Bodrack Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Arkadaşlar ben uludağ üni kamu yönetimi okuorum.Sorun şöyle ki kredili sistemin ardından çift anadal kaldırılmış.Daha bizim fakülteye geri dönmemiş bu yüzden geçiş yapmam tavsiye edildi danışman öğretmen tarafından.Ancak birkaç problem var Kamu yönetimi okuyorum tavsiye edilen yerler Ankara üni. ve Odtü.Ancak buralarda kamu yönetimi yerine siyaset bilimi ve kamu yönetimi var.Ben tabi yusufladım bölümlerin isim farklı bikere die.Danışmana sordum geçersin dedi ama adama pek inanmıorm açıkçası.Bölümümden bu bölüme geçiş yapmamda bi problem olur mu? 2.si odtünün koşullarında öss puanı die bişy.Diyor ki(şu linkte(http://www.oidb.metu.edu.tr/basvuru/ygd.html) üniversiteye girdiğiniz sene ki öss puanınız bizim istediğimizden düşük olamaz.Ki şu linkte de http://www.oidb.metu.edu.tr/basvuru/tp.htm puan vermiş ki(331) ben zaten o puanı almış olsam uludagda olmam Bir yanlışlık mı var ben mi yanlış anlıyorum yoksa odtü hakkaten 331 puanı yapmamış adayı yatay geçişle bile almıyor mu? Son olaraktan eğer bunlar problem yaratmayacaksa bile tavsiyeye ihtiyacım var Fakültemiz açısından en babası Ankara diyen var.Odtünün adı yeter diyen var.Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden çok saolun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 yatay geciş in amacı öss de yeterli puani alamayip, daha az puanlı baska bi okuldan daha iyisine gecmek değil. daha çok bölümünden memnun olmayan ya da zorunluluk dolayısıyla baska bi okula gecmek isteyen başarılı öğrenciler için bir fırsat sadece. odtünün öss puanini istemesi o acidan gayet doğal. öss de iyi okullara yerlesememiş her türk gencinin gayesi ve emeli yatay geciş olduğu için belli kritilerin olması gayet normal :P. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 İyide şuan verilen puana göre Kamu yönetimi bölümlerinden 2 bilemedin 3 üniversitenin öğrencileri odtüye geçebiliolar sadece.Bence yanlış bir uygulama.Gerçi Ankara da odtü kadar iyi diolar Siyasal Bilimlerde ama Ankara'da daha yatey geçiş şartlarını açıklamadı Birde şöyle birşey var ki EA puan türünde SAY gibi olmadı geçen sene Puanlar inanılmaz düştü.Sayısal gibi olsa mesela türkiyenin ilk 5 tıpı arasında ki puan farkı o kadarda büyük değildir Ancak ilk 5 kamu yönetimi arasında ki farka bakarsak Odtü 340 dersek(ya 340 yada 350 taban puanı odtü kamunun) İstanbuluda sonuncu yaparsak 305 mi ne taban puanı? E bu adamlar 330 taban istiolar Buna göre herhalde bitek Ankaradan geçebilecekler odtüye?Bu da mantıklı birşey mi şimdi? Edit:He bana göre mantıksız birşey ama yapıyordur odtü doğrudur.Demek bi bildikleri de var Nese Ankara üni. böyle birşey istemezse problem yok hala ancak şu kamudan siyaset bilimi ve kamu yönetimine geçebilir miyim bilgisi olan varsa bi yardımcı olsun:( [ Mesaj 23 Haziran 2007, Cumartesi - 12:12 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2007 Metu yalan olur söyleyeyim Almaz Uludağ'dan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Up! Yardımcı olabilecek yok mu ya? Öss puanı olayını geçtim boşverdim artık Ankaraya bakıorm:)Ancak kamu yönetimi bölümünden siyaset bilimi ve kamu yönetimine geçiş imkanı var mı yok mu?Bunu bilen biri cevap verse bana?Yahu telde yok arayamıyorum Üniyi ki sorayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 git hocalarla gorus metu'da oyle bir seye kalkismadan once, anlat dusuncelerini, kendini belli et. etkisi olur diye dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Metu öss puanı istiormus beyefendilerin istedigi puan 330 Metu Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi bölümünün geçen sene ki taban puanı 331 Abimler birtek Ankara Üniversitesinden geçiş alıolar herhalde.O da biraz zor gibi bence kontenjanları boş kalıcak muhtemelen çünkü puanlar çok uçuk.Geçen sene ea bölümünde ki puanların düşüşünden haberleri yok herhalde bunların:D İstanbul Kamu 309 Marmara Kamu 307 Ankara Siyaset bilimi ve kamu 323 İşte böle taban puanları geçen sene ki Hayır birşey deil taban puanları bile tutmuyor:) İStanbul Kamu Yönetimi Tavan Puanı 319 Marmara Kamu Yönetimi tavan puanı 325 Dediğim gibi Kamu Yönetiminin iyi üniversitelerinden birtek Ankarayı kabul ediyor Odtü Bab:D Bu yüzden Ankaraya geçiş için uraşıcam tek problem şu Ben Kamu Yönetimi bölümündeyim.Ankaranın bölümü siyaset bilimi ve kamu yönetimi Eğer bu bölümler arasında geçiş kabul ediliosa deniycem şansımı:)Ancak telefonda edemediğimden örenemiorm bitürlü şunu ya:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Bahcesehir`den ITU ye alirlar mi yaw ? Yazilim muh deyim 1.nci sinif bitti..Bilg e falan basvurabilirim , ilk sene GPA 3.88 ... Sitesinde kabul edilenler diye sadece bi kac uni vermisler isim olarak,sadece onlar mi basvurabiliyor istisna falan olmuyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar