zarek Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 @riglous: Onların yoksulluk çekme sebepleri kimi zaman savundukları doğruların, bir takım çıkar odaklarının, güç çevrelerinin işine gelmiyor oluşuydu, kimi zaman ise birilerine duyulacak yersiz minnet duygusunun sanatçı ruhu baltalayacak olmasıydı. Şu iyidir şu kötüdür gibi bir kıyaslama yapmanın da yersizliği ortada. Bana göre x iyidir ona göre y öbürüne göre z. Yanlış olan para hırsı gözeterek yapılan sözüm ona sanatın hak ettiğinden daha fazla değer bulması. Doğuştan zengin olmakla, bir takım siyasi çevrelere yaranarak milyon dolarları cebine indirenlerin alakasını kurabilmiş değilim ama istisnalar kaideyi bozmaz. [ Mesaj 28 Haziran 2007, Perşembe - 17:18 tarihinde, zarek tarafından güncellenmiştir ]
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Bak mesela yedim ben ayarı... İmzan da derin düşüncelerini destekliyor bu arada zarek. Saygılar.
Truwan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Klavye delikanlılığı yapma zarek , erkeksen gel işte adresim: manidar caddesi bostanc...bi dakka ya tekvando mu?! bilemedim pardon
zarek Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 @diablo: kamera olsa üç bölümlük korku filmi çıkar anlatacaklarımdan. doğrulardan. bu da hiç bir tv'nin işine gelmez merak etmeyin. milleti uyutmak varken saçma sapan magazin programlarıyla, firardaki acunlar dururken bize sıra gelmez korkmayın. @Asteroth: imzamın, hayattaki tezatlara dikkat çektiğini fark edememiş oluşuna şaşırdım desem sen bile gülersin sanırım. [ Mesaj 28 Haziran 2007, Perşembe - 17:23 tarihinde, zarek tarafından güncellenmiştir ]
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Çok komplike bir insansın, yetemedim.
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 sanata siyaseti ve dini karıştırmayan gerçek sanatçı olarak mehmet akif ersoyu gostermişsin de, mae saltanat kalktıgı anda türkiyeyi terketti, içine allah koymadan 2 kelimeyi bir araya getiremedi, amerikada yaşayan tevfik fikrete protestan zangocu yanında bir ton hakaret etti. bu mu sanatçı anlayışın.
Dev Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 nedense elvyne katılıyor ve karnımdaki ağrı için bir hap almaya gidiyorum
riglous Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Iyi de senin neden gosterebiliyor olman durumu degistirmiyo. Ayrica Mozart'in yaptigi sanat buyuk olcude para icindi; adam yasamini devam ettirebilmek icin yapiyordu. Ayrica sanat eserleri siyaset ve dinden etkilendigi kadar guncel olaylardan etkilenerek de ortaya cikar. Bu onlarin para icin yapilmis oldugu anlamina gelmiyor. Bu nedenle durumu sanat icin sanat/para icin sanat diye ayirman yanlis. Sanat zaten sanat icin yapilir. Amac sanat eseri uretmektir. Degerinin bilinmesi, anlasilabilir olmasi ise eserin bir ozelligidir. Burdan da konunun ilk acildigi noktaya donecek olursak, foruma ingilizce yazilan bir fikra o donemin bir takim gerceklerini ortaya koyar; dildeki yozlasma vs. gibi. Ancak bu sokaga tukuruyo diye bir insani vatan hainligiyle suclamaya benzer. Ozelden genele dogru giderek boyle sonuclara ulasiyorsun fakat genel'in gecerliligini korumasi icin sadece bir ozelin kosullarini karsilamasi yeterli degildir. Kisacasi ingilizce yazilan bir fikra ulkeyi batirmaz.
zarek Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 şimdi ben ne zaman tevfik fikret'ten bahsetmişim. istiklal marşının edebi değeri ortadadır. anayasa ile bütün halk tarafından kabul edilmiştir. yazıldığından beri yürürlüktedir. simgelediği şey, türk ulusudur. zamanının koşullarında daha iyisi çıkmamıştır. bedeli bayrağın kırmızısı gibi şehitlerin kanlarıdır. para uğruna, menfaat sağlamaka uğruna, iki yüzlülük, çıkarcılık uğruna yazılmamıştır. sana göre edebi değeri yoktur, daha iyisi yaplabilir, simgelediği şeyler saçmadır vs vs olabilir. sonuçta kimseye ülkenin değerlerini zorla benimsetemezsin ama saygı duymak zorundasın. şimdi sen çıkıpta orhan pamuk gibi 3 kuruş için türkiye de 23*4ı2349058345908340983490384*39085 ermeni öldürüldü diye demeç veren bu tipteki her millete yayılmış insanları kıyaslama. saygı duy biraz ulusun tarihine.
BlaCk Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 ehehe biride çıkıp bi çay koy gel dememiş
zarek Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 said: Iyi de senin neden gosterebiliyor olman durumu degistirmiyo. Ayrica Mozart'in yaptigi sanat buyuk olcude para icindi; adam yasamini devam ettirebilmek icin yapiyordu. Ayrica sanat eserleri siyaset ve dinden etkilendigi kadar guncel olaylardan etkilenerek de ortaya cikar. Bu onlarin para icin yapilmis oldugu anlamina gelmiyor. Bu nedenle durumu sanat icin sanat/para icin sanat diye ayirman yanlis. Sanat zaten sanat icin yapilir. Amac sanat eseri uretmektir. Degerinin bilinmesi, anlasilabilir olmasi ise eserin bir ozelligidir. Burdan da konunun ilk acildigi noktaya donecek olursak, foruma ingilizce yazilan bir fikra o donemin bir takim gerceklerini ortaya koyar; dildeki yozlasma vs. gibi. Ancak bu sokaga tukuruyo diye bir insani vatan hainligiyle suclamaya benzer. Ozelden genele dogru giderek boyle sonuclara ulasiyorsun fakat genel'in gecerliligini korumasi icin sadece bir ozelin kosullarini karsilamasi yeterli degildir. Kisacasi ingilizce yazilan bir fikra ulkeyi batirmaz. Şimdi şunu karıştırmayalım, mozart'ın yaptığı müzik her dönemde dinlenebilir ve simgelediği şeyler sözcüklerden çok melodilerle her insanın kendi kafasındaki dünyaya hitap edecek şekilde şekillenir. bir system of a down var bir de mozart var. sen çıkıp alakasız bir örnek vermişsin. Burası eski bir fransız sömürgesi vatandaşlarının oluşturduğu bir forum olsa yazılan şey fransızca olacaktı. Başka bir dildeki millet olsa o olacaktı. İngilizcenin hayatımıza bu kadar girmesindeki yanlışlığı sokağa tüküreni vatan haini ilan etmeyle bağdaştırman mantık adamının yapacağı iş değil. Ülkeyi batırmaz elbette ama ülkenin temelini sağlamlaştırmayacağı ortada bu yozlaşmanın.
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Istıklal marını manevı değerı ortadadır edebi değil.
zarek Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 @BlaCk: sen koy da gel bakalım. hararetini alsın forumcuların.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 İstiklâl Marşı müziksel açıdan hatalıdır zaten, bunu bilmeyen de yoktur. Cuce'nin dediği gibi, edebi değil manevi değeri vardır halk için.
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Ya o değil de, forum başında ülkeyi kurtarır gördüm seni zarek. Hayırdır?
zarek Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 @cuce: ölçü ve uyak biliyor musun ? şiir üzerine ne gibi bir otoriteye sahipsin bölüm bölüm kelime kelime incele bakalım şu kısımları uymuyor şu kısımları fasarya şurası olmamış diye incele ne açıdan edebi olarak değersizmiş biz de görelim. ben de dahil olmak üzre buradaki kısıtlı dimağlar olarak bir iki bir şey öğrenmiş oluruz belki.
zarek Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 @Antimodes52: şairlik başka müzisyenlik başka. onun yazıya döken biri ayarında notaya dökecek biri çıkamamasını kalkıp yazarına mal etmeyin.
zarek Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 @Asteroth: mesajların bu boyuta gelmesi, konuyu manipüle etmeye çalışan güruhun haklı çıkamasalar da kısmen başarılı olduklarını gösteriyor.
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 evet biliyorum ölcü endir uyak nedir, edebi anlatım nedir, kelime kullanımı seimi nedir, liakin cıkıp burda değil türkiyenın dunyadaki ehrhangib ir ulusun ulusal marşını, bunun tuzu az olmuş diye eleştiricek değilim. iceriğinden bahsediyorsak iceriğindede benım hoşlanmadığım ve Türkiye anayasasına ters düştüğüne inandığım kısımlar vardır, ama bunları belirtmek bile bir sürü inası uzucek kırıcaktır, o yüzden cok ta önemli olmıyan bu konuda ben fazla konuşmam.
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Sanat ne alaka yahu? Sivilceli tiplere geri dönün.
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 evet istiklal marşının şiir düzeni olarak hiç bir olayı yok. kimse de çıkıp bahsettigi degerlere ve bahsediş şekline birşey demedi.
Öne çıkan mesajlar