldım zaten ama ıste boyle sırket olmdan alamazsın gıbı seyler duyunca tereddut yasıyorum. ama ınsallah gonderıdklerı kargo sırketı dırek evıme getırır urunu bende ugrasmam bu ıslerle, 20 pound alıyorlar zaten sadece kargo ıcın. 50 mılyon az para degıl kargo ıcın. sonucta ıngıltereden gelıcek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar