Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arena Point

porsuk

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle iki link vereyim : http://www.wowwiki.com/Arena_PvP_System
http://www.projectbonzai.com/arena.html

ilk linkde bir çok soruna cevap bulabilirsin , ve hatta yeterli matematik bilgin varsa ki benim o kadar yok ordaki formülü anlamadım :) , ratingin puan olarak hesaplanma formülü verilmiş
Diğer linkde ise arena ratingine göre çarsamba günleri kaç puanın geleceğini hesaplayan bi calculator var. Farkedeceğin gibi 5lik takımla alacağın rating aynı ratingin 2lik ya da 3lükle alınması durumundan daha fazla puan getiriyor.
Onun haricinde sağdan soldan duydugum ama kolpa olma ihtimali olan bilgilerimi de paylaşayım , misal 3 kişilik takımdaysan fakat bu takımın 6 üyesi varsa (ki takım kaç kişilikse üye sayısıda 2 katı kadar olabilir , 5 kisilik grupta 10 kişiye kadar adam alabilirsin) senin yapılan 3v3 arena maçlarının en az % 30una girmis olman lazım ki çarşamba o rating üzerinden puan alabilesin.
Ayrıca , sanırım her hafta takımın en az 10 arena karsılasması yapmak zorunda . Diyelim hem 2lik hem 3lük hem de 5lik arena teamin var. O zaman büyük ihtimalle en iyi olanı hesaplanıyor öyle değilse bile ortalaması alınıyor.

Ne kadar zaman da arena setini alırım demişsin , işte bu ratingine göre çok değişiyor. iyi takım kurarsan yüksek rating yaparsın hele bir de bu 5lik takımsa 2 haftada bir set parçası bile alırsın (ratingin 2000lerde olması lazım ama) . ancan benim gibi noobsan ratingin 1600de kalır 5 haftada bir item alırsın hafatada 350 puandan (2lik takım ama 5lik olsa gene iyi alırsın). Yani belli bir zamanı yok. Arena sisteminin iyi tarafı
çok oynamaya değil (TBC öncesi rank sistemi) , nitelikli oynamaya prim veriyor olması yani istersen 1000 maç yap ratingin bi kazanıp bi kaybetmekten aynı seviyede kalır ve sen az puan alırsın . Ancak iyi oynayan biri üst üste 20 kere kazanır alır gider itemını.
Başka sorun olursa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalısırım , yanlışlarım varsa ki (vardır muhakkak) affola.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...