Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sakarya'da Linç Girişimi

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

Halkın büyük bir kesiminde gözlemlediğim komik bir tavır var bu tür konularda, açıkçası bu tavrın sonucu olarak da düzelmiyor bazı şeyler yine bence.
Yani ne zaman bu tür bir linç olayı olsa, bazı şeylerle suçlansak, halkın kendi kimliğine yakıştıramadığı eylemler gerçekleşse direk sorumluluğu üstümüzden atıyoruz.
Bir kesim "Amerika'nın işleri bu, musevilerin işleri bu, hep ortalığı kızıştırmak için böyle olayları düzenliyorlar... " diyor.
Başka bir kesim "Hepsi planlı bunların, senaryo gibi oynatıyorlar." diye tutturmuş gidiyor.
Bu kadar basit değil bu işler bence. Halk olarak iyi yanlarımızla övünelim vs. bunlar tabii ki önemli ama kötü yanlarımızı da kabullenip sorumluluğu üstlenmek de önemli. Bu tür olaylar yaşanıyorsa günümüzde bunun sebebini anlamaya çalışmalıyız, amerikaya musevilere masonlara parmakla işaret etmekten önce kendi içimizde bir değerlendirmeye gitmeliyiz, ulus olarak oturup ciddi ciddi konuşmalıyız, iletişim kurmalıyız artık.
İstanbul-Ankara-İzmir her şeyi bilirim ayaklarındaki aydın havasında takılan halkının, artık her kötü olay olduğunda "Bu ülkeden adam olmaz, gideceksin yerleşeceksin İngiltere'ye Amerika'ya" tavrını, AKP'nin peşinden kapılıp at gözlüğüyle iki-üç şey okuduktan sonra aydın kesilen "Hepsi Amerika, İngiltere, museviler, masonların suçu, hepsini planlıyorlar, halkımda hiç bir sorun yok... " tiplemelerinin, bir de yıllardır yanlış bir milliyetçilik mantığına kapılmış olan "LİNÇ Mİ ETMİŞLER! AFERİN KOÇLARIM, YÜRÜYÜN BOZKURTLAR BİZİMDİR!" insanlarının artık bir durup, "Böyle böyle olaylar oluyor, ben nasıl daha iyi hale getirebilirim?" sorularını ciddi ciddi sorması gerektiğine inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Fedaykin
Eğer ülkemin topraklarına mayınlar dikiliyorsa, toprağa hala şehitler veriyorsak, analar oğulları için ağlıyorsa; bölücü örgüt yanlısı t-shirt giymiş birine ben tepki gösteriyorsam ve sen bunu faşizm olarak nitelendiriyorsan ben faşistim o zaman arkadaş. Faşizm bu şekilde tanımlanıyorsa ülkemizdeki insanların çoğu faşist demek oluyor bu. Bende tepki gösterdiğimiz için tepki gösterenlere şaşırdım. Bunun aydınlıkla çağdaşlıkla alakası yok. Bölücü örgüt yanlıları dikmesinler mayınları, şehit vermeyelim. O zaman bizde tepki göstermeyelim. Ama olaylar bu şekilde giderse ben tepkimi koyarım. Bunu da istediğiniz gibi nitelendirebilirsiniz.
Şu açıdan bak. Bölücü terör örgütü taraftarı t-shirt giyip sokakta gezen bir adama tepki gösterenler göz altına alınıyor. Adam serbest bırakılıyor. Bu olursa bu adamlar cesaretlenir. O yüzden tepkiler gösterilmesi normal. Hele ki tansiyonun yüksek olduğu dönemlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmet kaya t-shirti giymek bölücü yanlılığı değildir ahmet kaya dinlemek bölücü yanlılığı değildir

edit: sebep buysa tamamen fasistlik ama gerçekten yanlılarsa varsa bi bildikleri gene linç yanlış bir yöntem

ayrıca linç başlı başına saçmalık linç demek ben jandarmayı polisi sallamam onlar bi halta yaramaz demek

[ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 17:13 tarihinde, eagle_dnz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Arma, "tepki göstermek" tanımı dilekçe yazmaktan bomba saldırısına kadar içeriği değişebilecek bir tanım. LİNÇ GİRİŞİMİ dersek, eğri oturup doğru konuşmuş oluruz. Linç girişimini de savunan varsa burada, faşizan bir hareket değildir diyen varsa, iyi ki yapılmış diyen varsa, zaten ben o insana bir şey öğretemem, hatta üzülürüm, acırım o insana kör olduğu için.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama olay olunca sinirler geriliyor. Zaten sinirli oluyor insanlar bu konuda. Tahrik edersende tepkiyi görürsün. Gerçi insan başına gelmeden bu tarz şeyleri tam anlayamaz. Tahrik etmesinler o zaman kardeşim. Adam akıllı dursunlar. Bu konuda hoşgörülü olamıyor insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Güvenlik güçleri herşeyi çok güzel çözüyor.
O yüzden bütün suçlular dışarıda

Ahmet Kaya tişörtü giyen birini linç edeceğine gidip dolandırıcı falan linç etseymiş güzide insanlar.
Madem eksiklik o yönde.

Adaleti sağlamak devlete düşer.
Kimse kafasına göre böyle aptal şeyler yapmamalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Anarşizm olmadan çözülmeyecek duruma geldi artık Türkiye'de güvenlik meselesi.
Bir kapkaççı yakaladın mesela,o 3 kuruş uğruna insanları sakat bırakanlardan,öldürenlerden biri. Linç haklıdır demiyorum ama vaziyet böyle. Bu adamı ya linç edeceksin yada yarın 2 gün sonra çıkıp senin eşine çocuğuna saldıracak. Ben birinciyi seçerdim.
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman yasal yollarla göstereceksiniz tepkinizi.
Toplanıp protesto edeceksiniz güvenlik güçlerindeki bu sorunları. Hükümeti rahatsız edeceksiniz dilekçelerle, mitinglerle vs. Onlar rahatsız olunca onlar da emniyet güçlerini rahatsız edecekler, sonunda da daha dikkatli olmak zorunda kalacaklar.
Linç etmek hiç bir çözüm üretmiyor ki. Hatta daha da fazla tepki topluyorsunuz, daha çok kürt insanı, daha çok Ahmet Kaya fan'ini bölücü örgütlere itiyorsunuz insanlarını her linç edip katledişinizde.
Hani işe yarıyor diyelim linç etmek, korkuyorlar biraz diyelim. Yine de, siz bu toplumun bilinçli insanlarıysanız, yasaları çiğneyenleri engellemek için yasaları çiğnerseniz o insanlarla aranızdaki fark ne olacak? Benim gözümde de mesela linçe destek çıkan adamın, bölücü örgüt PKK üyesinden hiç bir farkı yoktur. İkisi de bu milletin bütünlüğüne tehdittir, kendi bildiğini, kendi istediğini devlete sormadan yapar çünkü. Teröristten ne farkınız kaldı o zaman?
Sosyal ağlarda paylaş

Ahmet Kaya'nın Kürt faşisti olduğunu ve insanların bu kişiye öfkeli olduğunu bile bile,düşüncesizce bu adamın T-shirtünü giyip millete göstermeye çalışan adam bana göre bölücüdür.
Ayrıca Ahmet Kaya'nın bölücü olup olmadığı tartışılabilir bir konu değil,somut kanıtları mevcut.

[ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 18:16 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...