Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sayıyla kendine gelmek...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Ateist, deist vb fln sorun degil. "Hakaret yada kaba yaklaşımlardır bunlar", demiyorum.

Site içinde bilhassa ciddi konular tartışılırken konuya hakim üyelerin birbirlerine hitaben attıkları mesajlarda hitap sorunu yaşanır ise konunun seviyesi ve düzeni tamamen olumsuz yönde etkileniyor. Bunları önlemek için böyle ufak gibi görünen birkaç önemli ayrıntılara dikkat çekmek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

bence ayıp. İnsanların inançlarına saygı duyarım elimden geldiğince ama yine de bir ülkenin öğretmen açığı, camilerin restorasyonundan çok daha önemlidir bence ve o yönde veya derecede kısılabilir. Camiler özel kişiler tarafından yaptırılıyorsa, restorasyonunu da o özel kişiler üstlenebilir, Türkiye kessinlikle bolluk zamanında değil ve insanların inancına bu kadar yatırım yapılması kessinlikle lükse kaçıyor ve de gayet şüpheli duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

neden şüpheleniliyor ki? bizim kültür mirasımız, hatta bizi bırak dünyanın kültür mirası değil mi o camiler? unesco teklif ediyor bırakın biz şunu şunu restore edelim diye (ki bence müsade edilmesi lazım, bizimkiler pek beceremiyor)

hayır onu da geçtim, bence on kat fazla parası olsa bile az diyanetin. o kadar çok adının müslüman olduğunu bilen, başka da bir şey bilmeyen insan var ki. islami eğitim gözarde edilmemesi gereken bir mevzu. hem islami konuda cahil, hem de hayt huyta müsait çok zavallı var. hem kendisine hem hepimize zararlı.

yani bi de, evde çocuklarına kuran öğretenlere bile terörist gözüyle bakılırken, nasıl olacak diyanetin eğitimi kısılınca... olmaz arkadaşlar.

şindi asıl ödeneğinin kısılması gereken yeri söylicem de deliricek bisürü insan o yüzden demiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyanın başka bir yerinde, yılda bir ay boyunca gece 3'te 4'te sokakta davul çalan adamlar dolaşıyor mu ? Hayır.

Burada bir sorun var. Rakamlar şunlar bunlar bunu birçok şey gösteriyor.

Ayrıca cami'yi halk yaptırıyor doğrudur da imamını şusunu busunu devlet veriyor. Zaten o katrilyonluk bütçeler böyle ortaya çıkıyor. Burada cami sayısının artması ister istemez diyanetin bütçesini artırıyor. Bu para hepimizin ortak olduğu bir para. Ancak bu para tek bir dinin tek bir mezhebine harcanıyor. Acaba alevilere, şiilere ermenilere v.s. de böyle destek verilse onlar da diyanetten kadro, para alsa vaziyet nasıl olur ?

Bir de zavallı inançsız grubu var. Onların hem vergisi istemediklere yere harcanıyor hem de hiçbir hakkları yok. Arada öldürülüyorlar onlara da bu düşüyor bu paylaşımdan. Güzel yani düzeni oturtmuşlar.

[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 01:54 tarihinde, bukac4 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya bukac afedersin ama bir saçmalama ya.
Gece davul çalmak dediğin gelenektir. Gelenek. Seversin yada sevmezsin o ayrı konu ama böyle birşeyi gelişemişlik göstergesi olarak algılaman gülünç.
Bazı ülkelerde her yıl portakal savaşı yapılıyor,bazıları bir bölgeden geçen bütün insanlar her yıl ıslatıyor. Ne alakası var geleneklerin bu işle?
Sosyal ağlarda paylaş

Neden olayı hemen kişiselleştiriyor ve hakaretamiz tavırlara giriyorsun/uz?

Ben gelişmemişlik mi dedim ? Gelenek değil mi dedim ?

Sorman sorgulamak yanlış bir şey midir ? Tespitler sayılarla yapıldığından sayıları tartışır olmuş konu. Ben de sorunun sayılarda ibaret olmadığına değindim.

Bu seversin sevmezsin olayı değil ki!! Bunu normal karşılamam şart mıdır ?

Konuyu dağıtmak istemiyorum. O bakımdan iletinin kalanını verilen örnekler üzerinden değerlendirdim. Ancak iletime yaklaşım tarzı hiçbir incelik taşımıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kültür ve tarihi değeri olan camilere tabi ki sahip çıkılmalı, ama bunlar yurdun dört bir köşesindeki camileri içermiyor. Herhalde o kadar para da her sene belli başlı tarihi önemi çok fazla olan caminin restorasyonuna ucu ucuna yetecek bir para değildir. O parayla ne yaptıklarını tam olarak bilmediğimden dolayı bir şey diyemem ama bence şu herhangi bir diyanet işi devletin gerek bilim, gerek üretim gerekse eğitim konusundaki açıklarından önemli olamaz. Ayrıca dini bilincin de doğru aşılanması gerektiği kanısındayım ama bunu 8 bakanlığın aldığı paraya denk bir parayla yapamıyorlarsa ki bunun daha azıyla yapabilmeliler bence (hesap kitabını bilmesem de işin, oncan bakanlığın kendine verilen paralarla yaptığı şeyler yanında diyanet bakanlığının o parayla hayli hayli yapabilmesi lazım diye düşünüyorum).

[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 02:33 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.
Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var.

İnsanlar dini bir bilgiyi biraz geç aldı diye ölmez ama sağlık hizmetini geç aldı diye ölür ne yazık ki.

Ağaç yaşken eğilir, eğitim çağındaki çocuklara doğru düzgün eğitim vermezsen, ramazanda oruç tutmuyor diye gider ona buna saldırır.

Örnekler çoğaltılabilir. Ama din vicdanda olup biten bir şey. Sen müslümanım deyip de müslümanlığı analtmak için para alıyorsan burada bir durup düşünmek gerekmez mi?
Sosyal ağlarda paylaş

para çok geliyor tabii de o kadar çok değil. %90 ı memur maaşı. %10 u ile de artık ne yapılabilirse. o bakımdan en az bütçesi olan devlet kurumu denebilir.

40-50 cami haricindeki diğer yüzlerce dünya mirası sayılacak cami hala harap durumda yıkılmayı bekliyor. ki zaten bunun diyanetin bütçesinde ve kontrolünde değil, diyanetin nezaretinde kültür bakanlığı tarafından yapılması gerekli bence.

bu camilere bu kadar giden varsa, ki var, herhalde vergisini veren de o kadar insan vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman horace fazla din görebvlisi var demektir bu ülkede, din eğitimden ve sağlıktan öncelikli bir konumuki, bir ülkede öğretmenden ve ağlık görevlisinden fazla din görevlisi olsun.

ayrıca diyanete ayrılan para eğitimin kat kat fazlasıyken, ve bu kadar buyuk bi mebla nın bile %90'ı maaşlara gidiyoken öğretmenlere doktorlara nasıl yetiyor peki bu ödenek?

ayrıca en demek en az ödenek ayrılan bakanlık? iç işleri maaş ödemiyormu? Universiteler maaş ödemiyormu?
Sosyal ağlarda paylaş

Adiemus abartma en azından saygılı ol bence
Cüce diyanet bakanlık deil:)
Ve son olarak horace gerçektende o paranın yüzde 90ı memur maaşlarına gidiosa ortada oldukça büyük bir problem var demektir.İlköğretimde öğretmen yoklugundan ingilizce, matematik dersi alakasız kişiler tarafından verilirken diyanet bu kadar çok memur çalıştırıosa burada bi terslik var:)
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar sizi saygıya davet ediyorum.

Bu konuyu medeni insanlar gibi belirli bir seviye çerçevesinde tartışalım. En azından kendi çapımızda birşeyler üretmeye, bir yerlere varmaya çalışıyorsak. Siz dinin ne kadar saçma olduğu düşünüyorsanız, herhangi bir dine inanan adam da sizin durumunuzu saçma görüyor olabilir. Ama bunu içinizde tutmanızın daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Burada camii ler için yapabileceğimiz birşey yok, yıkacak halimiz de yok. Ama en azından imamın maaşını devlet yerine oluşturulan belirli bir havuz ödese mesela ve o ödenek te eğitime kaydırılsa çok güzel olur. Camii yaptırmak için dernek kuruyoruz ama imamın maaşının devletten ödenmesini bekliyoruz.Böyle birşey alternatif olarak sunulabilir.

Bir de kuran kurslarına daha fazla denetim konulmalı. Hepsinde olmasa da bazı kuran kurslarında bazı düşüncelerin empoze edildiğini duydum. Bunların denetimi arttırılmalı. İnsanın eğer istiyorsa dini hakkında daha bilgili olması tabii ki daha iyi, ama tabii bu insanın zayıf bir yönü olduğu için suistimale açık biraz. Bu konuda da dikkatli olunması gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Dindar arkadaşlar biraz duygusal düşünüyorlar bence.Onları anlayabiliyorum din çok hassas bir konu sonuçta.

Şimdi cami yapılmasın veya camiler restore edilmesin vs. dediği yok kimsenin.Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve de camiler her zaman olacaktır.Fakat cami yerine daha fazla okul yaptırılsa okuyan insan sayısı artsa ülke kalkınacak.Çünkü bir ülkenin gelişmesi ancak ve ancak eğitim ve öğretim ile olur.Doğuda sayısız genç okumak istiyoruz diye yalvarıyorlar.Durum böyleyken sanki belli bir sayıya ulaşmaya çalışır gibi cami yapmanın manası nedir?Atatürk hayatta olsaydı böyle bir şeye eminim izin vermezdi..
Sosyal ağlarda paylaş

Dindar arkadaşlar duygusal yaklaşıyorlarsa kusra bakmasınlar ama ben daha duygusal yaklaşıyorum. Dinlerine saygım var, eyvallah. Ancak sosyal ihtiyaçlar, gözardı edilemeyecek ihtiyaçlar var belli başlı. Bunlar eğitim, sağlık ve geçimdir. Sosyal bir devlet olacaksak öncelikli olan bu ihtiyaçlar olmalıdır. Herkes müslüman olmayabilir, yada müslüman çoğunluk evinde duasını edip, namazını kılabilir, yada üşenmeyip biraz uzaktaki camiiye gidip orada dua edebilir. Peki ya yemeden içmeden durabilen, sağlık güvencesi olmadan hastalıkları yenebilen, eğitimi olmadan doğru düzgün birey olabilen insan var mı?
İyi güzel, dininiz, ibadet edeceksiniz, ancak önceliklerimizi unutmayalım. 1.7 katrilyon nedir ya? 1220 hastaneye 85.000 camii oranı nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Şaka gibi,
Rakamları gördüm ve laflar hazırladım.
Bu ülkenin camilere değil okullara hastanelere yollara ihtiyacı var. Cahil insanlar dine yönelir, nerede yobaz varsa tahminimce doğru düzgün öğretim görmemiştir. Herkes belli miktar öğretim alabilse sonrasında kendi isteğiyle isteyen istediği kadar dindar olabilir, ama Türkiye'de durum bu değil maalesef. Keşke herkes doğru düzgün öğretim alsa da ondan sonra isteyen istediği kadar uç dindar yobaz vs. varsın olsun. Çünkü o zaman o rakam çok çok daha az olacak eminim.
Onun dışında din, inanç vs. kişiseldir evet, ama KİŞİSELDİR dediğim gibi. Devletin parasının yarısı böyle birşeye giderse o taoculuktur. Toplumsal olarak düşünmek lazım nasıl kalkınırız diye. Hala doğru düzgün yol su elektrik olmayan yerler var, eğitimsiz bi sürü çocuk var, var oğlu var. Bu kadar cami neyimize bizim diye, hakkaten bu mudur ihtiyacımız olan diye bi düşünmüo mu bu işi savunanlar.
Ak parti ftw. Sorun sadece akp nin yaptıkları değil ki, bu insanları bunların öncesinde de eğitimsiz, cahil bırakan, ülke ekonomisini benzer şekillerde baltalayan ne kadar insan varsa hepsine gönderiyorum,
ludacris - move bitch
Nitekim böyle yaz yaz bıktım ülke kurtulmuyor.

[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 09:32 tarihinde, Sly-One tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca, tarihi camilerin korunması apayrı bir olay, hiç alakası yok bu rakamlarla herkes farkında. Onlar milli miras, turistik yerler ayrıca gelir de sağlar. Tabii ki en iyi şekilde korunacaklar, ama o paralar oraya gitmio işte. İmam yetişsin diye mi vergi veriyoruz lan!
ek : tabii imam dedin başbakan çıktı meselesi de mevcut. gg.

[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 09:34 tarihinde, Sly-One tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
350 kişiye 1 cami düşüyor.

said:
Daha cok cami lazim ulkenin 99%'u musluman anca yeter yaw

o 350 kişinin de hepsinin camiye gitmesi zorunlu , çoğunluğu çocuk olan nüfusumuzda o 350 kişinin hepsi erişkin, hepsi dine inanabilecek ve seçimini yapabilecek ölçüde olgun. dimi yaww
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...