Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

rusça

kertenkel

Öne çıkan mesajlar

univ.'de seçmeli ders (ing. alm. isp.'dan sonra 4. dil olarak) hakkımı rusça'dan yana kullanmak istiyorum da:
yani 4 dönem alıcam toplamda ve ne kadar öğrenebileceğimi bilmek istiyorum, hiç rusya gitmeden sırf seçmeli ders alarak?

antalya'da istanbul'da bodrum'da rus kızlarla muhabbet etme şansım da yok işte...

yani az buçuk rus filmi izlerim alt yazılı vs.

öğrenen, bilen varsa ne kadar zamanda ne kadar öğrenilir? yoksa rusçanın çince gibi 131231 tane aksanı, lehçesi, şivesi fln mı vardır?
ukraynalılar da mı saf bildiğimiz rusça konuşuyo?
alfabesini öğrenebilir miyim 4 dönemde?
dersler latin harfleri ile mi yapılıyo yoksa direk rus alfabesi ile damardan mı giriliyor?

[ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 17:02 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

rusça bilmiyorum ama fransızcada mevcut dişi erkek olayı haliyle, almancadan yola çıkarak diyebilirim ki öğrenme açısından ha rusça ha fransızca, ama sonuçta alfabe derdin olur rusçada, abidik "ğrğ" gibi ses derdin olur fransızcada

bence fransızca al ama, rusça işe yarar bir dil değil pek, birde fransızca kaynak bulman daha kolay olur. gerçi fransızcada işe yarar değil bir ingilizce ya da almanca gibi ama senin hedefine alanına bağlı işte

birde ukraynalılar rusça konuşuyorlar, biraz lehçe farkı var ama bildiğin rusça sonuçta
Sosyal ağlarda paylaş

rusça fransızcadan daha kolay 1-2 ses dışında yabancı olduğun ses yok ve yazıldığı gibi okunuyor.

ben 1 haftada alfabeyi öğrenmiştim, alıştıktan sonra çok basit sadece yazması biraz zor gelir. dil zor değil, almanca'ya benziyo biraz dil kuralları olarak. ama sevimsiz buluyorum ben. fransızca öğren bence =p
Sosyal ağlarda paylaş

rusça iyidir ancak çok değişik lehçeleri ve yapıları vardır.Bonusu da vardır onu çözersen slav dillerini çözmüş sayılırsın en azından konuşamasanda okuduğunu çıkarır anlarsın.Alfabesi kiril alfabesi yine standart slav dillerinde.Ben ilkokul 2de okumaya başlamıştım pek de zorlandığımı hatırlamıyorum.(TR'de okumadım bu arada yanlış anlaşılmasın.)Dil kuralları var ama diğer dillere göre çok ve karmaşık değil.Bir süre sonra kulak anlamaya başlıyor zaten olayı.Yazıldığı gibi okunduğu için problem de çekmezsin pek.Ancak beni dinlersen ingilizce,almanca,ispanyolca'ya ağırlık ver rusçayı salla.Kredi derdi,sınav derdi bu rusça'yı sana zamanla bir yük haline getirebilir.Kardeşim de aynı şekilde almanca,ispanyolca ve devamında rusça aldı pek bir şey olmadı açıkçası.İspanyolca ve rusça zaman kaybı olarak geri döndü kendisine.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...