odchu Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Güneş arabaları yarışı, hidrojen arabaları yarışı gibi projeleri hayata geçiren Bilim ve Teknik, öğrencilerin önüne bu kez daha iddialı bir hedef koyuyor. Ben görünce heyecanlandım. Konsept olarak bu geminin ''güneş enerjisiyle yol alması'' planlanıyor. Bilim ve Teknik in bu ayki sayısında daha fazla ayrıntılıya ulaşabilirsiniz, kısaca planlanan açılır kapanır güneş pilleriyle donanmış kanatçıkları olması. Gemi yaklaşık 20 metre olacak, araştırma gemisi olarak gorev alacak. Dünyada sayılı örnekleri olan bir proje. Dergide güneş arabası ve hidrojen arabası yarışları öncesindeki gibi katılım formu verilmiş, tüm girişimcilere acık yani. Güneş arabaları yarışlarının 3. sü, hidrojen arabaları yarışlarının da ilki yapılacak Ankarada ve ilki icin 50, ikincisi için 20 küsür araba yarışacak. Bu iki başarılı organizasyondan sonra neden olmasın demek istiyor insan. Bir şekilde ucundan tutmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2007 bu solar panellerin uzeri polycarbonat vs. gibi gecirgen maddelerle kaplanınca cok mu fazla enerji kaybı oluyo acaba. olmuyosa buyun geminin guvertesini ve catısını kaplasınlar millet uzerinden yuriyebilsin, uzerinde durulmadıgı zaman da alsın gunesi versin coskuyu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 bizim okulda ugrasan bi takim var bunla baya ugrasiyolardi hatta ikinci donem http://www.andrew.cmu.edu/org/solar-splash/ Bence super bi dusunce, hatta kanatlarin altina da birsey takilabilir yansyan gunes isigi hesabi (deniz bu ne de olsa, su yansitir isigi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2007 denizden yansıyan cokcokcok dusuk olur bence gelicek açı kırık olucak, sogrulmus olucak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2007 Dalgasız,kaymak gibi deniz lazım galiba bu panellere su sıçrarsa parazit olur ya di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 parazit olmaz, suda akıp gider odur budur zaten cok yakıpta olmaz cunki panallerin güneşi aldığı acı cok önemli değil bildiğim kadarıyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AzureSlayer Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2007 ben gecen sene muğla ya gitmiştim, orda mavi tur vs için hizmet veren tekneler vardı bunların bi kısmıda güneş enerjisi ile çalışıyodu oldukça şaşırmıştım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar