Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Denemem


xieon

Öne çıkan mesajlar

Normalde arada sırada çeşitli hikayeler yazarım ama insanlarla paylaşmayı sevmem çünkü içinde kendimden onlardan bir parça bulunur hep. Zayıflıklarımı göstermek istemem. Neyse geçenlerde karaladığım bir yazımı sizinle paylaşmak istiyorum. Her türlü yoruma açığım.

Başlamadan önce küçük bir not: Bazı yerler biraz boş gelebilir çeşitli kısaltmalar yazdım normalde bu bana yazılan bir maile karşılıktı yukarıdaki sebeplerden sildim bu yüzden hepinizden özür diliyorum.




Aslında hayat dediğim koskoca varlık tek bir bütünden öte bir sürü küçük değersiz şeylerin birleşiminden oluşmuştur. Bu şeyler o kadar küçük ve önemsizdir ki çoğu zaman farkına bile varmayız.
Peki nedir bu küçük değersiz şeyler? Genelde bu küçük değersiz şeyler aşk, arkadaşlık, sevgi gibi manevi değerlerdir yani olacak tüm olayların sonunda elimize geçecek olan koskoca bir hiçtir. Peki en sonunda hiç olan bu şeyler nasıl oluyordu bizim hayatımızı değerli kılıyor? Çok sevdiğim bir hikaye vardır belki bilirsiniz. Siz bir birsinizdir ve hayatınıza değer katan aşk, dostluk, eğitim gibi herşey de sıfırdır. Hayatınız belli bir zamandan sonra şöyle bir hâl alır; 10000000000000000000 kimi insanlarda bu daha da uzun olabilir tabi ki... Daha sonra biri gelir ya da başınıza bir olay gelir, bu kişi ya da olay hayatınızda bir virgüldür. O virgül için herşeyinizi feda edebilirsiniz, önce asla vazgeçmiyeceğiniz duygularınız, prensipleriniz daha sonra dostluklarınız hatta bazı aile bireyleriniz en sonunda da kendiniz. Peki tüm bu çabaların sonunda bu virgülü elde edebilir misiniz? Evet tüm bu çabaların sonunda virgülü rahatça elde edebilirsiniz fakat bir sorun vardır. Siz o kadar fedakarlık yaparken virgül hayatınızın iyice içine girmiştir size iyice yaklaşmıştır siz artık 1,0000 halini almışsınızdır. Mâlum basit matematik bilgisi virgülden sonra gelen sıfırların değerlerini hepimiz biliriz. Tüm bu olaylar sonunda geriye bir tek "1," kalır. Normal olarak virgül 1'in yanında durmak istemez ve gider. Artık en başa dönmüşsünüzdür.

[ Mesaj 05 Temmuz 2007, Perşembe - 15:10 tarihinde, xieon tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında evet yani en sonunda bir bakıyoruz ki en başa dönmüşüz. Yani "10000000" iz derken iyidik anlamında değil sonuçta bazı özelliklerimiz vardir işte örneğin bazilarımız çok iyi gitar çalar kimisi şiir yazar bunların hepsi hayatımızda bir artıdır bir ya da yazımda belirtiğim üzere bir sıfırdır. Tüm olaylar sonunda bir bakıyoruz ki en başa dönmüşüz yine geriye biz kalmışız.

Eğer yeteri kadar iyi açıklıyamamışsam özür dilerim genelde bu saatlerde kafam pek iyi basmıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...