Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 2 bilgisayar var a ve b bunlar ınternete 4portlu adsl modem ıle dırek baglılar ıkı bılgısayar arasında ag baglantısı kurunca "a" bılgısayarında sorun yok ag baglantılarımdan "calısma grubunu" goster deyınce ıkı bılgısayarıda gosterıyor fakat "b" bılgısayarına baglanmıyor hata mesajı verıyor sorun burada baslıyor "b" bılgısayarı ag baglantılarımda "calısma grubunu" goster dıyınce cok yavaslıyor ve bazen program yanıt vermıyor hatası verıyor.buradan hangı bılgısayara baglanırsam baglanayım tekrar agdakı bılgısayarları goruntulemek ıstedıgımde bılgısayar cok yavas hareket edıyor "b" bılgısayararı ag ortamında her turlu ıste yavas yalnız ag ortamında "b" bılgısayarı "a" bılgısayarına baglanıyor(dosya transferı yaptım ikisi arasında) soru1: "a" bılgısayarı ile "b" bılgısayarına nasıl baglanırım dosyalara nasıl ulasırım soru2:"b" bilgisayarı ag baglantılarımda neden yavas ve nasıl duzeltırım not:muhtemelen "a" bılgısayarında sorun yok "a" bilgisayarının "b" bılgısayarında dosyalara ulasamaması "b" bılgısayarının ag baglantılarımda sacmalamasından kaynaklanıyor
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 bende de benzer bir sorun vardı, nasıl aştığımı hatırlamıyorum.
oper Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 bilgisayarın ip sini direk girerek bağlansan?? şu şekilde: gireceğin bilg ip nosu.. ters slash a dikkat.. belki o şekilde olur.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 net use komutu var command prompttan kullanabileceğin. tam olarak nasıldı hatırlamıyorum ama şöle olması muhtemel: net use k: bağlanacağın bilgisayarın adıistersen belli bi klasör bu K: dediin senin bilgisayarında K: drve'ı olarak görünür. bi de her bilgisayar açılışında bunun sabit kalmasını istiyosan /persistent:yes diye bi ekleme yap sonuna. ha bişey daha bilgisayar adında falan boşluk varsa, "bilgisayar adı.... " şeklinde tırnak içinde yazman gerekiyomuş baktım da şimdi...
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 @Mr_Hand senın dedıgın olay ag baglantılarıma sag tıklayıp "ag surucusune baglan" dedıgınız zaman cıkan pencerenın komutla yapılan hali degil mi? eger oysa "b" bılgısayarı o bolumde de yavaslıyor aptallasıyor bazende program yanıt vermıyor hatası verıyor not:an ıtıbarı ıle "b" bılgısayarı ag ortamında kendısı ve "a" bılgısayarı tarafından gorunmuyor?
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 bende de saçmalıyodu bağlantı işte. bu şekilde çözmüştüm. bi dene olmazsa vıdı vıdı de :)
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 komut hata verdı vıdı vıdı...
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 W: yazdıktan sora bi boşluk koymayı dene?
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 gene hata verdı ama bu farklı
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 isimleri doğru yazdığına emin misin? shareddocs olmasın o mesela?
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 isimleri duzeltıp :) denedım desktopta komut ıse yaradı zaten ag baglantılarıma sag tıklayıp surucuye baglan olayının aynısı ımıs bu komut calısıtıktan sonra ag surucusune baglan dedıgım zaman lıstede laptop gozuktu fakat laptoptan hala desktopa baglanamıyorum hata verıyor[ Mesaj 10 Temmuz 2007, Salı - 12:48 tarihinde, Masakari tarafından güncellenmiştir ]
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 guest hesabı kapatılmış olabilir?
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 quest hesapları ıkı makınada da kapalıydı ama desktoptan yavasda olsa laptopa baglanabılıyordum suan quest hesapları acık ama degısen bısey yok gene aynı
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Şu ağ bilmemne sihirbazını kullanarak dosya ve yazıcı paylaşımı zımbırtısını açın. Kapalı olsa da makineler görünür o şekilde.
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 @zopik zaten agı ole kurdum ve dosya ve yazıcı paylasımı acık saat 10 dan berı ugrasıyorum hafıften gelmeye basladılar
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 İlginç sorunlar hakkatten ama hemen hemen aynılarını yaşadığım oldu. Ben çözmek için uğraşmadım hiç. Klasörleri paylaşıma açıp ipadresiklasöradı şeklinde kullandım. Bu arada arada ki bağlantı wireless ise ve sinyal biraz zayıfsa yapıyor bunu. Evde de aynı sorunu aynı sorunu yaşıyoruz ara ara ve bu olduğunda ya ben ya da arkadaş modemden biraz uzak oluyoruz. Buna yordum ben ben. (modemimin anteni kırık bu arada benim, biraz uzaklaşmam sinyalin düşmesi için yetiyor bende)
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2007 cat5 ıle baglılar dosya paylasımınıda dosyatı agda paylasıma acarken "kullanıcılar bu klasorun ıcerıgını degıstırebılsın " seklınde ayarlayınca desktoptan laptopa c/p yaparak hallettım ama nıye laptoptan desktopa baglanamıyorum ve neden desktop ta agbaglantıları islemlerı acayıp yavas virus fılan da makınalarda cpu usage %1 yada %0 da gezıyor
Öne çıkan mesajlar