Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

windows(XP) logon problemi?

punishmyheaven

Öne çıkan mesajlar

oncelikle; cafemizin bilgisayarlarini yakla$ik 2 senedir ayni sistemle ghost ediyoruz ve daha once boyle bir problemle kar$ila$madik.. gecen gunlerde yeniden yapilandirma surecine girdik ve cafedeki bilgisayarlara bolum bolum ghost atmaya ba$ladik.. ide disklerde bir sorun olmadan i$lerimizi gorduk, fakat kalan 9 sata diskli makinede $oyle bir problemimiz var;

bir tane ana bilgisayarimiz var ve super $ekilde cali$iyor testlerden gecer not aldi, herhangi bir virus mevcut degil avast ve nod32 ile bizzat tarattim.. bu diski 8 makineye kopyalamam lazim.. bunun icin "norton ghost 2003" u kullaniyorum, image olu$turmadan direk disk to disk yontemi ile yapiyorum tum bu i$lemi.. -bugune kadar da bu $ekilde yaptim ve hic sorun cikmami$ti- fakat bu yaptigim 8 ghost i$leminde sorun cikti -sata olanlar da-.. windows'un tam logon olacagi vakit takilip kaliyor.. once bg renginde -siyah yani- bir sure bekliyor, sonra acilma a$amasinda ho$geldiniz yazisinin ciktigi kisima geliyo ama ho$geldiniz yazisi cikmiyo -ust ve alt koyu mavi orta kisim mavi ve mavi kismin ortasinda da windows yazisi ile logosu var ya hani kucuk olarak orasi i$te- ve 1-2 saniye araliklar ile goz kirpar gibi sonsuz bir donguye giriyor ve winlogon cali$miyor.

elimde olan veriler;

-bilgisayarlarda ve disklerde donanimsal bir ariza mevcut degil. ana disk herhangi bir makinede cali$iyor ve diger disklere de yeni windows kurarsam aciliyorlar.

-bios ayarlari ve surumu tamamen ayni.

- bilgisayarlar birbirinin kopyasi sadece klavyeleri degi$ik.. yani ekran kartlari diskler anakart vs tamamen ayni.

"e nedir problem o zaman?" diye sormak istiyorum, norton ghost kullanma karde$ acronis onu yer herturlu dediginizi duyar gibi olsam da sorunun cozumune dair bir cevap olmiyacaktir. cunku bu diskler ayni yontemle daha once defalarca ghostlandi. sorunun kaynagini ve cozumunu bulmak yeni yontemler aramaktan $u an icin daha onemli.

detayli anlatacagim diye kari$ik yazmi$ olabilirim ama kendim bir daha okuyunca anla$ilabilir bir dil ile yazmi$im.. yine de yardimci olacagina inanip sorunumu anlatamadigimi du$unen olursa soylesin lutfen.
Sosyal ağlarda paylaş

tek makineden ghost alıp hepsine çakıyorsan SID'ini değiştiriyorsun değil mi?
Bir de network kablosu bağlı değil iken açmayı bir dener misin?

bir de xp'nin editionu ve ghost versiyonu nedir?

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 12:16 tarihinde, Odrin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

SID degi$tirme i$lemi yapmadim, bugune kadar da hic yapmami$tim.. paldir kuldur atiyordum ghostu ben..
ag kablosunu takmadan aciyorum zaten de..

ag kablosunu takip bilgisayari actigimda da ayni yerde takiliyor vesselam ayri bir bilgi olarak "sistem ip caki$masi algiladi" hatasi veriyor, ayni $ekilde bekleyen 1 bilgisayar daha mevcut oldugu icin..

windows xp pro(tum guncellemeler yapili) ve norton ghost 2003

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 12:32 tarihinde, punishmyheaven tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

sata'lara daha önce bu şekilde ghost çakmış mıydın?Bir de ghost aldığın makinanın hardiski ide mi?

Bir de ghostun şöyle bir bug'ı vardı windows welcome screen ile açılınca sende olan olay gibi takılıyordu.Login olurken şifre password soruyor mu ghost aldığın makine yoksa hoşgeldin buyur tıkla gir diye içeri mi diyor?
Eğer öyle ise bir login olayını bir değiştirip ghost alarak dene diyecem.

Domain yok diye tahmin ediyorum ama bir SID'i değiştirip denersen iyi olur.

Senin yeni gelmiş başına ama Ghost'ta bu tip sorunlar hep çıkıyor.Bir de sadece deneme amaçlı Acronis ile bu olaya baksan diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

evet satalara daha once bu $ekilde ghost cakmi$tim.. ghost aldigim makine de sata.. sata'dan sataya yapiyorum olayi, en az 5 defa yapmi$imdir.. ama bundan once mevcut sistemi silmeden yapardim ghostu yani var olan kalibi korur guncellemeleri yapar yeni oyunlari yukleyerek devam ederdim.. bu sefer diski komple silip yeniden windows kurarak ba$ladim mevzuya ve sata da boyle bir sorunla kar$ila$tim..

welcome ekrani geliyor ama welcome yazmiyor yazmadan once yani tam explorer.exe cali$acakken felan o goz kirpma olayi dedigim kisir donguye giriyor. o 1 saniyelik bolumu gecemiyor meret..

bilgisayarlar herhangi bir domaine bagli olmadigi icin sid degi$tirme olayi ile alakasi olacagini sanmiyorum zaten sid degi$tirmedim de bugune kadar, yani nasil yapilacagi konusunda bilgim yok, ghostwalker diye mini bir utility si varmi$ norton ghost'un sid degi$tirmek icin ama nasil cali$ir naapilir ne edilir anlamam ki.. yapsam da fayda eder mi ki?
Sosyal ağlarda paylaş

o göz kırpma dediğin logon-logoff'un loop'a girmiş hali bu arada.SID'i salla ufak bir ihtimal.Ghost aldığın makinenin user accountlarına girip change the way users log on or off tabında use welcome screen'i disable edip öyle ghost alıp denemen gerekecek.Bir de yine change the way users log on or off tabına basınca fast user switching cannot be used because Offline Files currently enabled diye bir şey çıkıyorsa karşılaştığın problem Ghost'un bug'ıdır.Bunu welcome screen'i disable edip geçebilirsin diye biliyorum.

Onun dışında aklıma pek bir şey gelmiyor.Görmem,ellemem gerek bu aşamadan sonra:)

Güvenli kipte açıyor mu bu arada?
Sosyal ağlarda paylaş

guvenli kipte de acmiyor, $imdi dedigin $eyi deneyip tahminen 1 saat sonra olup olmadigini yazarim...

o degil de bundan 1-2 ay once cafe i$leten bir arkada$ sata disklere ghost cakamadigini anlatmi$ bende bizzat kendim makinede gostermi$tim ahanda boyle yapiliyor diye :)) $imdi onun anlattigi duruma du$tum $u onerini deneyip donecegim..

verdigin cevaplar ilgin alakan ve ayirdigin zaman icin cok te$ekkur ederim
Sosyal ağlarda paylaş

Ghost yapıyor mu bilmiyorum ama acroniste disk yerine sadece hardiskin dolu kısmını da backup alabiliyorsun o çok güzel bir özellik.Ne işime yarayacak derseniz 20GBlık diskin disk imajını alıp 80GBlık diske çakarsan o diski 80GB olarak kullanma şansınız nerdeyse sıfır.60GB ne kadar format atılsa da sisteme tanıtılamıyor XP'de ancak server 2003te becerebilmiştim tanıtmayı.Software imajını alınırsa istenildiği kadar büyük veya küçük diske sorunsuz imajı çakılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...