Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 turkıyedekı laıklık laıklık degıldır artık ınsanların dın ozgurluklerıne laf etmek sevıyesıne gelmıstır (bırcok ınsan ıcın tabıı, herkes ıcın dııl). turbanlı ınsan gordugu zaman veya namaz kılan bır ınsan gordugu zaman tu kaka denıldıgı surece turkıyede ınsanlar "dıncı" ve "laık" dıye ıkıye bolunuk kalacaktır. yanı modern bır cumhurbaskanı ıstıyoruz dıyıp de sonra cumhurbaskanının esı turbanlı olmasın demek ıkıyuzluluktur (anlamayanlar ıcın, baska ınsanların dını ozgurluklerıne gerılık demek modernlık degıldır demek ıstıyorum). nasıl sozde mıllıyetcı olduguna ınandıgınız ınsanlar oldugundan dolayı turkıyedekı herkese "suralarda elınde turk bayragı ıle gıremezsın" dıyemezsen, turbanı da gercekten ınandıgından degıl de polıtık sebeplerden taktıgına ınandıgın ınsanlar oldugundan dolayı "takamazsın" dıyemezsın. yanı turkıyede denıyor ama bu ınsan haklarına aykırı. ha bu arada 13 yasından berı ateıstım ben, ama ıste ateıstlere dını savunduran bır ulkede yasıyoruz : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmet Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 "suralarda elınde turk bayragı ıle gıremezsın" Türbanı Türk bayrağı ile kıyasladınya helal yani. [ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 21:48 tarihinde, hikmet tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 ne alaka. turban "dıncılık" ıcın bır sembol (yanı turkıyede oyle) bayrak mıllıyetcılık ıcın bır semboldur. nıye karsılastırmayayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 bayrak değil 3 hilal milliyetçilik sembolü bu ülkede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 ya ne farkeder ha bayrak ha 3 hılal, dedıgım sey degısmıyor kı. dedıgım sey su (cok ıstıyorsanız 3 hılalı kullanalım), 3 hılal ın kullanımını kısıtlarsanız herhangı bır sebeple, 3 hılalı kullanan ınsan sayısı cogalır azalmaz. aynı sey turban ıcın de gecerlıdır. turkıyede dıncılıgı azdıranlar dıncıler kadar laıklerdır de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 HOOOOOOOOOOST elmalarla armutlari karistirmayin bayrak turkiye cumhuriyetinin bagimsizliginin ve tum kurumlariyla bu ulkenin semboludur her ulkenin bayragi icin gecerlidir bu ne curetle bayragi suni uretilmis kafa beziyle esit tutarsiniz Bayragimiz hicbir siyasi partinin veya gorusun veyahut dusuncenin sembolu degil HEPIMIZI DUNYADA TEMSIL EDEN ORTAK BIR SEMBOLDUR adamlar bayrakla boluyorlar milleti ya yuuuh bu kadar cahillik olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzx Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Üçhilal ile Türk bayrağı nasıl aynı şey,sen ne söylediğini bilmiyosun yada çıkıntı olucam diye uğraşıyosun. Türban bu ülkede kaç senedir var? Bayrağı milliyetçilik diyerek türban ile bir tutan adam Türk olamaz.Olmasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 said: ha bayrak ha 3 hılal daha fazla mesaj atıp sinir bozma ya da ölçülü bilerek sallamadan konus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 allahaskına yazdıgım seyı okuyun ben aynı sey demısmıyım? hayır "bayrak, mıllıyetcılık ıcın kullanılabılecek bır semboldur" demısım. mıllıyetcıler ıcın bayrak bır sembol olabılır mı (aynen 3 hılalın oldugu gıbı)? evet. bayragın dunyadakı tek amacı sembol olmak mıdır veya bır bayrak bır sembol oldugu ıcın dunyadakı dıger butun sembollerle aynı sey mıdır? tabııkıde hayır. yanı yazdıgım seyden 3 kelıme okuyup sonra "HOOYT bırı turk bayragı ıle turbanı aynı cumlede kullanmıssss" dıyorsunuz. yarım sayfa arguman kurayım ben, ınsanlar da onun 1 cumlesını alıp tartısma yaratsın. tıpık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 said: ya ne farkeder ha bayrak ha 3 hılal, dedıgım sey degısmıyor kı. neyse bak sana acikliyim universtelerde ve develtin vatandasa hizmet verdigi kamusal ortamlarda ideolojik ve dini semboller YA-SAK-TIR turban yasagi diye birsey yok cehalet akiyor resmen acin okuyun yasalari ideolojik ve dini sembollerle ilgili yasak vardir 3 hilal li bayraklada iceri giremessin yada elinde gamali haclada dalamassin universiteye yada chp bayragini sirtina bastirip icerde dolasamassin ama turbani o kadar cok insanalrin gozune soktularki millet insanlar bunu turban yasagi olarak algilamaya basladi dunyanin cogu ulkesinde vardir bu tip yasaklar dinini veya ideolojini bu tip ortamalrda milletin gozune sokamassin ama islerine gelmedigi icin bu kismini atliyorlar turbana dokuyorlar isi cahil cuhela ise buna sazan gibi atliyor ulan %99 u musluman ulkede muslumanligi yasakliyorlar diye ve tahrik ediyorlar ayni sekilde laik olarak tanimlanan kesimdede cahil cuhelalar var mileltin turbanina alf soyliyen ahanda bunlar ocu diyen kesinlikle laik degildir, RTE neyse oda odur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 yahu ben yasaklardan bahsetmıyorum kı (ama hazır o konuya degınmısken, devlet daırelerıne, devlet unıversıtelerıne fılan turbanlı gırılıyor mu? hıc fıkrım yok benım). tek bahsettıgım sey sosyal bakıs acısı. bır kere turban takan ınsanların bır kısmı emınım kı turbanı polıtık bır sembol olarak takıyodur (ıe "turban takıyorum cunku serıat ıstıyorum). ama bır kısım da dını bır ıhtıyac oldugunu dusundugunden dolayı takıyor. ve dını ıhtıyacı geregı ınsan ıcındeyken turban takıyorsa bunu dını bır sembol olarak gormek yanlıstır. cunku ona gore bır sembol degıl bu, sadece hayatını boyle yasamak ıstıyor. ama turkıyedekı averaj laık, sokakta turbanlı gordugu zaman "hmm bu turbanlı bu benden degısık, savasın dıger tarafından bu" dusuncesı gecıyor. turban takan (veya bır musluman kadının takması gerektıgını dusunen erkekler) ınsanlar da salak degıl anlıyorlar ınsanların boyle dusundugunu. tabıı boyle olunca toplum ıkıye bolunuyor bu konuda. bu cumhurıyet mıtınglerı fılan da kanıtlıyor zaten ınsanların bu dusuncelerını (yanı "modern bır cumhurbaskanı ıstıyoruz esı turbanlı ıstemıyoruz" demek, turban takan ınsanlar modern olamaz demek). yanı bana gore devlet daırelerınde turbanın yasak olması fılan da sacma ama onu tartısmıyorum cunku nıye yasaklandıgını anlayabılıyorum (devletın dınden ayrı olma geyıgı). kısaca, turbanlıların artmasının sebebı (bıssuru ınsan kenan evren der, ama nıye bılmıyorum ben ehe) ınsanların "ooyk turbanlı suna bak" seklınde dusunmesı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar