Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sizce Tarihimizi okullarda tarafsızmı görüyoruz?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ABI YUH tarafsızlık bızım okulda gorduklerımızse taraflı olsak osmanlı güneş sisteminde tek olurdu.ben osm imp.e kotu demıyorum ama okullarda cok mubalaga lı anlatıyolar :)[hline]Eğer öküzlerle domuzlar konuşabilseydi, yemden başka şey düşünenlerle alay ederlerdi...
Mesaj tarihi:
horacegoesskiing ılgılıgordugun ornekleri sole o zmn bende mrk ettım :-?[hline]Eğer öküzlerle domuzlar konuşabilseydi, yemden başka şey düşünenlerle alay ederlerdi...

[Bu mesaj PiLgriM tarafından 21 August 2003 00:48 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj PiLgriM tarafından 21 August 2003 00:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
1 kelime bile okumadim. sadece sunu dicem. tarafsiz tarih nasil olabiliyo?[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Mesaj tarihi:
bence tam tersi tarih taraflıdır...özellikle de okullarda çok taraflı görülüyor...

ama tarafsız olması gerekir o ayrı...

Nedense Osmanlı İmp. her savaşı 200 kişiyle 50.00 e karşı kazanır...kaybederse de düşman ordusunun hainliğidir...bu taraflı oluyo biraz...
Mesaj tarihi:
Ben 6-7 Eylül Olaylarının Sivas katliamının öğretilmesini istiyorum ki bunlar bi daha yaşanmasın .....Niye gençlerimiz Türk ekonomisinin hangi yolarla(!)millileştirildiğini öğrenmesin,bu da anlı şanlı tarihimizin bir parçası diil mi,bir varlık vergisinde neden gayrimüslimleri 10000 lira oderken müslimlerin 10 lira odediğini öğrenmesinler.
Bi Sivas Katliamınnı nie öğrenmesinler,orda yakılan aydınlarımızı hatırlamasınlar yine Erbakan gibiler başa gelsin die mi,Üsküdarde oturuyorum iki yanımızda Akp binası var tayyip geliyo Allahüekber naraları atılıyo,bunların Kemalist düzene nasıl sokulduklarını öğrenmesinler mi??Tabii bunu bi ortaokul öğrencisine öğretmek çok doru değil ama bi lise2 lise3 öğrencisinin bu olayları yorumlayabiliceğine inanıyorum.Tabii şey de var devlet babamız bu olayları nasıl anlatacak nesnel bi bakış açısıyla mı,yoksa ortaokul oğrencilerine Ermeni Soykırımı yoktur kompozisyonu yazdırarak mı ki bu öğrencilerin arasında azınlık okulları öğrencileri de vardır.Kiliste Ermeni Soykırımı hakkında panelde soru sorduğu için tutuklanan yeni öğretmenler olmasın diye işte bunlar gösterilmeli ki onu tutuklayacak kadar cahilş,geçmişinden korkan kişilikler yetişmesin..........[hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 26 August 2003 11:58 tarihinde demiş ki:
"deniz gezmiş ve 2 arkadaşı vardı, genceciklerdi daha, çok ötüyolardı, astık."

deniz gezmis ve o iki arkadasi da odtunun yemekhanesinin daminda rpg ve kalasnikoflarla resim cektirmeseymis. melek gibi gostermeyin adamlar resmen militandi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
yeter ki arkadaşlar öğrenmek istesin. öğrenirler. öğrenmeye aç insandan fazla öğretmeye can atan insanlar var. okul ile olmuyo bu işler. hem belki böylesi daha iyi. zor elde edilen bişeyin değeri daa iyi bilinir.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
Mesaj tarihi:
said:
Mans, 26 August 2003 15:43 tarihinde demiş ki:
Sadece günah keçisi bulmak için ve 1960 için intikam içindi olanlar.Demirel kendisi söylemiştir 3-3 yaptık diye.60'da olanlarda devlet için yüz karasıydı.Fizban doğru söylüyor anlatmaya kalksalar çocuklar ülkesinden nefret eder.
Ama bunlar başlarına patladı.75-80 arasındaki iç savaşa yol açan bölünmeyi başlatan bu intikam olayları oldu.

ya kim ne soylerse soylesin, bi OGRENCININ elinde KALASNIKOF ve RPG ile bir UNIVERSITENIN YEMEKHANESININ daminda, ustelik de ulkenin BASKENTININ GOBEGINDE ne isi var ? dunyanin her ulkesinde tam otomatik uzun namlulu silah sahibi olmak 1930 lardan beri yasak. roketatari saymiyorum bile. NE ISI VAR bunlarin orada ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 26 August 2003 22:11 tarihinde demiş ki:
said:
Mans, 26 August 2003 15:43 tarihinde demiş ki:
Sadece günah keçisi bulmak için ve 1960 için intikam içindi olanlar.Demirel kendisi söylemiştir 3-3 yaptık diye.60'da olanlarda devlet için yüz karasıydı.Fizban doğru söylüyor anlatmaya kalksalar çocuklar ülkesinden nefret eder.
Ama bunlar başlarına patladı.75-80 arasındaki iç savaşa yol açan bölünmeyi başlatan bu intikam olayları oldu.

ya kim ne soylerse soylesin, bi OGRENCININ elinde KALASNIKOF ve RPG ile bir UNIVERSITENIN YEMEKHANESININ daminda, ustelik de ulkenin BASKENTININ GOBEGINDE ne isi var ? dunyanin her ulkesinde tam otomatik uzun namlulu silah sahibi olmak 1930 lardan beri yasak. roketatari saymiyorum bile. NE ISI VAR bunlarin orada ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

tamam haklısın ama o dönemin devletinin savunacak hıc bır yanı olmadıgı ıcın o adamlar ne yaparsa yapsın devletın yaptıklarının yanında solda 0 kalır. benim sudan sebeplerle iskence gören bı cok yakınım war o acıları dusunmek bıle ıstemıorlar burda anlatsam ulkenızden nefret edersınız cıdden.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Dunyada tarihini tarafsiz bir dille yazan ulke varmidir?Her ulke tabikide kendi genclerine milliyetcilik asilamak icin onlara kendi tarihlerine ilgi gostermeleri icin biraz rotusliyarak anlatir bu zaten bilinen bir gercektir ama zaten tarihle ilgili kisiler veya birazcik mantigiyla dusunene kisiler bir baskinla 1000 atlinin 10000 hacli ordusu askerini olduremeyecegini bilir...[hline]Playing the king in my kingdom!!!

[Bu mesaj Unclecan tarafından 21 September 2003 04:16 tarihinde değiştirilmiştir]
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Unclecan son cümlene katılamayacağım öylede bir yenerki aklın hayalin durur :) savaşın galibinin asker sayısı ile ne kadar az alakalı olduğunu tarihte bir çok savaş göstermiştir. evet bir etkendir belkide ama ondan çoook daha önemli bir çok etkenler mevcuttur.[hline]
"But he's the sort who can't know
anyone intimately, least of all a
woman. He doesn't know what a woman
is. He wants you for a possession,
something to look at like a painting or an ivory box.

DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Mesaj tarihi:
Ayrıca tarafsızmı bakalım okullardaki öğretilen tarih.
Tek bir cümle söyleyeceğim bizim zamanınımzda böyle yazardı tarih kitaplarında çok karakteristik bir cümleydi hatta. bilmem hala böylemi yazar. bakalım ne kadar tarafsız.
''birinci dünya savaşında müttefikimiz olan almanyanın yenilmesi sonucunda bizide yenik saydılar.''...

Bizide yenik saydılar.
Böyle ezik bir cümle varmıdır....[hline]
"But he's the sort who can't know
anyone intimately, least of all a
woman. He doesn't know what a woman
is. He wants you for a possession,
something to look at like a painting or an ivory box.

DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
  • Yeni Oluştur...