Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ag baglantısı sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
2 bilgisayar var a ve b

bunlar ınternete 4portlu adsl modem ıle dırek baglılar
ıkı bılgısayar arasında ag baglantısı kurunca "a" bılgısayarında sorun yok ag baglantılarımdan "calısma grubunu" goster deyınce ıkı bılgısayarıda gosterıyor fakat "b" bılgısayarına baglanmıyor hata mesajı verıyor

sorun burada baslıyor "b" bılgısayarı ag baglantılarımda "calısma grubunu" goster dıyınce cok yavaslıyor ve bazen program yanıt vermıyor hatası verıyor.buradan hangı bılgısayara baglanırsam baglanayım tekrar agdakı bılgısayarları goruntulemek ıstedıgımde bılgısayar cok yavas hareket edıyor "b" bılgısayararı ag ortamında her turlu ıste yavas yalnız ag ortamında "b" bılgısayarı "a" bılgısayarına baglanıyor(dosya transferı yaptım ikisi arasında)

soru1: "a" bılgısayarı ile "b" bılgısayarına nasıl baglanırım dosyalara nasıl ulasırım
soru2:"b" bilgisayarı ag baglantılarımda neden yavas ve nasıl duzeltırım

not:muhtemelen "a" bılgısayarında sorun yok "a" bilgisayarının "b" bılgısayarında dosyalara ulasamaması "b" bılgısayarının ag baglantılarımda sacmalamasından kaynaklanıyor
Mesaj tarihi:
net use komutu var command prompttan kullanabileceğin. tam olarak nasıldı hatırlamıyorum ama şöle olması muhtemel:

net use k: bağlanacağın bilgisayarın adıistersen belli bi klasör

bu K: dediin senin bilgisayarında K: drve'ı olarak görünür. bi de her bilgisayar açılışında bunun sabit kalmasını istiyosan /persistent:yes diye bi ekleme yap sonuna.

ha bişey daha bilgisayar adında falan boşluk varsa, "bilgisayar adı.... " şeklinde tırnak içinde yazman gerekiyomuş baktım da şimdi...
Mesaj tarihi:
@Mr_Hand senın dedıgın olay ag baglantılarıma sag tıklayıp "ag surucusune baglan" dedıgınız zaman cıkan pencerenın komutla yapılan hali degil mi?

eger oysa "b" bılgısayarı o bolumde de yavaslıyor aptallasıyor bazende program yanıt vermıyor hatası verıyor

not:an ıtıbarı ıle "b" bılgısayarı ag ortamında kendısı ve "a" bılgısayarı tarafından gorunmuyor?
Mesaj tarihi:

isimleri duzeltıp :) denedım desktopta komut ıse yaradı zaten ag baglantılarıma sag tıklayıp surucuye baglan olayının aynısı ımıs

bu komut calısıtıktan sonra ag surucusune baglan dedıgım zaman lıstede laptop gozuktu

fakat laptoptan hala desktopa baglanamıyorum hata verıyor

[ Mesaj 10 Temmuz 2007, Salı - 12:48 tarihinde, Masakari tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
İlginç sorunlar hakkatten ama hemen hemen aynılarını yaşadığım oldu. Ben çözmek için uğraşmadım hiç. Klasörleri paylaşıma açıp

ipadresiklasöradı şeklinde kullandım.

Bu arada arada ki bağlantı wireless ise ve sinyal biraz zayıfsa yapıyor bunu. Evde de aynı sorunu aynı sorunu yaşıyoruz ara ara ve bu olduğunda ya ben ya da arkadaş modemden biraz uzak oluyoruz. Buna yordum ben ben. (modemimin anteni kırık bu arada benim, biraz uzaklaşmam sinyalin düşmesi için yetiyor bende)
Mesaj tarihi:
cat5 ıle baglılar dosya paylasımınıda dosyatı agda paylasıma acarken "kullanıcılar bu klasorun ıcerıgını degıstırebılsın " seklınde ayarlayınca desktoptan laptopa c/p yaparak hallettım ama nıye laptoptan desktopa baglanamıyorum
ve neden desktop ta agbaglantıları islemlerı acayıp yavas
virus fılan da makınalarda cpu usage %1 yada %0 da gezıyor
  • Yeni Oluştur...