Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oda sıcaklıkları

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Çok küçük bir odam (bir duvara dokunurken karşısındaki duvara da dokunabiliyorum) ve evi soğutucaz diye alıp üzerine yattığım sağlam bir klimam var.
Durum böyle olunca oda sıcaklığı cart diye değişebiliyor, klima fazla açılırsa oda girilmez hale gelebiliyor.
O yüzden belirli sıcaklıklar belirledim.

Uyanıkken, üstünde kıyafet var iken: 23°C
Uyanıkken, cıbıldak iken (çok önemli bakın arada fark var) 25°C
Uyurken, üstünde ince birşey ve pike gibi bişi var iken: 25°C
Cıbıldak uyuyorken 26°C (pike falan da yoksa, tabi böyle uyumuyorum genelde.)

Onun dışında çok olasılık yok. Bi de hızlı soğusun diye sonuna kadar açıp sonra kısmaya çalışmayın fena vurur, klimayı açtıktan sonra istediğiniz sıcaklığa ayarlayın ve öyle bırakın, devamını kendi yapar. Bir de havayı yukarı aşağı üfliyen bi zamazingo var, bunu varsa hareketli hale getirin havayı her yere dağıtsın, yoksa odada sıcak soğuk alanlar çarpışır cephe yağışı olur maazallah.
Bir de klima açık iken camı hafifce aralarsanız içeri oksijen girer, fazla açarsanız soğuk hava dışarı kaçar.
Bir de uyurken vücut 2°C soğur, o yüzden yatarken sıcaklığı 2°C arttırmanız normalde üşümediğiniz ortamda hasta olmanızı engeller.

[ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 19:34 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
valla yanlış hatırlamıyorsam klima havayı zati dışarıdan alıyo, üstelik iyi markalarda süper bi filtre filan oluyo. yani camı açmamızagerek yok diye biliyorum. yoksa termo da bizeyanlış mı öğrettiler :P
Mesaj tarihi:
bizim evin cephesi kahverengi mümkün olduğunca yalıtımsız, kum gibi bir şey ile kaplanmış, güneş de alıyor, ve odam binanın köşesinde, günde kaç saat güneş aldığını bilmiyorum ama geceleri cam kapı açsan bile inanılmaz sıcak oluyor.
Mesaj tarihi:
Ben bu aralar bir klima satın almayı düşünüyorum. Senin klima sıcaklığı belirli bir dereceye sabitleyebiliyor mu? Bunun gibi ayarları var mı? Varsa markası modeli nedir? Biri bir klima tutorialı yazsın vallahi.
Mesaj tarihi:
geniş klimalarda dışarıdan alıyor havayı, tüm klimalar dışardan alır. bazılarının üstünde, odadaki havayı kullanması için fazladan 1 düğme olur
Mesaj tarihi:
Dışarı takılan kompresör, bu klimanın bir sıvısı var freon gibi, bu sıvı odanın içine girince klima tarafından buharlaştırılıyor ve buharlaşırken odadan ısı alıyor bu sıvı. Kompresöre geri dönüp tekrar sıvı hale geçirilirken ısı veriyor, kompresörün üstünde radyatör var ısı oradan dağılıyor sonra gene klimaya geliyor.

Bütün klimaların var termostatı yoksa bayağı soğutuyorlar 18 derecenin altına bile iner. Belirli dereceye ayarlıyorsun o sıcaklıkta tutuyor, tutamazsa sürekli çalışıyor.

Dışarıdan hava alan klimaların duvarlardan geçen bayağı büyük boruları var dikdörtgen şeklinde, hava dar alanlardan büyük miktarlarda geçemediğinden ve masrafsız hava fanları da çok miktarda havayı üfleselerde basınç yaratamazlar, o yüzden kalın borular ve radyal fanlar kullanılıyor, sonra başka sistemler de bu havayı soğutuyor sanırım.

[ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 19:43 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
hop güzelim,çatalkaram,zürefam chem im.biliyoz da o kadarını.sadece olmamasına şaşırdım. ayrıca o alet kompresör değil, kondenser olacak. sıvısıda büyük ihtimalle r-134a dır

[ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 19:42 tarihinde, LonelyWolf tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
valla bize kompresör diye anlattılar alırken yoksa başka bişi mi demişti adam, e buzdolabında da aynı sistem var onunki kompresör, klimanın başı kel mi?
freonun nesi varmış ne güzel gaz işte arada ozonu deliyor ama olsun.

[ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 19:49 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
valla benım odamda var bıtane 9000btu samsung
full calıstırıyorum (izmir sıcagı) 2 gun oncesıne kadar odayı limoni böle ekşi bi kokuyla dolduruyordu sonra ogrendım kı filtresini yıkamak temızlemek gerekıomuş yaptım gitti koku, gayet mis calısıyo sımdı.

25c ye ayarlı hep benımkı içeriyi o ısıda tutuyor hep artma oldugunda tekrar otomatıkman sogutmaya baslıyo tekrar ayarlıyo vs.

sleep modu falanda var 6 saat boyunca calısıyor sleep moduna gecırdıgınızde 2 saatte bir, 1c yükselıyor otomatıman ve 6 saat sonunda kapanıyor.
  • Yeni Oluştur...