Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lcd monitör ses çıkarır mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Haydaaa mavi kırmızı yeşil her bi renkte koyusunda çıkıyor. Açıklarda belli olmuyor. yahu ben baktım orada bakarken yoktu, 5 dakika boyunca ölü pixel aradım. 5 saattir kullanıyom monitörü denk gelmedim şimdi nası olur ya
Mesaj tarihi:
Pixelleri öldürmek istiyom 4 tane olsun garantiden bida değiştiririm. Nası öldürebilirim?

edit: arka arkaya bilmem kaç tane mesaj oldu kusura bakmayın ölü pixel maduruyum kafam yerinde deil.
Mesaj tarihi:
Lan biri bana abdest nası alınır söylesin, inanıyom artık cenabetliğe. Tamam duş alıp filan gidiyoz böyle bişeler alırken de artık abdest de alacam. Nası alınıyo abdest?
Mesaj tarihi:
filips ilen alakası yok onun. yeterince makale okursanız zaten göreceksiniz, ölü piksel olayı kaçınılmaz birşey. üzerinde 3 milyon led olan cihazda 1 tanesinin çalışmaması garip değil, milyonda birden daha düşük bir hata oranı aslında... her markada olur, hiçbir marka da 0 ölü piksel garantisi vermez, veremez.

takılmış pikseller ise değişik yöntemlerle düzeltilebiliyor (en azından bazen). o yöntemlere bakın, o kadar da dert etme.
Mesaj tarihi:
mum ne alaka şimdi? philipsten başka hiç bi markada bu kadar problem görmedim lcd ekranda. Şu an hatta bizim bi müşterinin LCDsini kullanıyorum bu bilgisayarda. Bu da Philips, bu da problemli diye buraya geldi. üst bölümde görüntü kayıyo dediler. Ama buradayken öyle bi problem olmadı garip olan o. Ama aşaada bi yerde stuck pixel denen olay var bi tane.. Ayrıca bi ara başka bi arkadaşa 19 wide philips tavsiye etmiştim, aldı direkt vatandan, anında 4 tane bozuk pixel buldu, geri götürdü. Değiştirdiler falan... Hyundai alanlarda böle bişey görmedim hiç ama (veya samsung)...

[ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 14:37 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
hemen hiç bi firma vermiyo ki sıfır pixel olayını. anca sony alırsan falan oluyo o. Ya da filipzin brilliance serisi mi ne vardı onda var... ne kadar ekmek o kadar köfte :)

demek istediim garanti deil yani. o garantiyi zate verecek, vermesse bi poka yaramaz ama bozuk çıkıp çıkmaması olay...

edit : bu arada Viewsonicler bomba :P

[ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 16:13 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Mum zaten stuck pixel düzeltme yöntemlerinden birini denedim. Bir küçük java appleti sürekli pixelin üzerinde tutuyon. sürekli renk değiştirerek pixeli ısıtıyor ve pixel düzelebiliyor. Ama bende düzelmedi.

Bir yöntem daha var, bir ıslak kumaş ile monitörü kapatıp stuck pixelin olduğu noktaya ekranı çizdirmeden masaj yapıyon. Bunu yapmadım, üşeniyom aslında, denicem ama :).

Yani ya düzelsin ya da 3 tane daha pixel ölsün :) amacım bu :)
  • Yeni Oluştur...