Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sandıktan Ümitliyim

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

turkıyedekı laıklık laıklık degıldır artık ınsanların dın ozgurluklerıne laf etmek sevıyesıne gelmıstır (bırcok ınsan ıcın tabıı, herkes ıcın dııl).

turbanlı ınsan gordugu zaman veya namaz kılan bır ınsan gordugu zaman tu kaka denıldıgı surece turkıyede ınsanlar "dıncı" ve "laık" dıye ıkıye bolunuk kalacaktır.

yanı modern bır cumhurbaskanı ıstıyoruz dıyıp de sonra cumhurbaskanının esı turbanlı olmasın demek ıkıyuzluluktur (anlamayanlar ıcın, baska ınsanların dını ozgurluklerıne gerılık demek modernlık degıldır demek ıstıyorum).

nasıl sozde mıllıyetcı olduguna ınandıgınız ınsanlar oldugundan dolayı turkıyedekı herkese "suralarda elınde turk bayragı ıle gıremezsın" dıyemezsen, turbanı da gercekten ınandıgından degıl de polıtık sebeplerden taktıgına ınandıgın ınsanlar oldugundan dolayı "takamazsın" dıyemezsın.

yanı turkıyede denıyor ama bu ınsan haklarına aykırı.

ha bu arada 13 yasından berı ateıstım ben, ama ıste ateıstlere dını savunduran bır ulkede yasıyoruz : )
Sosyal ağlarda paylaş

ya ne farkeder

ha bayrak ha 3 hılal, dedıgım sey degısmıyor kı.

dedıgım sey su (cok ıstıyorsanız 3 hılalı kullanalım), 3 hılal ın kullanımını kısıtlarsanız herhangı bır sebeple, 3 hılalı kullanan ınsan sayısı cogalır azalmaz. aynı sey turban ıcın de gecerlıdır.

turkıyede dıncılıgı azdıranlar dıncıler kadar laıklerdır de.
Sosyal ağlarda paylaş

HOOOOOOOOOOST

elmalarla armutlari karistirmayin

bayrak turkiye cumhuriyetinin bagimsizliginin ve tum kurumlariyla bu ulkenin semboludur
her ulkenin bayragi icin gecerlidir bu

ne curetle bayragi suni uretilmis kafa beziyle esit tutarsiniz

Bayragimiz hicbir siyasi partinin veya gorusun veyahut dusuncenin sembolu degil HEPIMIZI DUNYADA TEMSIL EDEN ORTAK BIR SEMBOLDUR

adamlar bayrakla boluyorlar milleti ya yuuuh
bu kadar cahillik olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

allahaskına yazdıgım seyı okuyun

ben aynı sey demısmıyım?

hayır

"bayrak, mıllıyetcılık ıcın kullanılabılecek bır semboldur" demısım. mıllıyetcıler ıcın bayrak bır sembol olabılır mı (aynen 3 hılalın oldugu gıbı)? evet. bayragın dunyadakı tek amacı sembol olmak mıdır veya bır bayrak bır sembol oldugu ıcın dunyadakı dıger butun sembollerle aynı sey mıdır? tabııkıde hayır.

yanı yazdıgım seyden 3 kelıme okuyup sonra "HOOYT bırı turk bayragı ıle turbanı aynı cumlede kullanmıssss" dıyorsunuz.

yarım sayfa arguman kurayım ben, ınsanlar da onun 1 cumlesını alıp tartısma yaratsın. tıpık.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ya ne farkeder

ha bayrak ha 3 hılal, dedıgım sey degısmıyor kı.

neyse bak sana acikliyim

universtelerde ve develtin vatandasa hizmet verdigi kamusal ortamlarda

ideolojik ve dini semboller YA-SAK-TIR

turban yasagi diye birsey yok cehalet akiyor resmen
acin okuyun yasalari
ideolojik ve dini sembollerle ilgili yasak vardir

3 hilal li bayraklada iceri giremessin yada elinde gamali haclada dalamassin universiteye yada chp bayragini sirtina bastirip icerde dolasamassin

ama turbani o kadar cok insanalrin gozune soktularki millet insanlar bunu turban yasagi olarak algilamaya basladi

dunyanin cogu ulkesinde vardir bu tip yasaklar

dinini veya ideolojini bu tip ortamalrda milletin gozune sokamassin

ama islerine gelmedigi icin bu kismini atliyorlar turbana dokuyorlar isi cahil cuhela ise buna sazan gibi atliyor ulan %99 u musluman ulkede muslumanligi yasakliyorlar diye ve tahrik ediyorlar

ayni sekilde laik olarak tanimlanan kesimdede cahil cuhelalar var
mileltin turbanina alf soyliyen ahanda bunlar ocu diyen kesinlikle laik degildir, RTE neyse oda odur
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ben yasaklardan bahsetmıyorum kı (ama hazır o konuya degınmısken, devlet daırelerıne, devlet unıversıtelerıne fılan turbanlı gırılıyor mu? hıc fıkrım yok benım).

tek bahsettıgım sey sosyal bakıs acısı.

bır kere turban takan ınsanların bır kısmı emınım kı turbanı polıtık bır sembol olarak takıyodur (ıe "turban takıyorum cunku serıat ıstıyorum). ama bır kısım da dını bır ıhtıyac oldugunu dusundugunden dolayı takıyor. ve dını ıhtıyacı geregı ınsan ıcındeyken turban takıyorsa bunu dını bır sembol olarak gormek yanlıstır. cunku ona gore bır sembol degıl bu, sadece hayatını boyle yasamak ıstıyor.

ama turkıyedekı averaj laık, sokakta turbanlı gordugu zaman "hmm bu turbanlı bu benden degısık, savasın dıger tarafından bu" dusuncesı gecıyor.

turban takan (veya bır musluman kadının takması gerektıgını dusunen erkekler) ınsanlar da salak degıl anlıyorlar ınsanların boyle dusundugunu. tabıı boyle olunca toplum ıkıye bolunuyor bu konuda.

bu cumhurıyet mıtınglerı fılan da kanıtlıyor zaten ınsanların bu dusuncelerını (yanı "modern bır cumhurbaskanı ıstıyoruz esı turbanlı ıstemıyoruz" demek, turban takan ınsanlar modern olamaz demek).

yanı bana gore devlet daırelerınde turbanın yasak olması fılan da sacma ama onu tartısmıyorum cunku nıye yasaklandıgını anlayabılıyorum (devletın dınden ayrı olma geyıgı).

kısaca, turbanlıların artmasının sebebı (bıssuru ınsan kenan evren der, ama nıye bılmıyorum ben ehe) ınsanların "ooyk turbanlı suna bak" seklınde dusunmesı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...