Zopik Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Bugün okulda tesadüfen öğrendiği bir olayı anlattı arkadaşım. Kısaca şöyle; Okulun öğrenci bilgi sistemi artık yeterli gelmiyormuş. Ek yapılması gerekiyormuş. Programı aldıkları yeri arayıp sormuşlar. 9500 YTL fiyat çekmişler. Rektör de delirmiş tabi, bizim bölüm hocasına halledin bunu demiş sıyrılmış aradan. Neyse, olayı duyunca ben gittim. Okul bir öğrenciye yaptırmayı kabul ederse altından kalkabileceğimi söyledim, yapabileceklerimi anlattım. O sırada öğrendim ki bu yazılacak sistemin YÖK'ün sistemine erişip, kaydolacak öğrencilerin bilgilerini çekebilmesi gerekiyormuş. Tam sorun değil diyecektim ki adam devam etti, "YÖK üniversitelere bu sistemi direk vermiyor. Belli bir firma ile anlaşıp erişim hakkını o firmaya kiralıyor. Durum böyle olunca da seve seve o firma ile çalışıyorsun." Kalakaldım öylece nasıl yani diye. Bu işi yapabilen sadece bir kaç firma var. İstesenizde istemesenizde bağlı kalıyorsunuz bu firmalara. Adamlar ne fiyat derse desin tamam diyeceksiniz. Ya da bir firma açıp, YÖK ile anlaşıp sonra kendi programınızı yazıp diğer firmalara pazarlayacaksınız. Yalnız burada da bir sorun var ki YÖK'e ödenmesi gereken para 18 milyar civarı imiş (fiyatı yanlış anlamış da olabilirim). Velhasıl durum böyle. Bana göre bir çok konuda saçmalayan bir kurum YÖK ama üniversitelere böyle bir engel koyacağı hiç aklıma gelmemişti.
fede Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 sadece yök de değil aslında birçok devlet kurumunda devletin kendi kademelerinin belirlediği şirketlere iş yaptırılıyor. aslında Türkiye'nin belki de en büyük sorunu bu. Kadrolaşma. başa gelen parti zaten ilk 2 3 sene devlet kadrolarını ele geçirmeye çalışıyor. bunu yaparken bürokratik işlemlerin çilesini de vatandaş çekiyor. çok kötü çok
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Bizim okulda da öyle bir sistem var. Ben bitirme projesi olarak mezunlar portalı ve e-yıllık yaptım ve entegrasyon için bilgi yönetim sistemi'nin kodlarını açtılar. Bahsettiğin gibi birşey bizim okulun sistemi için geçerli değil. Bizimkisi vakıf üniversitesi belki prosedür farklıdır ama en azından öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak okulun veritabanıyla entegre çalışan birşeyler yapılsa iyi olur tabiki.
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 bazı okullar kendi programlarını kendileri yazma yoluna gidiyorlar.. ancak yine de böyle engellemeler olması normal ülke şartlarında.. okulun kararı aslında önemli etken, bilakis kendileri yazmaya karar verdiklerinde bir grup kurup çalışmalara sorunsuzca başlıyolar.. (ben eski sistemim, yeni sistemin gelişimini oradan biliyorum)
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Bizim okulda vakıftı ve tamamen her türlü programını kendisi yazmıştı. Hiçbir şirketle anlaşma yapılmadı. Benim bir üst devrem yazdı hatta :=)
Öne çıkan mesajlar