Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yavru kedi ve yardım


Nomak

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar dün kardeşim yavru bir kedi aldı , bu ufaklık daha yeni annesinden kopmuş ve sütten kesilmiş halde bize geldi.

Mamasını hafif ıslatıyorum anca yalıyor hafiften yeme zorlugu cekiyor gibime geldi. :( Su içmeyi daha yeni çözdü :D aşık oldum :D

Hayvan yetiştirmiş arkadaşların tavsiyeleri varmı acaba herhangi bir konuda bunu danışıcaktım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
sütü direk verme, sulandır

kuru mama verme daha çok erken

tuvaletini ufaktan alıştır, patilerini kumuna sürtersen bir iki anlar o zaten mantığı

veteriner kontrollerini ve özellikle aşılarını amman atlama, ilk aşılar çok çok önemli. daha çok erken aşılar için ama kontrolden geçsin mutlaka, eğer sütten kesilir kesilmez aldıysanız hassastır çok

veteriner beslenmesi için öneri verir zaten

iyi eğlenceler heh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok sevındım bırının daha aramıza katılmasına:Dbence kesınlıkle veterınere bı gorunun sana bır program cıkarsın abı..ayrıca yeme mevzusuna gelınca kuru mama ya alıssın evet ama sımdılık bıraz daha kuru mamayı sutte ama cok az sutte yanı mama sutu cekıp de sısınceye kadar beklet soora da ver kedıcıge tuvalet olayınıda kuma goturerek fılan alıstırabılırsın ben onunla ılgılı bı problem yasamadım dırek geldıgınde kuma gıtmıstı..bıde fotograflarını da gorsey pısının :D:Dallah mutlu uzun omurler versın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kedi eğer 45 günden küçük (anladığım kadarıyla küçük) ise yapay anne sütü ile beslemekte fayda var. Yoksa ilerleyen günlerde ciddi sorunlarla karşılaşabilirsin.

Eğer 45 günde büyükse ve kuru mama yiyemiyorsa (olası birşey bizimkide 80 güne kadar yememişti)
IAMS CAT POUCH KİTTEN (mor paket) öneririm aroması kedilerin oldukça hoşuna gidiyor , yenmesi kolay ve besin değeri yüksek.

kedi kuru mamaya alışana kadar bununla besleye bilirsin

not: eğer yavrunuz 45 günden küçük ise gözetim altında tutun hareketlerinde yavaşlama ateş isah gibi belirtiler görürseniz direk bir veteriner hekime başvurun.

[ Mesaj 01 Haziran 2007, Cuma - 18:10 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

süt içireceksen, sütüğ eline koy emerek içme olasılığı yüksek ya da parmağından damla damla emdirebilirsin eğer hala o alışkanlığı varsa. Eğer yemek yediremezseniz adam gibi , son çare olarak bir şırınga ile sütü verebilirsin ağzının yanından (iğnesini takmadan hehe d:).

ve evet iyi eğlenceler :D

[ Mesaj 01 Haziran 2007, Cuma - 18:42 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kardeş en önemlisi anneleri onların popolarını yalayarak tuvaltlerini yapmalarını kolaylaştırır.. sonuçta annesi olmdıgına göre bu hayvan belli bi zamana kadar tuvalatini yaparken çok zorlanacak hatta yapamazsa çatlar ve ölür.. poposuna gliserin sürmen lazım onun yada şırıngayla (iğnesiz) falan bi türlü krem gibi yedirmen lazım biraz pis iş gibi gelebilir ama yapmazsan tuvaletini yapamadıgından karnı sertleşir ve çatlar dikkat et genelde annesinden ayrılan yavru kediler bu sebepten ölürler...

[ Mesaj 01 Haziran 2007, Cuma - 22:59 tarihinde, 1nfected tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizde sokakta elim kadar bi yavru buluk dedik annesi yok biraz buyutene kadar bakalim ilk kuru mama vardi evde biraz geceydi bulamadik baska ama onu koyduk yedi acaip ama en fazla 2 hafta haftalik bisey sanirsam simdi islak mama filan yiyor ama tuvaleti ogrenemedi

kisa bi yok varmi kuma alismasi icin ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En büyük tavsiyem önce veterinere gidip danışman. Aşı programı çıkarsın ve en iyi o tavsiye verir yemek için..

Annesinden kopabildiyse sütten de kesilmiş olması gerekir sanırsam.. ona yumuşak yiyecekler ver mesela bebek kediler için yaş mamalar var çok uygun.. sütü suyla karıştır içir..ihtiyacı var bol bol..

Ayrıca resim istiyoruz yok mu resmi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aşılarını tamamdır arkadaşlar, daha hiç üzülüp miyavlamadı (female cat ), katı mama aldırdı veteriner berbat kokuyor bu arada :D az süt ile karıştırıp veriyoruz hafifde su ekliyoruz.(sütten kesilip direk bana geldi kedicik )

Yalnız paso ısırıyor parmaklarımı kamaşıyor galiba günde 4 seans dişlerini parmağımla kaşıyorum :D Terlik giyip dolanıyorum evde yoksa ayak parmaklarıma saldırıyor :D

Ben birşey öğretmeden kendi çözdü zaten kumuna pisliyor, yemeğini düzgün yiyor, akşamları uyuyor düzgünce ama sabah 7:30da yüzümü yalayıp uyandırıyor :D

Yardımlarınız için teşekkür ederim.Bu arada yavrumuzun adı jazz :D

[ Mesaj 04 Haziran 2007, Pazartesi - 12:52 tarihinde, Nomak tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir yöntem deneyebilirsin. Gerçi benim kedi zaten günde 3-4 saat temizlenirdi ama, mesela ben ona su sıkardım, tüyleri ıslanınca oturur yalardı her yerini. Şu saçı ıslatmak için kullanılan olay var ya, bitki filan da suluyorlar aha onlan.

Eğitimini onla veriyordum kedimin. Yapmasını istemediğim birşeyi yaptığında su sıkardım. Daha sonraları olayın ne olduğunu anladı, şişeyi görünce yapacağı şeyden vazcayardı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kumuna bir kere dışkısını yapmaya başladı mı, çok büyük bir engel olmadığı sürece kumunun haricinde bir yere dışkısını yapmaz. Bazen ishal oluyorlar, o zaman tutamıyorlar ama, onları da hoş görmek lazım. Hele de o dönemlerde çok dikkat etmek lazım, bağırsakların bozulmaması için :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok fazla süt ve su tüketiminde olur, ya da üşütmesi durumunda. Bir günde maksimum bir kase kadar süt vermek lazım. Hatta benim önerim yarım kase süt, yarım kase su.

Bir de yattıkları yerler genelde hep değişkenlik gösterir ama, böyle yumuşacık, polar battaniyeyle filan bir sepetin içine yuva yaparsanız oraya alıştırmak iyi olur. Bazen yatak, kanepe altında filan uyuyorlar, üşütüyorlar sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...