DraculaVigorous Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2003 said: moulaim, 20 July 2003 18:51 tarihinde demiş ki: Bırakın da böyle öğretsinler. Bırakın da insanlar "vaaaay atalarımız neler yapmış biz de yapabiliriz" diye kendilerine örnek alsınlar. Veyahut da bırakın millete avunsun tarihiyle. Hangi tarihiyle ya? Osmanlı tarihi Türk Tarihi değildir kanımca. Eğer öyle olursa ben o adamdan şüphe ederim zaten.Soyu osmanlı padişahlarına felan mı dayanıyo ki bu kadar koruyor diye.[hline] Dracula Mager[Humanity] Cesur Yurek = Ulrich Honorsword WhiteOne [Army of Freedom] Her şey Moonglow içindi.. Denizde kum,bende takma ad :-P
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Evet sizde tarafsız mı görüyoruz? [Maksat up,herkes görsün,yanlış anlaşılmasın...][hline]Dracula Mager[Humanity] Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom] Herşey Moonglow içindi... Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 bence tarafsız bi eğitim görmüyoruz fakat yinede öyle abartılcak derecede değil bence, sonuçta her yerde öyle, fakat sadece türk tarihi anlatılması çok büyük bir hata, okullar kültürlü bireyler yetiştirmek içindir, türk kültürü tek başına "kültür" değildir[hline]In the grace... of the love we rise in pain... and death is not far away soon we'll sleep and never wake up again...
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2003 (Türk kültürü tek başına kültür deyildir) demişsin ne isityorsun yanında festfood birşeyler yapalım sana amerikan kültürümü istiyorsun ne kültürleri varsa demek sana Türk kültürü yetmiyor çocuklara başka ülkelerin kültürlerini öğreterek yetiştirmek onları direk olarak asimile edip amerikayı yada avrupanın bikaç büyük ülkesini bir işten kurtarmak olur sadece başka ülkelerin kültürlerini bilmek çağdaşlıkdeyildir.
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 çarpıtmışsın dediğimi sadece kendi kültrürünü bilmekte çağdaşlık değildir, ben küba da olanları, 2. dünya savaşında olanları 80 lerde türkiyede olanları hepsini çok merak ediyorum, tarih ders kitaplarında bunlar var mı? hayır... ha bi de şu da ilginç tarih ders kitaplarında tarih atatürk ün ölümüne kadar var, ondan sonra bi 2. dünya savaşı bir paragraf olarak anlatılıyor gerisi yok..[hline]In the grace... of the love we rise in pain... and death is not far away soon we'll sleep and never wake up again...
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 evet biz devreden çıktıktan sonrası pek işlenmez tarih derslerinde 2. dünya savaşı falan zevkli konulardır bence işlenmesi yada işlenmemesi hocadan hocaya deyişir merak ediyosan küba falan kütüpanelerde vardır olayı çarpıtma işine gelince başka ülkelerin kültürini çocuklara öğretmek diyince ben bunu anlıyorum bir amerika fransa ingiltere Türk kültürü öğreniyormu. [Bu mesaj TheSilver tarafından 23 July 2003 11:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 yok ben tüm kültürü öğretilsin demiyorum orda türk kültürü derken türk tarhini kastetmiştim biraz yanlış anlamışsın, galiba kültür de pek iyi bi seçim değildi dediğimi anlatmak için :) yoksa haklısın bende demiyorum su gibi bilelim onların kültürünü, ama belli başlı olaylar vardır, sürekli tv de, konuşmalarda geçer, onların öğretilmesi gerek bence :)[hline]In the grace... of the love we rise in pain... and death is not far away soon we'll sleep and never wake up again...
Shock_The_Bizkit Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Tarih dersinin amacı budur bence. Sonuçta çocukların küçüklüklerinden başlayarak milliyetçi olmaları için uğraşılıyor.Yoksa ben 1071 yılında anadoluya girdiğimizi bilsem ne olur bilmesem ne olur?[hline]ymumcuoglu
montezaus Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2003 Benim fikrim şu arkadaşlar. Tarih dersinin oluş amacı çocukların milliyetlerini dışlamamasını sağlamak. Genellikle olaylar anlatılırken savaştığımız taraf haksız gösterilir, yendiğimizde bizim zekiliğimizden, kaybettğimizde lanet şansın yüzündendir. Örneğin Çanakkale savaşı. O savaşta (tarihte en hayran olduğum, en insancıl, en olağandışı hikayelere sahip ve mutlak gücün tek yenildiği savaştır) karşı tarafında birçok eksiğinin olduğunu dicovery channel da öğrendim ama onlar nedense atatürkün kıvrak zekasından bahsetmedi. Bir süre sonra olaylara çift yönden bakmayı öğreniyorsun. Zaten öğrenmezsen koyun gibi güdülürsün. Şu andaki ermeni meselesinde ermenilerin acaba toplu mezarlardan haberi varmıdır, yada yunanlıların izmire gelirken ingilizlerin onları piyon olarak kullanıldığını söylüyormudurlar acaba tarihlerinde. Ayrıca soğuk savaş sırasında türkiyenin ne yaptığını bilmiyorum, sade kennedy ile ilgili bir filmde küba krizi sonrası jübiter füzelerini türkiyeden çektiklerinde, aman ayıp olmasın, onlara muhtacız demişti kennedy, başka birşey bilmiyorum. Yada türkiyenin 2. dünya savaşında ne yaptığını, ekmek cetvelleri dışında bişi bilmiyorum. Asıl merak ettiğim şey şu: Acaba ruslar soğuk savaştan, naziler blitzkriegden galip çıksa tarih nasıl değişirdi. Biz rus yanlısımı olurduk yada şiddeti mi savunurduk. Ayrıca genelde tarihte bu gün öğretilmez çünü tarihte ideoloji yoktur ancak çoğu tarihi yazı taraf tutar. Burda haklıydık vs. der. Bu tarihte bu oldu, sonuçları bu oldu diye anlatılan bir tarih duymadım. Dolayısıyla 38 den sonrasını anlatırken taraf tutulur, yada işe hocaların ideolojisi felan karışır, her hoca kendi öğrencilerini kendi ideolojisi doprultusunda yetişir dolayısıyla hocaları tarihçi yapmadığımız sürece böyle birşey imkansızdır.[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* PFC. Deolanthe Cleavis 215th Heavy Infantry Hell Raiser's Human - Ranger Imperial Guard ( www.imperial-guard.net ) Star Wars: Galaxies --- Diaboli virtus in umbust est
Azap Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 Tarih' in devlete bağlı kuruluşlarda yansız anlatılması olası değildir. Buna çeşitli sebepler gösterilebilir din, dil, ırk, örf ve adetler, milliyetçilik; Bu düşünceler ve görüşler Tarihin olan çıplaklığı ile anlatılmasını engeller bu sadece Türkiye için geçerli değildir dünya üzerinde bulunan bütün Devletler çomağı herzaman kendi tarafını yontmayı uygun görürler bu var olmanın gerektirdiği bir durumdur... Yansız ve tarafsız Tarih ulaşmanın yollarına gelince en yakındaki kütüphane ye gidip pek çok kaynak tarafından yazılmış çeşitli ansiklopediler ve tarih içerikli kitapları okuma zamanı yaratırsanız gerçekleri görme fırsatı bulursunuz ... Gelelim Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili yazılmış bir iki şey var onlara cevap vermek istiyorum. Osmanlı İmparatorluğu Tarih kitaplarında da belirtildiği gibi Fethettiği toprakların pek çoğunu savaşşsız ve zülümsüz ele geçirmiştir bu topraklarda yaşayanlar zaten tos pembe bir hayat sürmemektedirler başlarında herzaman Derebeyleri, Krallar, İmparatorlar bulunmuştur bunlarda kurtulabilmek için Osmanalı İmparatorluğunun boyunduruğunu seve seve kabul etmişlerdir ve bu günden geriye bakarsak Osmanlı imparatorluğunun çeşitli mevkilerinde yabancı isimlere rastlamak mümkündür...[hline]Ne ağLayacaK KaDar GünaHKarım Ne GöKLere ÇıKaBiLecek KaDaR MasuM. Ne GeÇMişte YaŞaDıKLarımdan HuZurSuzuM Ne ŞuaN YaPTıKLarıMDan Mutlu. By: Aziz
Dojorel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 bu zaten pek fikir beyan edilecek bir konu degil ki? ilk ve orta dereceli okullarda herzaman icin 'milletine ve devletine bagli bireyler' yetistirme amaciyla ulke yanlisi egitim verilir. Her yerde bu boyle. Bir Alman genciyle bir amerikan /ingiliz gencinin 2. dunya savasi konusundaki bilgileri cogu zaman celisir. Ogretmek icin ortak gercek bulmak cook zor bir istir.[hline]blinded by fear of life [Bu mesaj Dojorel tarafından 31 July 2003 01:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Delidumrul Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2003 said: DraculaVigorous, 20 July 2003 00:23 tarihinde demiş ki: Şu bir türlü anlatılamıyor Türkiye'de:TÜRKİYE OSMANLININ DEVAMI DEĞİLDİR! Şayet öyle olsaydı zaten bizim Osmanlının yaptığı tüm herşeyin hesabını kitabını diğer devletlere vermemiz gerekirdi.Dış borçlar da en önde gelen kitap olurdu. Böyle böyle... Gelen tepkiye göre yazmaya devam edebilirim. Sevgi ve saygı içinde, Hep kendi doğrularımızın üzerine hayatımızı kurma dileğiyle...[hline] Dracula Mager[Humanity] Cesur Yurek = Ulrich Honorsword WhiteOne [Army of Freedom] Her şey Moonglow içindi.. Denizde kum,bende takma ad :-P [Bu mesaj DraculaVigorous tarafından 20 July 2003 00:29 tarihinde değiştirilmiştir] Ilk olarak bir konu hakkinda yorum yapiyorsan bir incele once o konuyu sonra yorum yap, demek Turkiye Cumhuriyeti , Osmanli Devleti hakkinda kimseye hesap vermemishtir. Bir incele bakalim vermishmidir vermemishmidir. O Borclara ne olmushtur. Ne zaman bitmishlerdir.[hline]
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2003 yannis yere gelmis bu editledim [Bu mesaj unity100 tarafından 31 July 2003 16:13 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2003 vermisse vermistir, vermemisse vermemistir. fekat benim bildigim kadariyla tc osmanlinin borclarinin bir kismi disinda hic bir seyini ustlenmemistir. ustlenilen borclarin da cok azi odenmistir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2003 tarafsızlık dostum. Tarafsızlık.[hline]Bu mesaj bitmiştir. Lütfen bir sonraki mesaja geçiniz.
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 said: unity100, 31 July 2003 16:08 tarihinde demiş ki: vermisse vermistir, vermemisse vermemistir. fekat benim bildigim kadariyla tc osmanlinin borclarinin bir kismi disinda hic bir seyini ustlenmemistir. ustlenilen borclarin da cok azi odenmistir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com 54 e kadar frank olarak tamamini odemishiz :)
fab Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Tarihte tarafsızlık olamaz, olmamalıdırda bence. Bu meseleler o kadarda küçük şeyler değil, bu ülkenin her tarafı düşmanlarla kaplı, bu halde devamlı tehdit altındaki bir ülkede biraz olsun tarihin taraflı anlatılmasında bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. Herşeyide bugünün şartlarına göre düşünüp yazıyor bazı arkadaşlar. O gün için Osmanlı belkide en insancıl devletti. En azından kendini osmanlılı olarak kabul etmiş herkese aynı şekilde hizmet veriyordu. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlının devamıdır. Çünkü biz çok yıllar osmanlının borçlarını ödemiş bir Cumhuriyetin çocuklarıyız.[hline]5
montezaus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Ya arkadaşlarlar, osmanlının dışladığı bir millet, bir ırk nası osmanlının devamı olur. Ben türküm diyen bi padişah varmıdır osmanlıda. Padişahın çoğuna göre türkler göçebe vahşilerdi. Hatta yerleşik düzene geçenlere türklükten veye türkmenlikten çıktı denirdi, ne o kişiler kendilerine, ne diğerleri ona türk derdi. Daha sonraları ulan biz türkmüşüz diyenler çıktı ve bizim devleti kurdu. Ancak yönetim vs. de her milletten insan vardı çünkü bu imparatorluktu.[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* PFC. Deolanthe Cleavis 215th Heavy Infantry Hell Raiser's Human - Ranger Imperial Guard ( www.imperial-guard.net ) Star Wars: Galaxies --- Diaboli virtus in umbust est
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Tarafsızlık tarihin olmazsa olmazıdır. Tarihi bir bilim yapan şeydir. Tarih okuyanlar bunu iyi bilir.[hline]Bu mesaj bitmiştir. Lütfen bir sonraki mesaja geçiniz.
montezaus Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2003 Bin yaşa hemi[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* PFC. Deolanthe Cleavis 215th Heavy Infantry Hell Raiser's Human - Ranger Imperial Guard ( www.imperial-guard.net ) Star Wars: Galaxies --- Diaboli virtus in umbust est
trikeratops Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 taraflı.. yemiyor ne gibi haltlar yediğimizi anlatmak, yazmak..[hline]Bakın, nota dediğiniz konu müzik notası değildir. Bunların bir ağırlığı vardır. Aklınıza esince nota verilmez.
TheSilver Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 peh.. yamiyormuş ne halt yemişiz peki başka bir ülkenin yemediği ne halt yemişiz onu bırak utanılıcak ne halt yemişiz ?
smerten Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 sizce boly bısey olabılır mı?.. bence ımkansız.. herkes sallar (azcık yada cok) cocuklarına "osamanlı accayıp bır basarı daha kazandı" "bu savasıda azcık farkla kaybettı" hea olsun mu bence aynen devam etsın sız 5 e gıden bır cocuga kanunı super basarılar gosterdı ama bıle bıle matbaa yı bıle getırmedı dıyemezssınız... mogol olsaydık cengız ınsanların cesetlerıyle koykoy daolsırdı dıyemezsınız.. cocuklar butyuduler mı ogrenılerler[hline]Duxus --------- blackchaos, 09 June 2003 23:22 tarihinde demiş ki: allaha yakın bana uzak ol
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 said: Oky, 01 August 2003 17:44 tarihinde demiş ki: Tarihte tarafsızlık olamaz, olmamalıdırda bence. Bu meseleler o kadarda küçük şeyler değil, bu ülkenin her tarafı düşmanlarla kaplı, bu halde devamlı tehdit altındaki bir ülkede biraz olsun tarihin taraflı anlatılmasında bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. Herşeyide bugünün şartlarına göre düşünüp yazıyor bazı arkadaşlar. O gün için Osmanlı belkide en insancıl devletti. En azından kendini osmanlılı olarak kabul etmiş herkese aynı şekilde hizmet veriyordu. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlının devamıdır. Çünkü biz çok yıllar osmanlının borçlarını ödemiş bir Cumhuriyetin çocuklarıyız.[hline]5 tarihin tarafli anlatilmasi su an icinde bulundugumuz tehditler acisindan bize bir avantaj kazandirmaz. 200 yil oncesinin jeopolitik durumuyla bugun bir degil. yanli anlatim sadece manasiz dusmanlik ve bazen megalomani nedeniyle gercekleri tam olarak degerlendirememeye yol acar ki bu da cok olumsuz sonuclar dogurur.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 unity haklı. ders alman gereken, istatistik hesabına koyduğun şeyler kolpa is eğer ... yanlış hesap bağdattan döner. tarih zaten SADECE bu işe yarar. zaman makinesi icad olunana kadar.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
Öne çıkan mesajlar